keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Callunoita ja hopealankoja



Viime keväisen aitan siivouksen yhteydessä kaivoin esille mintunvihreän taikinakorvon ajatuksenani kunnostaa sitä hieman. Siinähän sitten kuitenkin kävi se klassinen, että sata muuta paljon tärkeämpää asiaa meni tuon kunnostamisen edelle ja korvo jäi nököttämään puuvajan nurkkaan. Muutama päivä sitten kannoin sen taas paremmin "hollille". Taaskaan ei ollut aikaa eikä intoakaan ruveta tekemään sille mitään, korvon sisällä kun oli ja on edelleen ties miten vanhat taikinanjämät odottamassa seuraavaa leivontakertaa ;) ja onpa korvo-parka aika huonoon kuntoon muutenkin päässyt. 
Ajattelin, että tuossa asussaan se voisi kuitenkin toimittaa kukkapurnukan virkaa, joten kannoin sen nyt sitten tuohon porraspieleen. Sinkkivatiin asettelin sitten callunat ja hopealangat kera sammalen ja upotin vadin korvon sisälle. Sopivasti se siihen sopikin. Eipähän tarvinnut koko korvoa täyttää mullalla. Nyt sitä on kevyt siirrelläkin, jos tarve vaatii. Vanha työkalulaatikkonakin toiminut puinen laatikko sai sisäänsä myöskin omat talvikukkansa ja sammaleensa. Nyt on sitten helposti ja nopeasti aseteltu syys-/talvikukkaset porraspieltä kaunistamaan. 



Huomasinpa muuten, että blogissani on nyt tasan 100 kirjautunutta lukijaa. Sitähän täytyy juhlistaa pikapuolin jollain kivalla tavalla. Pysykäähän siis kuulolla :) 

Lämpimästi tervetuloa vielä kaikille uusille lukijoille!
Iloista loppuviikkoa!

-Kaaru-

24 kommenttia:

  1. Kauniit syysistutukset. Minä laitoin kanervat vanhoihin koreihin pari viikkoa sitten. En viitsinyt kummemmin istuttaa. Laiskuus pihatouhuissa on huomattavaa näin syksyllä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin ajattelin ensin, että tökkään vaan ilman multaan istuttamista ne noihin asioihin. Sitenhän se olisi ollut kaikkein helpoin :) Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin, kun katselin lähiviikkojen sääennusteita. Nyt on niin lämmintä luvassa, että helpommin pysyvät minun hoidossani hengissä, kun oivat kunnolla multaan istutettu :D Laiskuutta pihahommien suhteen on kyllä syksyisin havaittavissa. Monesti tulee mentyä sieltä mistä aita on matalin ;)

      Poista
  2. Kauniita <3 Täällä on vielä yrtit sekä maljaköynnös parvekkeella. Josko viikonloppuna saisin syysilmeen vaihdettua. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin vasta keräsin kasvimaalta yrtit talteen kuivatusta varten. Pitkäänhän nuo ovatkin säilyneet hyvinä, kuten kesäkukkasetkin tänä vuonna. Lienee kostean kesän ansiota :)

      Poista
  3. Oi, miten kauniit istutukset. Tuo vanha taikinakorvo on huippu! Mutta niin on kyllä puulaatikkokin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Taikinakorvo on kyllä kaunis, kuten niin monet muutkin vanhanajan käyttöesineet. Arki on ollut kyllä kauneutta täynnä joskus vuosikymmeniä sitten. Tavarat ja huonekalut ovat tehty kestämään käyttöä ja aikaa, toisin kuin tänä päivänä.

      Poista
  4. Kauniin syyskukka istutukset. :)Taikinakorvo on tollaisenaan elämän nähneenä kaunis. :):)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne! Juuri tuollaiseksi taikinakorvo saa jäädäkin :) Lähinnä noita liitoksia ajattelin liimailla yhteen, korvo kun meinaa kovasti hajota kappaleiksi. Tuo ajanpatinoima maalipinta on tuollaisenaan kaikkein kaunein, ei sitä sovi mennäkään muuttamaan :)

      Poista
  5. Nätit tuli! Minäkin laitoin Callunoita ulos menneellä viikolla. Meillä ne ova vanhassa muuripadassa. Vanha taikinakorvokin on omistettu kukille, mutta siinä kesäkukat kukkivat vielä nätisti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Callunat ovat kyllä kauniita syys-ja talvikukkia <3 Kesäkukat ovat kukkineet kyllä tänä vuonna pitkälle syksyyn täällä meilläkin, pohjoisessa. Lienee kostealla kesällä osuutta asiaan :)

      Poista
  6. Kauniilta näyttää! Ihania tuo korvo ja laatikko! Minä laittelin terassille vaihteeksi ihan tavis kanervia ja nyt muistankin miksi en ole niitä moneen vuoteen laittanut.. Ne kun ei meinaa säilyä mun hoidossa ollenkaan hyvännäköisinä. Pitää varmaan hakea tilalle callunoita, ne on ainakin muina vuosina pysynyt paremmassa kuosissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika! Vanhat käyttötavarat ovat kyllä ihastuttavia. Jokin kumma viehätys niissä on, kun ne niin kovasti vetävät puoleensa. Onneksi noita tuollaisia aarteita vielä löytyy! Kanervat ovat kyllä haadtellisia hengissä pidettäviä, varsinkin jos on pitkä ja lämmin syksy. Minunkin hoidossani ne ovat alkaneet väristä ihan liian äkkiä. Siksi olen siirtynyt callunoihin :) säilyvät kyllä jostain syystä paremman näköisinä kuin kanervat.

      Poista
  7. Tosi kauniit istutukset ja ihanasti sopii väri toisiinsa! Kaunista syyskuuta sinne!

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihania asetelmia oot tehnyt! Tosi upeat! Mulla pitäs kans ostaa vielä jotain tuohon terassille :) Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jassuntassu! Syyskukista on kyllä mukava tehdä asetelmia, ne kun "kukkivat" ja ilahduttavat läpi talven. Mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  9. Kauniita asetelmia <3 Harmi kun itseltä jää nyt kaikki syys istutukset tekemättä kun täälä kerrostalossa ei kauheasti sellaisia pysty mihinkään tekemään, olis se niin kiva omalle ulko terassille laittaa ihania syysasetelmia. :)

    VastaaPoista
  10. Onpa kauniita syksyisiä istutuksia!

    VastaaPoista
  11. Oii ihanat asetelmat, tykkään hurjasti!

    VastaaPoista
  12. Kauniit asetelmat ja niin on minusta syksykin :)

    VastaaPoista
  13. Ihana tuo taikina-korvo,monta muistoa matkassaan varmasti kantaa :) Ja syksyn kukkaset piristämässä...

    VastaaPoista
  14. Hyvin viehättävä syysistutus!
    Callunat ja sammalmätäs yhdessä tuovat hehkeää väriä syksyyn!
    Korvo tuo koko jutulle juuri oikeaa ilmettä!

    VastaaPoista