keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Amerikkalainen (vadelmainen) juustokakku



Amerikan mantereella asuttujen vuosien myötä reseptivihkoseni sai oman osionsa:
Amerikan  herkut.
Muutamat niistä ovat jääneet kutkuttamaan makuhermojani siinä määrin, että niitä tulee tehtyä aina toisinaan "Amerikan ikävissäni".   
Yksi niistä on amerikkalainen juustokakku.





Sitä aitoa "oikeaa" reseptiä ehdin kaipailla useamman vuoden ajan, 
kunnes se kerran sattui silmiini jostain sisustuslehdestä (olisikohan ollut Kotivinkki tms.)

Tällä kertaa päätin tehdä siitä vadelmaisen version. 
Muunnos onnistui muuten hyvin, mutta kakku unohtui uuniin vähän liian pitkäksi aikaa, 
joten reunoista tuli hieman liian kovat.



Amerikkalainen (vadelmainen) juustokakku

Pohja:

200g digestive-keksejä
100g voisulaa
1/2 tl kanelia

Täyte:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa
reilu 2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
2 prk ranskankermaa
n.250g pakastevadelmia


Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon voisula ja kaneli.
Painele seos irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi. 
Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa vielä hetki.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, sitten sitruunankuori, vaniljasokeri, 
ranskankerma sekä jäiset vadelmat. 
Kaada seos pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti. 
Anna jäähtyä huoneenlämmössä n.30 min ja 
nosta sen jälkeen jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.

Tarjoile lämpimän kinuskikastikkeen tai tuoreiden marjojen kanssa.
(pakastetutkin marjat käyvät vallan mainiosti.)






Kirpparilta tarttui mukaan tuollainen soma suorakaiteen mallinen lasiastia.
Saippuakuppina se minulle myytiin, liekkö sellainen ollutkin alunperin. 
Ehkäpä.

Jossakin vanhaa aikaa henkivässä kahvilassa näin tuon tyylisiä kippoja leivoslautasina ja ihastuin!
Niinpä tuo kaunokainen pääsi meilläkin toimittamaan leivoslautasen virkaa hetimiten:)

Astian kaunis kuviointi ja lasipinnan helmeily tekevät kahvihetkestä ylellisen!
Arjen kauniita pieniä juttuja, joista syntyy iso ilo <3

-Kaaru-

24 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää.
    Kuvat ainakin näyttävät 'herkullisilta.'

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä juustokakku vie kielen mennessään, niin hyvää se on :)

      Poista
  2. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa.
    Pitää koittaa jos onnistuis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, on vähän liiankin hyvää ;)

      Poista
  3. Ihana ohje ja vaikuttaa aika helpolta toteuttaa👍 On kyllä todella kaunis lautanen. Tuollaisia saisi olla omassakin astiakaapissa 💛😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje on helppo ja kakku yksinkertainen tehdä. Kokeile joskus ihmeessä!

      Sanopa muuta, tuollaisia lautasia kun löytyisikin enemmän, ottaisin ilomielin! Niin kauniita leuvoslautasina <3

      Poista
  4. Ihanan näköistä kakkua,on varmasti herkkua :)

    VastaaPoista
  5. Varmasti hyvää juustokakkua! Erityisesti tykkään sun blogissa (jonka vasta löysin!) noista kuvista tuossa sivun oikeassa reunassa. Niihin kaikkiin olet onnistunut vangitsemaan niin upean tunnelman <3
    Hyvää syksyä toivotellen Sonja (kotirantaan.blogspot.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos, Sonja, kauniista sanoistasi <3 Ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan pienen lintukodon touhuja! Täytyypä kurkata myös sinun blogiisi jonain päivänä :)

      Ihana syksyä myös sinne!

      Poista
  6. Oi oi! Amerikkalainen juustokakku on porkkanakakun lisäksi toinen lempiherkuistani! Vadelma sopii siihen tosi hyvin. Resepti vaikuttaa aika samalta, kuin omanikin. Niin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään niistä molemmista <3 Tuo juustokakku on kyllä vertaansa vailla <3

      Poista
  7. Jo pelkkä kuva vie kielen mennessään. Ihana herkku! Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen tehnyt juustokakkua, joten mukava, kun jaoit reseptisi. Todella kauniit kuvat. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päivi <3 Kokeilehan tätä reseptiä joskus, jos se ei ole ennestään tuttu. Vähän liiankin hyvää se on!

      Poista
  8. Meillä oli vähän saman tyylinen juustokakku kolmosen kastejuhlassa. Tein sen mustikasta. Oli kyllä herkullista! Aivan ihanan astialöydön olet tehnyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen muuten joskus tehnyt tämän mustikkaisena versiona ja sekin oli kyllä todella hyvää!

      Tuollaisia lautasia olisi mukava löytää enemmänkin <3

      Poista
  9. Niin houkuttelevan mehevä ja pehmeä...hmm, taitaa olla suussa sulava herkku!
    Ja viehättävät kuvat!

    Lempeää alkavaa lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suussa sulava se todella on, niin pehmeä ja täyteläinen maku <3

      Kiitos, Susanna <3 Mukavaa lokakuuta Mantelilaaksoonkin!

      Poista
  10. Näyttää herkulliselta <3 Olen tehnyt vastaavaa, mutta ilman vadelmia, täytyykin kokeilla tätä versiota myös.
    Kivaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, vadelmat sopivat kakkuun täydellisesti <3

      Kiitos, Souliina, ihanaa lokakuuta sinulle!

      Poista
  11. Sain vihdoin aikaiseksi kokeilla tätä. Olipas tosi hyvää, vadelmien maku tuli esiin niin hyvin, että olin oikein yllättynyt :) Täytyy ehdottomasti tehdä toistekin! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että innostuit kokeilemaan ja tykästyit! 😚 Vadelmien selkeä maku yllättää kyllä ja sopii juuri tuohon kakkuun aivan täydellisesti. Tästä on tullut yksi minunkin lempiresepteistäni 💛

      Poista