torstai 11. helmikuuta 2016

Vanha sänky


Aamu valkeni harmaana ja sateisena. Samanlaisena kuin kaikki aamut tällä viikolla. Aika ankea keli. Nythän tuolla tupruttaa tosin lunta, joten jospa tämä talvi vielä vähän aikaa jatkuisi. Mieluummin pikku pakkanen kuin ainainen loskakeli. Pääsisi paremmin hiihtämäänkin. 


 Laskiaisenakaan ei sateisen sään vuoksi paljon mäkeä laskemaan päästy, mutta pullilla herkuteltiin kuitenkin. Tänään kaivoin viimeisetkin pullat pakasteesta ja tein ne laskiaispulliksi päiväkahvipöytään. Vähän liian hyviä ne ovat! Oikeastaan tämä helmikuu on aika kamala kuukausi siinä mielessä, kun noita herkkuja tulee leivottua tämän tästä juhlapäivien kunniaksi. Vielä olisi ystävänpäivä edessä. Saiskohan sitä sen jälkeen itseään niskasta kiinni ja palattua ruotuun noiden herkuttelujen suhteen. Toivottavasti!


Koska ulos ei ole kauheasti tehnyt mieli mennä kastumaan, on sisällä tullut tehtyä kaikenlaista pientä ja vähän suurempaakin. Takkahuoneen tyhjänä ammottavaan nurkkaan aloin rakentamaan omaa pientä pesää meidän kuopukselle, joka on siirtymässä isompaan sänkyyn nukkumaan. Meidän vauva. Jo jonkin aikaa olen etsiskellyt Torista vanhaa, levitettävää puusohvaa tuohon takkahuoneeseen, mutta kohtuuhintaista ei ole vastaan tullut. Niinpä laajensin hakuni koskemaan myöskin vanhoja, jatkettavia puusänkyjä. Kävi niin hyvin, että samantien tärppäsi! Puusänky löytyi kohtuullisen matkan päästä, joten siltä istumalta lähdettiin sitä hakemaan. Ja voi miten paljon tuosta tykkäänkin! Mielelläni näkisin sen kuitenkin vaaleampana kuin se nyt on, mutta koska maali on sen verran hyvä ja tasainen en taida sitä ihan heti maalata uudelleen. Olkoon nyt kesään asti tuon värinen. Jos tuo ruskea väri kovasti pistää silmään vielä silloin, maalaan sen sitten uudelleen. Katsotaan miten käy :)

Kovasti on vielä tuon nurkan sisustaminen kesken, joten laajempia kuvakulmia luvassa sitten kunhan saan sen valmiiksi.

-Kaaru-

42 kommenttia:

  1. On kyllä kaunis sänky, ja ainakin kuvissa värikin hieno! Itse raaskin aika harvoin lähteä maalaamaan vanhoja huonekaluja; ne elämisen jäljet kun häviävät helposti maalin mukana. Mutta joskus vain täytyy; ja olkoon se silloin sen kalusteen kohtalo ;)

    Iloa viikkoosi, säistä huolimatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on sellainen syvän tummanruskea. Jossakin valossa miltei musta. Tuo ei varmastikaan ole sängyn alkuperäinen väri, näyttäisi ollee jossain vaiheessa vaaleampi. Ehkä tuo sävy on kuitenkin sellainen, että jaksan sitä katsellakin vaikken ruskean värin ystävä olekaan :)

      Totta, uudelleen maalaamisen myötä huonekalusta häviää elämisen jäljet. Paremmin vanhaan huonekaluun sopii kyllä ajan patinoima ilme kuin liian siloiteltu.
      Ehkäpä minä annan olla sen noin.

      Kiitos, iloa loppuviikkoosi myöskin!

      Poista
  2. Tosi kaunis sänky ja minusta nätin värinen! Olen ensimmäistä kertaa blogissasi ja ihastuin täällä kaikkeen kauniiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhat huonekalut ovat kyllä nättejä. Ehkäpä tuo väri on sellainen, että jaksan sitä katsella vaikken ruskeasta erityisemmin pidäkään. Saahan siihen vaaleutta vaaleilla tekstiileillä :)

      Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Mukava, että viihdyit :)

      Poista
  3. Ihana sänky! Sinulla myös tosi kaunis blogi! Jäin lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukava että tulit kurkkaamaan blogiani :) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Sänky on kyllä malliltaan juuri sellainen kuin haaveilinkin sen olevan. Väriä pitää vielä makustella jonkin aikaa ;)

      Poista
  5. Kaunis sänky, väri erityisesti. Minä löysin nettikirppikseltä kesällä vähän saman tyylisen ja olen tykännyt siitä kyllä hirmuisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se onkin aina niin, että vanhat huonekalut hivelevät silmää. Ehkä se on juuri se ainutkertaisuus, joka niissä niin viehättää :) Ei tuo ruskean sävy pahimmasta päästä ole, mutta silti sitä täytyy vielä jonkin aikaa makustella :)

      Nuo jatkettavat sängyt ovat kyllä käteviä kun kasvavat lapsen mukana. Minäkin tykkään!

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Sänky on kyllä juuri sellainen vanhanajan sänky, jollainen oli mielikuvissa ennen kuin sänky löytyi. Nappiin meni! Vanhat huonekalut ovat vaan niin ihania <3

      Poista
  7. Voi, minäkin haluaisin mennä hiihtämään, mutta kaikki lumet on sulanut. Sänky on todella kaunis - upea löytö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä harmi, ettei hiihtokelejä nyt oikein ollut. Ensin oli karmeat pakkaset ja nyt sit niin märkää, ettei paljon hiihtämään pääse. Höh!

      Vanhoissa huonekaluissa on aina sitä jotain, mitä uusissa ei koskaan! Tori on kyllä mainio ostoskeidas. Sieltä tekee usein vieläpä hyvinkin edullisia löytöjä <3

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Niin se on. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä ;)

      Poista
  9. Kaunis vanha sänky. Minusta väri on nätti, vaikka tumma onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeastaan nyt kun olen tuota sänkyä kohta pari viikkoa katsellut, se ei enää niin synkältä näytäkään kuin silloin aluksi. Silmä tottuu :) Ja vaaleiden tekstiilien kanssa se on just hyvä noin. Ehkäpä se saa jäädäkin tuon väriseksi :)

      Poista
  10. Tosi ankeat kelit olleet kyllä, aika paljon kevätaurinkoa tässä odotellaan :). Sänky on minustakin aivan ihana, vaaleat tekstiilit erottuvat kauniisti tuosta tummasta väristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätaurinkoa ei todella ole paljoa näkynyt. Tasaisen harmaan pilviverhon takana se lymyää. Saisi kyllä vähän jo näyttäytyä!

      Kuten tuossa edelläkin totesin, silmä on tainnut tottua tuohon tummaan väriin eikä se enää niin synkältä näytäkään. Ehkäpä siihen tottuu niin hyvin ennen kesää, ettei maalaamisen tarvetta ole :) Ja loppujen lopuksi, eihän kaiken tarvitse vaaleaa ollakaan. Vaaleat tekstiilit nostavat kyllä mukavasti esille tuon sängyn, Ikäänkuin kehykset tuolle vaaleudelle.

      Poista
  11. Eipä ole hiihtokelejä ollut!lenkkeilyä ja sen takia jalat kipeät,kun on luikasta ja koko ajan saa varoa ettei luikastu.Blogissani arvonta,käy kurkkaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, ei. Lenkkeilykin on kyllä aikamoinen taitolaji näillä keleillä! Lihakset kaatumisen pelossa äärimmilleen pinnistettyinä, näin juuri :)

      Kiitos, täytyypä käydä kurkkaamassa! Mukava kun jätit kommenttia blogiini :)

      Poista
  12. Miten viehättävä sänky!
    Toivotan sinulle valoisampaa ja kaunista ystävänpäivän viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Mukavaa ystävänpäivää myös sinulle <3

      Poista
  13. Kaunis päästävedettävä. :) Kyllähän se kannatta vähän aikaa kuullostella ja katsella tuota väriä, miten se alkaa siihen kotiutumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. Jonkin aikaa kun kuulostelee ja totuttelee tuota väriä, se saattaakin ruveta tuntumaan hyvältä. Ja itseasiassa niin on vähän ruvennut jo käymäänkin :) vaikkakin kyllä se vieläkin tuntuu aika ajoin liian tummalta.

      Poista
  14. Kaunis sänky ja ihanat nallet sängyn päällä! Tumma väri toimii hyvinä kehyksinä vaaleille petivaatteille, mutta jos päädyt sen maalaamaan, pääset vähemmällä työllä kun vanha maalipinta on hyvä ja tasainen ;) Hyvää ystävänpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pointti muuten tuo, että jos päädyn maalaamaan sängyn en tarvitse tehdä niin suurta työtä nyt kun entinen maalipinta on hyvä ja tasainen. Eipä kyllä käynyt mielessäkään, että olisin tuon maalipinnan päälle maalannut! Minä olisin rapannut kaikki pois ja maalannut vasta sitten uudelleen :) kiitos, kun toit ajatuksesi esille :)

      Poista
  15. Onnea uuden sängyn johdosta! Vanhat, jatkettavat sängyt ovat oikeita aarteita!! Heitin sua blogissa haasteella, ota koppi jos on aikaa ja intoa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekin, aarteita <3 Kiitos, tartun haasteeseen kunhan ehdin :) Haasteet on ihan kivoja!

      Poista
  16. Kyllä on kaunis ja nallurat ehdottomasti kuuluvat sinne nukkumaan. Meilläkin on vanhoja sänkyjä, mutta ei näitä ihania jatkettavia. Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin jännä miten nuo nallet istuvat niin hyvin tuohon kokonaisuuteen :) Kuin olisivat istuneet tuossa aina! Jatkettavat sängyt ovat vaan niin somia etten voi vastustaa niitä <3

      Poista
  17. Voi miten kauniin sängyn olet löytänyt, oikea aarre <3 Munkin silmään sänky näyttää tummana hyvältä, mutta ymmärrän kyllä hyvin jos se häiritsee omaa silmää. Meillä oli joskus muinoin meilkein kaikki kalusteet tummanruskeita ja kyllähän se aika synkän näköistä oli (ainakin kun nyt miettii ;) ), mutta edelleen tykkään ruskeasta pieninä annoksina. Pikkuannoksina tumma/patinoitunut puu tuo vaaleuteen särmää. Tosin on meillä edelleen muutama kaluste minkä väriä haluisin vaihtaa, esim. pianon, mutta sitä en sentään uskalla alkaa sudittelemaan ;D Hyvää ystävänpäivää sinulle blogiystäväni <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoissa sängyissä, erityisesti näissä jatkettavissa, on vaan jotain käsittämätöntä vetovoimaa ja viehkeyttä <3

      Kyllä minä vielä totuttelen tuohon väriin. Syy miksi en ruskeasta väristä kamalasti tykkää on nimenomaan se, että vielä kuusi vuotta sitten meilläkin oli lähes kaikki huonekalut ruskeita. Se oli 2010 luvun juttu! Sitten tuli ihan totaalinen kyllästyminen, niin synkkä väri se oli suurina annoksina. Aloin maalaamaan pikkuhiljaa huonekaluja valkoisiksi ja joku kysyikin, miksi maalaan kaiken valkoiseksi. Siksi maalasin, kun halusin sen synkkyyden jälkeen valoa ja avaruutta :) Nyttemmin olen maalannut toki muun väriseksikin ja koen, että kokoruskean ja kokovalkoisen aika on ainakin itsellä koettu ja eletty. Kaipaan niin värejä! Siksi houkuttelisi maalata tuo sänky jollain söpöllä pastellisävyn sinisellä tai vihreällä, pojan sängyksi kun tuon ostin :) Mutta niinkuin moni on kommenteissaan tuonut esiin, tuo ruskea sopii tosi hyvin vaaleiden tekstiilien ja ympäristön kanssa yhteen. Saattaapa olla, että sänky saa jäädäkin tuon väriseksi :)

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa myös sinulle, Eerika! Blogiystäväni <3

      Poista
  18. Ihanat kuvat täällä. Meillä on myös kaikilla lapsilla ollut vastaavat vanhat sängyt. Nyt ovat jo kasvaneet ohi sängynmitan, paitsi yhdellä lapsista edelleen käytössä päästävedettävä sänky. Pari pienempää mallia on varastossa kun en raaski luopua niistä :) Kiva blogi muutoinkin. Tervetuloa myös oman blogini lukijaksi :)

    VastaaPoista
  19. Niin mahdottoman kauniita kuvia <3 Ihanan sängyn olet löytänyt. Oli niin kauniita juttuja ja kuvia taaempana <3 Harmi, kun en ole ehtinyt blogata siihen tahtiin, mitä mieli olisi tehnyt. Mukava kuitenkin välillä tulla ihastelemaan muiden inspiroivia juttuja :)

    VastaaPoista
  20. Niin mahdottoman kauniita kuvia <3 Ihanan sängyn olet löytänyt. Oli niin kauniita juttuja ja kuvia taaempana <3 Harmi, kun en ole ehtinyt blogata siihen tahtiin, mitä mieli olisi tehnyt. Mukava kuitenkin välillä tulla ihastelemaan muiden inspiroivia juttuja :)

    VastaaPoista
  21. Vastaukset
    1. Piti myös mainita, että kiva blogi muutenkin. Paljon inspiraatiota :)

      Poista
  22. Komea on sänky! Aika aina näyttää nuo maalaushommat :) ja joskus ainakin täällä on käynyt niin (vaikkei heti uskoisikaan) että on jälkeenpäin huokaissut helpotuksesta ettei olekaan maalannut jotakin tiettyä juttua :) Ja joskus aika on näyttänyt tarpeeksi että on tultu siihen päätökseen että on otettu suti käteen :D

    VastaaPoista