lauantai 27. helmikuuta 2016

Teekannu


Olen usein ajatellut, että teekannu olisi oiva hankinta. Siihen olisi näppärä hauduttaa teetä valmiiksi silloin, kun on vieraita kylässä. Kovana teenjuojana sellaiselle olisi käyttöä arkenakin. Säästyisi teepussejakin. Teekannu ei ole kuitenkaan ollut mikään välttämättömyys, ilmankin on pärjätty. Siksi en ole sellaista koskaan ajatellutkaan ostavani uutena. Kirppareillakaan niitä ei kuitenkaan ole sopuhintaan tullut vastaan. Joten niin vain on unohtunut koko teekannun hankkiminen. Ilo onkin suuri, sitten kun se viimein löytyy. Ja usein vieläpä silloin, kun sitä on vähiten ajatellut kirpparilta etsivänsä. Niin vain viime kirpparikierroksella yllättäen tärppäsi. Sattuipa vielä niin somasti, että kannu on ruotsalaista Rörstrand-sarjaa, jota meiltä löytyy jo entuudestaan kahvikuppien muodossa. Teekannu ei ole vanha, muttei uusikaan. Kuitenkin väritykseltään ja muodoltaan meille oikein sopiva. Ja hintaakin oli alle kympin. Mukaanhan se lähti. Ja käyttöönkin on jo päässyt :)


Pöydällä oleva ruskeakukkainen vanha liina on löytö kirpparilta myöskin. Jo vuosien takaa. Kaapin kätköihin unohtunut, kunnes tänään löysi tiensä keittiön pöytää kaunistamaan. Edullisia löytöjä. Iloa tuottavia!


Kauniita, auringonpaisteisia kevättalven päiviä olisi luvassa ensi viikolla. Se tietää ulkoilua ja retkiä lähiympäristöön, järven jäällä hiihtämistä, mäenlaskua ja muuta mukavaa. Nyt alkoi hiihtoloma. On sitä odotettukin :)

Aurinkoista mieltä ja iloa kevättalven päiviin!

-Kaaru-

37 kommenttia:

 1. Löysitpä kauniin kannun. Minulla ollut etsinnässä myöskin teekannu. Lopetin muutama kuukausi sitten kahvin juonnin ja nyt pikku hiljaa oppinut tykkäämään teestä. Kannuun olisi kätevä hauduttaa isompi määrä kerralla.
  Tuo teekuppisi on myös tosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teekannu on kyllä kätevä juuri sen vuoksi, että sinne mahtuu kerralla useampi kupponen kuumaa. Yllättävän kauan säilyy pannumyssyn alla kuumanakin vieläpä :)
   Minä en ole koskaan oppinut kahvia juomaan (en kyllä ole koskaan opettelemalla opetellutkaan), joten teetä kuluu senkin edestä :)
   Nuo kupit ovat kai oikeasti kahvikuppeja, mutta sopivat suuren kokonsa puolesta teekupeiksi oikein hyvin. Tavallisesti juon teeni isosta mukista, mutta joskus on mukava nautiskella kuppi kuumaa tuollaisesta hienommasta ja sirommasta kupista ;)

   Poista
 2. Hieno löytö! Yleensä kirpparilta tekee silloin löytöjä kun ei etsi mitään ;)
  Aurinkoista ja rentoa hiihtolomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. Parhaat löydöt kävelevät vastaan aina sillon, kun niihin vähiten odottaisi törmäävänsä :) Kiitos, me yritämme viettää rennon loman :)

   Poista
 3. Upea löytö kerrassaan!

  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinulle! <3

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Mukavaa sunnuntaipäivän ehtoota sinnekin!

   Poista
 5. Tosi ihana löytö, kaunis teekannu :)
  Kivaa iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3 Kannu oli kyllä oikea yllätyslöytö! Mukavaa sunnuntaipäivän ehtoota sinnekin :)

   Poista
 6. Kaunis teekannu! Noinhan se usein menee, että silloin tärppää parhiten kun ei varsinaisesti etsi.. :) Mukavaa hiihtolomaa, meillä viedään jo viimeisiä lomapäiviä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Niinpä, siksi kai niitä löydöiksi sanotaankin, kirpputoriaarteita :)
   Mukavaa viimeistä lomapäivää sinne!

   Poista
 7. Mukava löytää ilahduttavia yllätyksiä kirpparilta! Kauniit kuvat muutenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eikö vaan niin olekin, että tekemistään löydöistä on pitkään tosi hyvä mieli ja ne saavat mielen iloiseksi :)

   Poista
 8. Kaunis kannu ja ihana tunnelma muutenkin kuvissa! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo-Riitta! Jospa ilmat olisivat suotuisat meidän lomamme aikana, niin voitaisiin viettää aikaa ulkona :)

   Poista
 9. Kivoja kirppislöytöjä, niin kannu kuin tuo vanhempi liina! Mulla jäi alkuvuodesta tosi vähälle kirppiskierrokset, jotenkin kun useampana kertana ei löytynyt mitään järkevää, niin sitten muka ei jaksa lähteä edes kiertelemään. Nyt jokunen aika sitten tein muutamia kivoja löytöjä ja johan taas kirppisinnostus iski :D Sitä muka meinaa aina into laskea jos ei pitkään aikaan tee mitään kivoja löytöjä, ihme homma, ihan kuin joka kerta pitäisi jotakin ostettavaa olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas on ollut hyvinkin suotuisa alkuvuosi, mitä kirppislöytöihin tulee, mutta ehkäpä siinä onkin syy siihen, että kirppareille tekisi mieli lähteä vaikka joka päivä! Se on tosiaan jännä, että innostus laskee, jos useampana kertana peräkkäin tullaan kirpparilta tyhjin käsin pois. Siitähän pitäisi olla vaan hyvillään, että rahat säästyi sillä kertaa ;) Toivotaan suotuisia kirppiskierroksia jatkossakin :)

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Leikkotulppaanit ovat kyllä nyt parhaimmillaan. Niitä tulee ostettua miltei jokaisella kauppareissulla :D

   Poista
 11. Onhan vaan hieno teekannu! Sä olet kyllä ihan mestari löytämään kirppareilta kaikkea kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan aina onnista :) Välillä on kausia, ettei kirppareilta löydy oikein mitään "järkevää". Sitten taas kausia, kuten tämä alkuvuosi on ollut, että löytyy vaikka mitä! Sellaista aarteenmetsästystähän se kirppistely pitkälti on :)

   Poista
 12. Hieno löytö! Noinhan se pakkaa menemään, että jos jotakin oikein etsii, ei varmasti löydä, mutta hups vaan sitten esine tulla tupsahtaa eteen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin jännä! Mutta sama pätee kaikkeen muuhunkin hankinnan kohteeseen, jos oikein etsii vaikkapa juhlamekkoa, ei varmasti löydy mieleistä. Sitten taas kun juhlamekolle ei olisi mitään tarvetta, kauniita yksilöitä tuntuu kävelevän vastaan joka kaupassa. Siksi kai sitä olisi oltavakin kaukaa viisas ja ostettava se silloin, kun sopiva kohdalle osuu :)

   Poista
 13. Voi, miten kauniin kannun olet löytänyt. Ihanuus kerrassaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannu oli kyllä hyvä löytö :) Harvoin kohdalle osuu kaikin tavoin itseä miellyttävä tavara. Nyt oli onni myöten!

   Poista
 14. Tyylikäs teekannu, huikea kirppislöytö! :)Ihana lukea näitä sinun juttujasi ja katsella kauniita kuvia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisu <3 Minustakin kannussa on jotain tyylikästä, mutta samalla kertaa sopivan romanttistakin :)

   Poista
 15. Ihanan löydön olet tehnyt. Olen myös etsinyt teekannua, johon teetä voisi hauduttaa :) Kaunista katseltavaa taas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Teekannu on kyllä oiva keksintö. Onnea kannun metsästämiseen! Vielä "se oikea" osuu sinunkin kohdallesi :)

   Poista
 16. Onpa upea löytö. :) Kaunis kannu, ja liina. Löydät ihania löytöjä kirppareilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut kyllä onni myöten näiden kirpparilöytöjen suhteen. Todellisia löytöjä siis ovat! Aina ei kuitenkaan ole yhtä hyvä onni. Saattaa mennä pitkäkin ajanjakso, ettei löydy mitään. Mutta luulen, että kun kirppareita paljon kiertää, silmä harjaantuu näkemään sen tavarapaljouden keskeltä ne todelliset helmet ja hyvät yksilöt :) kirppistely on niin mukava harrastus!

   Poista
 17. Kaunis on teekannu. Pitäisi kyllä itsekin hankkia kunnon kannu. Äkkiäkös tuolla vedenkeittimellä hurauttaa itselle, mutta juurikin vieraita ajatellen kannunkin olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia! Totta, vedenkeittimellä lämpenee vesi nopsaan itselle ja vieraillekin, mutta kun on teekannu, johon hauduttaa teen valmiiksi, säästyy teepusseja. Ja ainakin minun mielestäni haudutettu tee on paljon maukkaampaakin kuin tavallinen pussitee :)

   Poista
 18. Sinä löydät aina mahtavia juttuja! Sekä liina että kannu sopisivat meillekin tosi kivasti ;). Täälläkin lomaillaan, on ollut ihan luksusta kun koko perhe on kotona! Mukavaa loppulomaa teille :)

  VastaaPoista
 19. Voi sitä löytämisen ilon ja onnen määrää, kun kauan etsitty tavara löytyy. Se on ihana tunne! Kaunis on löytämäsi teekannu.
  Mukavaa alkavaa viikkoa teille sinne, :)

  VastaaPoista