torstai 28. marraskuuta 2013

Projektina Huvikummun leikkimökki
Huvikummussa riittää tekemistä. Tai ehkä sitä tekemistä kehitellään kokoajan lisää, kun ei joutenkaan osata olla. Viime keväänä aloitimme leikkimökin rakentamisen ja nyt se on melkein valmis. Ikkunoista puuttuu vielä ristikot ja sisustustyöt on vielä vähän kesken. Siinä se nyt kuitenkin nököttää, melkein valmiina. Paistattelee päivää marraskuisen keskipäivän auringossa. Pieni mökki. Vaikka eihän se mikään pieni edes ole. Kokoa tällä mökillä on n. 2,3x3,3 metriä+umpikuisti ja korkeuttakin lähes 3 metriä. Kyllä siinä kelpaa leikkiä. Keitellä käpysoppaa, tarjoilla hiekkakakkuja, syödä puunlehtisalaattia ja sen sellaista. 

Rakennusmateriaaliksi hyödynsimme talomme remontista jääneet laudat ja rimat. Jotain uuttakin piti toki ostaa. Ovi on vanha, se palveli ennen kellarin ovena. Kellari kuitenkin purettiin kokonaan pois, joten oveakaan ei enää tarvittu. Yhden peilin verran sitä lyhennettiin, jotta siitä saatiin sopivan mittainen. Lopuksi öljysimme sen terassin öljyämisestä yli jääneellä tummanruskealla terassiöljyllä. Siitä tuli hienompi kuin osasimme kuvitellakaan! Ikkunat jäivät tyhjänpantiksi ystävämme taloremontista, joten niistä saimme oivat ikkunat tähän projektiin. Alunperin etsin vanhoja ruutuikkunoita, muttei sellaisia ihan pieneen hintaan löytynyt tai jos löytyi olivat väärän kokoisia. Ikkunat jotka saimme ovat kaksinkertaiset ja jokainen niistä on vieläpä aukeava ikkuna, joten parempi oikeastaan näin. Saapahan mökkiin kesäkuumalla viilennystä. Ensi keväänä projekti jatkuu. Silloin sisustamme mökin. Postaan sitten kuvia sisäpuoleltakin. Nyt annetaan mökin uinua suloista untaan talven yli.

2 kommenttia:

  1. Nätti mökki siellä teillä lähes valmiina. Kyllä siellä lasten nyt kelpaa leikkiä :) t.hansu

    VastaaPoista
  2. Harvassa on noin upeat leikkimökit! Itse tekemällä saa juuri sellaisen kuin haluaa eikä toista samanlaista vastaan tule.

    VastaaPoista