perjantai 10. heinäkuuta 2015

SäilöntäpuuhissaTänään niitä oli viimeinkin tarjolla kohtuuhintaan paikallisessa K-supermarketissa. Mansikoita! Viiden kilon laatikolliset näyttivät niin herkullisilta heti sisääntuloportin toisella reunalla, ettei niitä voinut millään ohittaa. Kyllä ne kauppiaat osaavat tuon myyntityön ;) Niinpä laiskottelulle omistettu ilta vaihtuikin osaltani mansikoiden säilöntäpuuhiin. Enpä muista milloin olisin viimeksi näin mahdottoman hyvälaatuisia mansikoita säilönyt kuin nyt. Tuossa laatikollisessa ei ollut kuin YKSI homeinen mansikka. Mansikat olivat myöskin isoja ja makeita. Saatiinpa syödä mahamme pullolleen mansikkaa! Jäljelle jääneet pilkottiin rasioihin ja kätkettiin pakasteen uumeniin odottelemaan syksyä ja talvea. Taitaakin satokausi ollakin kohta huipussaan.
 Täällä odotellaan myöskin kovasti lakkojen (hillojen, kuten paikalliset puhuvat) kypsymistä. Sadosta on veikattu runsasta, joten nyt jo suinkin vain ennusteet pitävät paikkaansa, sitähän on suunnattava kohta kulkunsa tuonne suolle rämpimään. Moneen vuoteen ei ole lakkoja oikein tullutkaan. Joko halla on palelluttanut kukat, pölytys epäonnistunut tai sääolosuhteet olleet muuten epäsuotuisat sadon kypsymiselle. Siksipä niiden kypsymistä odotellaankin nyt niin kovin innoissaan :)

Mansikanmakuista viikonloppua kaikille!
  -Kaaru-

20 kommenttia:

 1. Tuoreet, kotimaiset mansikat on niin hyviä ja vielä niin kauniita:) Meillä tuo puuha onkin vielä edessä. Olisi kiva, kun tulisi hyvä marjavuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Kyllä ne vie kielen mennessään :) Olis kyllä ihana, jos tulis suotuinen marjavuosi. Meillä menee marjoja paljon talven aikana, jos niitä vain on. Niin varmasti monessa muussakin taloudessa :)

   Poista
 2. Onnittelut sinulle, että olet saanut urakkaa jo suoritettua :) Marjojen pakastamisessa on aina hommaa, mutta on ne niin hyviä, että niitä pitää olla koko talveksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että aloittelen pikkuhiljaa tämänkin homman, niin ei kaadu koko urakka yhellä kertaa niskaan :) Marjoja menee meilläkin talvisin niin paljon kuin niitä jaksaa metsästä poimia ja kaupasta kantaa. Oma mansikkamaa ois ihana, vielä sitä ei meillä kuitenkaan ole. Ehkäpä joskus vielä on :)

   Poista
 3. Nam ja lurps! En ole vielä yhtään mansikkaa maistanut tänä kesänä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikat on niin hyviä <3 Itse asiassa nämä olivat ensimmäiset kotimaiset mansikat, joita oon tänä kesänä syöny. Tähän asti on kaupassa ollu tarjolla vain ulkomaisia mansikoita pienissä rasioissa.

   Poista
 4. Meilläpäin ei viime kauppareissulla (alkuviikosta) saanut mansikoita kuin litran pöniköissä ja olivat aivan hirvittävän hintaisia (1 1/2 lirtaa 10 euroa :O ). Ja siellä saa jo laatikoissa kohtuuhinnalla :) Jospas ne täälläkin pian kypsyisivät niin pääsisi tekasemaan ekan mansikkakakun tälle kesälle. Ja pakastamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jopas on ollut kalliita mansikoita!! Eihän tuolla hinnalla viitti niitä ostella. Täällä pohjoisessa mansikat eivät varmasti ole vielä kypsiä. Tänne kauppoihin mansikat tuodaan niinkin kaukaa kuin Suonenjoelta :) Enpä ole mansikantuottajiin täällä asuttujen kuuden vuoden aikana vielä törmännyt. Joku yksittäinen saattaa olla jossain tuolla Kemijokivarressa tai meren äärellä, jossa kasvualusta on ravinnerikkaampaa kuin täällä pohjoisessa yleensä. Joten meidänkin mansikat ovat sieltä etelämpää :)

   Poista
  2. No, niinpä tietenkin! En taas ajatellut asiaa ihan loppuun asti :D

   Poista
 5. Eilen facesta huomasin, että minulla oli ollut samanmoiset puuhat tasan vuosi sitten. Tuoreet kotimaiset mansikat ovat kyllä herkkua. Söisin niitä mielin määrin joko jäätelön tai maidon ja sokerin kanssa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän sattuikin :) Ei mansikan voittanutta, minäkin nimittäin voisin syödä niitä vaikka miten paljon heti tuoreeltaan :)

   Poista
 6. ♥ihanaa, mansikkaista tunnelmaa kuvissa!

  VastaaPoista
 7. Mansikat on niiiiin hyviä. Vielä en oo kesää säilönyt pakasteeseen. Käynpä ensi viikolla tiirailemassa tuolla kirkolla. Montakohan laatikkoa raskis ostaa? :) t. Pirta

  VastaaPoista
 8. Marjat ja vitamiinit talteen!
  Kauniit kesäiset kuvat!

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka kesäistä ja raikasta tunnelmaa on kuvissasi. <3 Hyvälaatuisia mansikat on tosiaan olleet, sillä en ehtinyt heti pakastuspuuhiin, vaan marjat olivat varastossa perjantaista tähän aamuun (sunnuntaihin), ja ihan hyviä olivat. :)

  VastaaPoista
 10. Ah vihdoinkin mansikoita, kyllä nyt kelpaa. Ihania kuvia Kaaru <3

  VastaaPoista
 11. voi ku saiskin noita mansikoita :P viime talvena loppuivat ihan liian aikaisin....

  VastaaPoista
 12. Täällä tänään pakastettu mansikat talven herkuiksi. Olivat kyllä tosi isoja ja hyvän makuisia. :)

  VastaaPoista
 13. Olen samaa mieltä mansikat tänä kesänä olleet isoja, maukkaita ja hyvälaatuisia <3

  VastaaPoista