torstai 21. marraskuuta 2013

Pullanleivontaa, merinovilloja ja lapaset




Tänään leivoimme pullaa. Tuoretta pullaa kylmän maidon kanssa ei voita kyllä mikään! Parempiin suihin yksi toisensa perään ne katosivatkin, vaikka tällä kertaa teinkin taikinaa yhden litran edestä. Saivatpahan lapsetkin leipoa kyllästymiseen saakka ja syödä mahansa kylläisiksi asti. Koska taikinaa oli runsaasti, tein yhden pellillisen myös mustikkapiirakkaa. Se, se vasta ihanaa onkin! Ja vei kielen mennessään. Mustikkapiirakkaa syödessäni palautui makumuistoja ja muitakin mukavia muistoja lapsuudesta. Niin ne vaan vuodet on vierineet. Nyt leivon pullaa omien lasteni kanssa, vaikka ihan vasta (ainakin siltä se tuntuu) leivoin pullaa omien sisarusteni ja äitini kanssa. Mutta, niinhän sen kuuluukin mennä, vaikka joskus olisikin mukava pysäyttää ajanjuoksu hetkeksi tai ainakin vähän hidastaa sen kulkua :)

Eilen saapui postipojan mukana myös hellyyttävät merinovillaneulokset. Ai, ai miten suloisen pehmeitä ne ovatkaan! Hetimiten oli jotain niistä ommeltava. Ottobre:sta löysin lapasten kaavan, jota hieman muokkailin omaan käteen sopivammaksi. Lehden esimerkkilapaset oli ommeltu huopakankaasta suippokärkisiksi. Pyöristin siis kärjen ja lyhensin ranteen kohdalta kaavaa ja lisäsin siihen jatkeeksi resorin. Musta resori oli harmikseni päässyt loppumaan, joten käytin musta-valkoraidallista, joka sekin sopii ihan hyvin tuohon. Vuoreksi laitoin samaista mikrofleeceä, jota käytin vauvantumppuihinkin. Kaava löytyy siis Ottobre:sta 6/2012. Vieläkin tuota kaavaa saa kyllä hieman muokata, tuli nimittäin edelleen hieman suurehkot vaikka reilusti kaventelinkin jo kaavaa piirtäessäni ja sitten vielä ommellessa. Täytyypä jatkaa kaavan muokkaamista. Lapasista tuli nimittäin niin ihanat ja lämpimät, että ajattelin ommella näitäkin pukinkonttiin. Tosin hys, hys, ollaanpa hiljaa siitä vielä :) Merinovillaneulokset on tilattu Pehemiältä ja Ikasyriltä.

3 kommenttia:

  1. Ihania lapasia. Onko tuo mustavalkea kangas merinovillaa? Pojille syksyllä koitin ettiä mukavaa kuosia mutten löytäny. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki mustavalkoiset kankaat tässä postauksessa ovat merinovillaa. Alemman postauksen (jossa vauvantumppuja) ovat puuvillaneulosta. Nämä merinovillaneulokset taisivat olla vain niin suosittuja, että loppuivat hetkessä nettikangaskaupoista. Ikasyrille tosin tulee ehkä helmikuussa näitä lisää. :)

      Poista
  2. kerkeää päät paleltua jos sinne asti ootan. :D

    VastaaPoista