lauantai 20. helmikuuta 2016

Kahvikuppikynttilät

Niin usein olen suunnitellut sulattavani vanhat kynttilänpätkät juoksevaksi kynttilämassaksi ja valavani niistä vanhoihin kahvikuppeihin kynttilöitä. Aikomukseksi on jäänyt. Niinpä päätin kokeilla miltä tuollaiset tavalliset pitkät kynttilät näyttäisivät kahvikupeissa sokeriin upotettuina. Näyttivät omaan silmääni vähän orvoilta yksikseen kahvikupeissaan, joten taitoin maljakosta yhdelle kynttilälle kaveriksi ruusun lehtineen ja kahdelle pätkän murattia. Heti näytti paremmalta!
 Näistähän saisikin tosi ihania kynttiläasetelmia jokaiseen vuodenaikaan kynttilän väriä ja somisteita muuttamalla. Näissä tällä kertaa tehdyissä on aavistus talvea ja kevättä, kesääkin. Muratin vihreydestä aistii keväisen luonnon heräämisen, ruusuista taas keskikesän hehkun. Sokerista kuvastuu talvinen lumihanki, joka kimaltelee auringonsäteiden tanssiessa sen pinnalla. 
Helposti ja nopeasti näistä syntyikin kauniit somisteet keväiseen sisustukseen ja paljon vähemmällä vaivalla kuin kynttilöiden valaminen :) Kaikessa yksinkertaisuudessaan sopisivat melkeinpä juhlapöydän somistuksiksikin.Kynttilät olen ostanut Tigerista, josta löytyy näitä pitkiä antiikkikynttilöitä vaikka missä väreissä eivätkä maksa kuin 0,50 euroa kappale! (Tämä ei ole maksettu mainos,) vaan ihan vain vinkiksi niille, jotka etsivät yhtäaikaa edullisia ja laadukkaita kynttilöitä. Minä ostan näitä aina Tigerissa käydessäni vinon pinon kaappiin, niin on mistä ottaa :) Parempia kynttilöitä saa etsiä!

Lopuksi kirjoitan muistiin Maaria Leinosen runon, jonka sanomasta olen yrittänyt ottaa opiksi. Vaikka valon määrä vaikuttaakin mielialaan, voi harmaudessakin nähdä valoa ja iloa, jos vain haluaa. Asenne vaikuttaa tähänkin niin paljon. 

Tykkään Maarian runoista ihan valtavasti. Niiden sanomassa on jotain tavattoman lohdullista ja lempeää, vaikka osa niistä onkin aika teräväsanaisesti kirjoitettu. Kuin äiti opastaisi lastaan: rakkaudella ja lempeydellä.


Iloa sen pitää olla - jokaisen uuden aamun
valon määrästä 
väristä riippumaton
pilvinen tai aurinkoinen
sinihämäräinen
epätoivonharmaa.
Mikä tahansa uusi päivä
mahdollisuuksia täysi!
Ehkä juuri tämä se päivä
jota et koskaan unohda
jonka jälkeen kaikki on toisin.

Iloista viikonloppua lumisateisen harmaasta säästä huolimatta :)

-Kaaru-34 kommenttia:

 1. Mulla on ollut sama aikomus myös kauan :D Mutta tämähän on siitä hyvä niksi, ettei tarvitse pelätä kupin menevän mahdollisesti pilalle tai hankalaksi puhdistaa. Minäkin oon ostanut Tigerista kynttilöitä isot kasat (saa kivan jonon kassalle, kun ostelee sitä sun tätä väriä. onneksi nykyään heillä on ne viivakooditarrat myös irtokynttilöissä, niin nopeuttaa). Nuo shokkipinkit tai neonpinkit on mun tän hetkiset suosikit, niitä tuossa olohuoneen pöydällä vielä 5 pätkää poltettavana. Ihan sataprosenttisen tyytyväinen en noiden laatuun ole ollut, sillä ainakin osa tuntuu palavan turhan pitkällä liekillä ja kerran sain palohälyttimetkin testatuksi, kun savuttivat sammuttamisen jälkeen niin kovasti. Mutta yhtä nättejä värejä ja valinnanvapautta ei ole muualla tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei ole pelkoa, että kahvikupit menisivät tässä touhussa pilalle ;) Vai on ollut havaittavissa näissäkin sellaista, että palavat pitkällä liekillä..hmm..en muista että minun ostamissani olisi ollut sitä ongelmaa. Varmasti noistakin löytyy kuten mistä tahansa muustakin tuotteesta niitäkin maanantaikappaleita. Mutta joo, tuon havainnon minäkin olen tehnyt, että aika paljon savuttavat sammuttamisen jälkeen, jos sydäntä ei paina sormien välissä littanaksi ja täysin sammuksiin. Vielä ei ole kuitenkaan palohälytin ruvennut soimaan ;)

   Poista
 2. Suloisia!
  Tigerin kynttilät ovat parhaita! Itsekin niitä käytän, ei valuta ja läpivärjättyjä!
  Hinta-laatusuhde ihan paras.
  Kaunista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Just siitä tykkään noissa kynttilöissä, että ovat läpivärjättyjä eivätkä valuta toisin kuin monet muut kynttilät. Todellakn hinta-laatusuhde kohillaan :) Ihanaa viikonvaihdetta Mantelilaaksoonkin!

   Poista
 3. Ihanat nuo kynttiläasetelmat, taidankin seuraavan kerran ostaa kynttilät Tigerista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Osta ihmeessä, uskoisin että tykkäät niistä. Hinta vs. laatu kohillaan :)

   Poista
 4. Meillä ei ole Tigeriä lähellä.Mutta matkoilta voisin bongailla ko.firman.Käytän paljon partyliten kynttilöitä,mutta säästeliäästi polttelen,kun ovat arvokkaita.

  VastaaPoista
 5. Meillä ei ole Tigeriä lähellä.Mutta matkoilta voisin bongailla ko.firman.Käytän paljon partyliten kynttilöitä,mutta säästeliäästi polttelen,kun ovat arvokkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään ihan lähellä Tigeria ole, mutta aina reissuilla käyn ja ostan suuren määrän jemmaan :)

   Partyliten kynttilät ovat kyllä ihania, mutten niitä kovin usein raaski ostaa juuri niiden korkean hinnan vuoksi.

   Poista
 6. Tuo runo on hyvä! Se oli minulla opiskeluaikana vessan ovessa, josta sen luin joka ikinen aamu.
  Kiva kynttiläidea. Itsellä tulee tällä hetkellä poltettua kynttilöitä vain lyhdyissä, kun kaksivuotias on niin nopealiikkeinen ja pallot lentävät sen verran vauhdilla, että.... turvallisuus ennen kaikkea. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vessan oveenhan tuo runo pitäisikin laittaa. Jos se vaikka auttaisi näkemään jokaisessa harmaassakin päivässä jotain positiivista :) Leinosen runot ovat kyllä ihania <3

   Kiitos, noista tuli kyllä kivat ja sopivat monenlaisiin juhlallisuuksiinkin somisteiksi. Meilläkin on yksi pieni, jota kynttilän lepattava liekki kiinnostaa valtavasti, mutta korkeiden lipastojen päälle voin niitä vielä asetella palamaan, sillä ihan vielä ei ole pelkoa että pallo lentäisi niihin ;)

   Poista
 7. Kauniit kynttilät ja osuva runo. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Ihana runo! Nuita kahvikuppikynttilöitä katselin Pinterestissä ennen joulua. Ihanaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leinosen runot ovat kyllä tosi ihania <3

   Piti heti käydä kattoo Pinterestistä millaisia kahvikuppikynttilöitä siellä on, mutten löytänyt kuin niitä kahvikuppeihin valettuja..hmm..ehkä etsin väärällä hakusanalla. Täytyypä käydä tekemässä uusi haku paremmalla ajalla :)

   Mukavaa iltaa sinnekin!

   Poista
 9. Minä en olekaan Tigerin kynttilöitä ikinä testannut, täytyypä muistaa seuraavan kerran. Täälläkään ei ole sitä, mutta Tampereella käydessä on tullut aina välillä poikettua. Niin kaunis ja helposti toteutettavissa oleva tuo kynttiläidea, tosiaan olisi ihana laittaa vaikka keväällä kahvipöytään kun on sitten taas juhlia meilläkin silloin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, ovat kyllä hinta-laatusuhteeltaan oikein hyviä kynttilöitä.

   Kiitos, nuo kynttiläasetelmat on kyllä helppo toteuttaa ja niistä saa somisteita vaihtamalla jos jonkin näköisiä ja monenlaisiin tilanteisiin sopivia :)

   Poista
 10. Ihana asetelma. Hyvin kävisi juhliinkin koristukseksi. Karkea merisuolakin on kivan näköistä tällaisessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa! Karkea merisuolahan olis tosiaan kiva kans, täytyypä testata sitäkin joskus :)

   Poista
 11. Kauniita asetelmia, ihana idea! :) Jos meillä keväällä juhlat, pitääpä muistaa tämä!

  Ja tuo runo. Puhutteleva. Ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkiin. Kipenen verran. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu! Sopisivat kyllä vaikka juhlapöydän somistuksiksikin :)

   Leinosen runot antavat paljon ajattelemisen aihetta. Monet niistä puhuttelevat tosi syvästi. Niinpä, tuon kun vielä muistaisi aina, että niistäkin kaikkein ikävimmistä päivistä ja asioista voi lopulta kummuta jotain positiivista ja unohtumatonta :)

   Poista
 12. Ihania kynttilöitä :) Maaria Leinonen on minunkin 1 lempirunoilijoista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Leinonen on kyllä hyvä runoilija <3

   Poista
 13. Ihana idea laittaa kruunukynttilät nätteihin kahvikuppeihin. Menisi kyllä tosiaan vaikka juhlissa somisteena. Tigerin kynttilän on minustakin ihan parhaita; herkku värivalikoima, edullisia ja miten minusta tuntuu, että ne palaa jopa hitaammin mitä monen muun valmistajan kynttilät :) Kaunis tuo runokin. Niin asiaa täynnä! Pitääkin kirjoittaa sen runovihkoon ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Niin minustakin tuntuu, että ne palavat hitaammin kuin muiden valmistajien kynttilät, toki ovathan ne pitempiäkin, mutta silti.

   Leinosen runoissa on viisautta :)

   Poista
 14. Voi kuinka hauska idea! Ja kaunis!

  VastaaPoista
 15. On kyllä ihanan näköiset kynttiläasetelmat :) Hyvä idea tuo sokeriin upottaminen. Runo on just niin ihana ja tärkeäsisältöinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Sokeriin upotettuina pysyivät kyllä tosi hyvin pystyssä, täytyy kokeilla tuotakin karkeaa merisuolaa, josta Raisa edellä mainitsi. Olisi varmasti kivannäköinen sekin :)

   Runossa on tärkeä ja ajatuksia herättävä sanoma <3

   Poista
 16. Voi kun ihania! Sinulla on kyllä niin ihania juttuja aina ja hoksaat yhtä sun toista tehdä ja vielä toteuttaa ne :) sinulla on vain niin ihana sisustusmaku ja myös silmää! Voi kun saisi ite edes vähän sitä silmää �� Ihana seurata tätä blogia! Kiitos taas tästä ❤️ Terkuin. A

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos A ihanasta kommentistasi <3 Tässähän ihan häkeltyy! Saan niin paljon iloa ja hyvää mieltä itselle siitä, kun ehdin jonkun idean toteuttaa. Kaikenlainen näpertely on suuri henkireikä itselle tämän arkisen "kaaoksen" keskellä, sen turvin jaksan paremmin :) Mielelläni laitan ideat, niin omani kuin muualta poimitutkin jakoon, että joku toinenkin voi napata ne talteen :)

   Joskus harmittaa, etten ehdi blogia päivittää niin tiheään kuin halu olisi. Mutta hissukseen kuitenkin. Mukava, että tykkäät käydä lueskelemassa juttujani!

   Poista
 17. Kiva idea! Ja hyvä vinkki noista kynttilöistä. En oikein ole uskaltanut ostaa, kun olen ajatellut että tigerissä on vähän huonolaatuista halppiskamaa. Esim. valuvat kynttilät ärsyttäisivät. On ihana, kun saa vinkin joltain joka on itse kokeillut niitä.
  Ja tuo runo on todella kaunis ja antaa ajattelemisen aihetta!

  VastaaPoista
 18. Ompas ne kovin sievät <3 Moikka, pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista