torstai 10. maaliskuuta 2016

Kunnostettu nojatuoliNyt se on valmis! Voiko enää ihanampaa vanhaa nojatuolia ollakaan?! Tuolivanhus sai uuden elämän äitini taitavissa käsissä. Hieman jo resuiseen kuntoon päässyt nojatuoli lojui ensin monta vuotta lapsuudenkotini vintillä ja sitten puolivalmiina vanhempieni olohuoneessa ainakin vuoden päivät ellei kauemminkin odotellen ylleen sitä oikeaa verhoilukangasta. Kylläpä sitä saikin etsiä! Kiersin monta monituista kangaskauppaa läpi, mutta mistään ei oikein tuntunut sopivaa löytyvän, kunnes täältä se sitten löytyi, paikallisesta pienestä kangasputiikista. Kolmisen viikkoa sitten vein kankaan äidilleni, jonka kanssa aloitimme samantien tuolin verhoilemisen. Pitkään mietin, miten yksiväriseen nojatuoliin saisi vähän ilmettä. Sitten keksin sen - istuinosaa kiertävän terenauhan. Ja kyllä täytyy sanoa, että kannatti laittaa se siihen vaikka vielä viime metreillä meinasin suunnitelman perua. Antaahan se valtavasti ilmettä :) Minun osuuteni tuolin kunnostamisessa oli kyllä kaikenkaikkiaan hyvin pieni. Suurin kiitos kuuluukin äidilleni valtavan suuresta työstä, jonka hän nojatuolin eteen teki. Enpä voisi enää tyytyväisempi lopputulokseen olla! 

Harmi vain, ettei tuolista ole olemassa ennen kuvaa, siitä näkisi niin hyvin miten valtavan muodonmuutoksen nojatuoli on kokenut. Mutta kuvitelkaa tuolin ylle punertava, lähes puhki kulunut kangas. Lieneekö ollut jonkin sortin plyysi, ihan tarkalleen en enää edes muista sekä kuluneet käsinojat ja jalat ja verratkaa sitä nykyiseen ulkomuotoon :) Huima ero!Täällä meillä hiihtoloma on nyt vietetty ja paluu arkeen koittanut. Lomalla ehdittiin tehdä kaikenlaista mukavaa yhdessä, koko perhe. Vaikka lasten kanssa matkustaessa kaikki asiat eivät mene aina kuten toivoisi, päällimmäiseksi jäivät reissuistamme mieleen mukavat muistot. 
Terveisiä Tukholmasta! Matkasimme sinne Viking Grace:lla. Olihan se tyylikäs ja hiljainen laiva. Eipä paljon moottorin äänet kuuluneet. Lapsille riitti tekemistä kahteen kerrokseen rakennetulla lasten leikkipaikalla ja meille aikuisille katseltavaa ihan muuten vain laivan hienoissa puitteissa. Tukholmassa vietimme mukavan päivän kahviloissa ja ruokapaikoissa istuskellen, kirpputoreja kierrellen ja muuten vain oleskellen. Junibackeniin oli tarkoitus mennä myös, mutta epäonneksemme se oli kiinni maanantaisin. Taidetaan matkustaa Grace:lla Tukholmaan taas kesällä, jotta päästään näkemään Peppi Pitkätossun Huvikumpu ja muut ihanat saduista tutut hahmot ja talot :) Suosittelen Viking Grace:lla matkustamista muillekin!

Nyt ajatukset ovat kääntyneet jo kohti pääsiäistä. Muutamia kivoja askartelujuttuja olemme jo tehneetkin ja lisää on työn alla. Ehkä kuitenkin ennen niitä esittelen teille valmiiksi neulomani villasukat, jotka valmistuivat kuin valmistuivatkin ennen kesää ;)
Mukavaa loppuviikkoa!
-Kaaru-

38 kommenttia:

  1. Kaunis yksilö tuo tuolivanhus uudessa puvussaan. :)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Tuolissa on jotain tyylikkyyttä, tekiskö nuo suorat jalat sen :) Kiitos Pia!

      Poista
  3. Vau miten upea tuoli, aivan ihana :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Tuolista tuli kyllä juuri sellainen kuin kuvitelmissani sen näin olevan :) Vanhat huonekalut ovat vaan niin viehättäviä!

      Poista
  4. Ihana tuoli! Ja upea tuo valkoinen kaappi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Valkoinen kaappi on myöskin vanha. Ostin sen vuosi sitten torista ja kunnostimme sen yhdessä mieheni kanssa. Nyt se palvelee taas hyvinkin toiset sata vuotta :)

      Poista
  5. Upea!
    Minunkin äidillä on kaksi tuollaista tuolia vintillä. Aivan kamalan näköisiä. Olenkin haaveillut, että joskus vien ne verhoilijalle. Äitini vitsaileekin, että ne on minun ja veljeni tuleva perintö ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen! Ota ihmeessä tuolit työn alle, itse tai verhoilijalle. Kamalan näköisistä tuoleista kuoriutuu kaunottaret :)

      Poista
  6. Upea tuoli! Minulla on parhaillaan yhden nojatuolin kunnostaminen kesken.. :) se on kyllä astetta helpompi kunnostettava kun on niin erityyppinen.. katsotaan kauanko minulla kestää.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnostaminen on kyllä mukavaa puuhaa! Haaveilenkin pääseväni joskus kansalaisopiston verhoilukurssille, niin oppisin minäkin paremmin tuon taidon. Laitahan kuva tuolista blogiisi sitten, kun saat sen valmiiksi. Olisi kiva nähdä lopputulos :) Kiitos Raisa!

      Poista
  7. Upea nojatuoli! itsekkin aloitin tänään taas uuden projektin. Sisältä tuolin heinistä löytyi sellainen homepesä että! Jäljelle ei jäänyt kuin jouset ja rungon osat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Näinkin projektisi aloitustilanteen instasta. Onhan siinä työmaata, mutta kyllähän tuollaisten vanhojen tuolien kunnostaminen on sen vaivan väärti. Samanlaisia ei tule ihan joka huushollissa vastaan :) Tästäkään meidän tuolista ei jäänyt aloitustilanteessa enempää jäljelle kuin sinunkaan projektista, jousien uudelleen sitominen lienee ollutkin se kovin työ. Mutta nyt voi jälleen todeta, että kannatti! :)

      Poista
    2. Kyllä kannatti. Ja jouset on kyllä se ärsyttävin homma, myös puutyöt ei ole niitä lemppareita...

      Poista
  8. Tyylikäs ja hienostunut. Kannatti etsiä sitä oikeaa kangasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus kankaan löytäminen vie aikaa, mutta todellakin, sitä oikeaa kannatti odottaa :) Kiitos Marliska, tuolissa on sopivasti tyylikkyyttä, josta tykkään!

      Poista
  9. Upea tuoli! Olisipa ihana, jos itsekin osaisi verhoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hansu! Minäkin olen tässä miettinyt, josko lähtisi syksyllä kansalaisopiston verhoilukurssille, niin oppisin minäkin paremmin tuon verhoilemisen taidon :)

      Poista
  10. Kerrassaan upea tuoli! Verhoilu ei kuulu omiin osaamisalueisiin, mutta ihailen kaikkia, jotka tuon taidon taitavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani! Verhoilun taito olisi kyllä mukava osata. Itsekään en sitä osaa vielä kunnolla, mutta toiveissa on, että jonain päivänä osaan senkin taidon :)

      Poista
  11. Oi, miten kaunis tuoli! Voin kyllä sieluni silmin nähdä muutoksen :) Ja tuo tere, se on kuin piste iin päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Muutos on kyllä suuri :) Noinkin pieni yksityiskohta kuin tuo tere on, antaa se silti valtavan paljon ilmeikkyyttä! Olihan se vähän isompi työ toki noin, kun istuinosan verhoilu piti tuon tereen vuoksi tehdä monesta osasta, mutta kannatti kyllä :)

      Poista
  12. Tuolista tuli tosi upea! <3
    Aivan ihana! :)
    Ihana on myös valkoinen kaappi! <3

    Aurinkoista viikonloppua! :)

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emppu! Kaappi on ollut kyllä yksi parhaista hankinnoista, tykkäämme itsekin siitä tosi paljon <3 Mukavaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  13. Upee tuoli, kotiuttaisin milloin vain tuon :) Äitisi on kyllä taitava! Ihanaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Äitini on harrastanut huonekalujen kunnostamista nyt parikymmentä vuotta ja täytyy sanoa, että parempaa verhoilijaa saa etsiä :) Kiitos, mukavaa viikonloppua sinne!

      Poista
  14. Tyylikäs tuoli ja sopii mainiosti ympäristöönsä!
    Lempeää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Itsekin olin lopulta erittäin tyytyväinen tuohon tuolin väriin, niin petsattuihin jalkoihin kuin kankaan sävyynkin. Eihän se voisi paremmin meille enää sopiakaan :) Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  15. Niin kaunis, täydellinen. Kuin luotu tuon valkean kaapin rinnalle tuomaan tuulahduksia menneestä ajasta. Noissa tuoleissa on jotain sellaista mitä tämän päivän tuoleissa ei ole. Käsinojien ja istuinosan kaari vai mikä... Vai se tunneko vanhasta ohjaa ajatusta arvostamaan ja näkemään sen ajan tuoman kauneuden ja arvokkuuden?

    VastaaPoista
  16. Upea tuoli ja onnistunut verhoilu! Ja sopii kyllä aivan täydellisesti paikalleen!

    VastaaPoista
  17. Taitavat omelijat olleet työssä. Kerrassaan upea lopputulos.

    VastaaPoista
  18. On kyllä kaunis ja tyylikäs! Ja kivan rauhallisen värinen! Tuo nauha oli hyvä idea laittaa. Muutenkin siisti ja tasainen työn jälki koko tuolissa.. :)

    VastaaPoista