keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kotiseudulla mökkeilemässä


Kotiuduttiin eilen viikon mittaiseksi venähtäneeltä kotiseutulomalta. Ei sieltä vaan malttanut lähteä yhtään aiemmin pois. Niin rakas kotiseutu, Pohjois-Karjala <3 Siellä me olimme kaikki 4 sisarusta perheinemme sekä äiti ja isä yhdessä koolla vanhempieni mökillä, kirkasvetisen järven äärellä. Viikkoon mahtui paljon kaikenlaista mukavaa puuhaa, rentoa yhdessä oloa, naurua, laulua, ongintaa, saunomista ja uintia, hyvää ruokaa, pelejä ja leikkejä, serkusten jälleennäkemisen riemua. Iltanuotiolla istuttiin lähes jokaisena iltana rupatellen, muistellen menneitä ja haaveillen tulevaisuudesta. Kirpputorikierroksellekin ehdin, kotiintuomisina kassi täynnä kaikkea kaunista, aarteita vuosikymmentenkin takaa.

Mökki ympäristöineen on rauhan tyyssija.
Pakahduttavan kaunis järvimaisema, lähimetsissä kiemurtelevat metsäpolut, joita pitkin jo lapsena juoksimme, kuikan huutelu peilityyneltä järvenselältä, ampiaisten ja muiden pörriäisten surina hiljaisessa heinikossa, mustikat ja vadelmat, se kaikki niin rakasta! Koko paikkakunta ja sen lähiympäristö täynnä muistoja <3
Sinne palaamme taas ensi kesänä.

Kotiin tultua pihanurmi rehottaa valkoisena apilamerenä, lakat (hillat) ovat kypsyneet kerättäviksi, kohta mustikatkin, kasvimaalla rikkaruohot vallanneet alaa, kukkapenkin kukat auenneet täyteen loistoonsa. Mukava silti olla kotona, vaikka ikävä kotiseudulle onkin taas niin kova.

Aurinkoa toivottelen tähänkin viikkoon!
-Kaaru-

26 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Riitta <3 Mökki ympäristöineen on kyllä kaunis, kuten mikä tahansa järvenranta kesällä. Mutta se mikä tekee tuosta nimenomaisesta paikasta aivan erityisen, on tuo kristallinkirkas järvivesi! Sen veroista saa etsiä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina <3 Mökkipaikan jylhyys viehättää aivan erityisesti. Korkeat vaarat järven molemmin puolin ja järvi siellä kaiken jylhyyden keskellä aivan omassa rauhassaan.

   Poista
 3. Kuulostaa voimaannuttavalta kotiseutulomalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se todella oli, Muusa :) Virkistävä, voimaannuttava ja kaikinpuolin tarpeeseen tullut. Mökkeily kesällä on jotain aivan käsittämättömän ihanaa. Suomen luonto on vaan niin uskomattoman kaunis!

   Poista
 4. Voi miten kauniita kuvia. Mekin olimme Pohjois-Karjalassa, Kolilla viikko sitten mökkeilemässä ja kaunista on, vaikkei säät ehkä olleet parhaimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mysterious M <3 Mehän olimme sitten melkein naapureita vähän aikaa ;) Kolillakin on tullut käytyä useita kertoja kotiseudulla käydessä, siellä on kyllä aivan käsittämättömän kaunis luonto! Niin, viimeviikkoiset kelit eivät kyllä olleet mitkään maailman parhaimmat ainakaan lämpötilojen puolesta. Mukavaa se silti oli, kuten mökkeily yleensä on :)

   Poista
 5. Kauniilta näyttää! Minulla tulee kuvauksista mieleen mummoni mökki, missä tuli lapsena ja aikuisena vietettyä paljon aikaa <3 Mökki myytiin toissa kesänä ja monesti tulee vieläkin valtava kaiho kyseiseen paikkaan. Onneksi kaikkia ihania ja rakkaita mökkimuistoja ei voi myydä eikä hävittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Mukava, että kuvaukseni vanhempieni mökkipaikasta herätti muistoja mummosi mökistä :) Tuo kuvaus sopii varmasti moneen mökkiin, luonnonrauhaanhan ne ovatkin monesti rakennettu. Harmi, että ette voi enää mökillä tunnelmoida. Onneksi muistot säilyvät, joiden myötä tunnelmaan pääsee vielä vuosienkin päästä vaikkei muistoihin liittyvää paikkaa enää olisi olemassakaan. Ihanat muistot <3

   Poista
 6. Kuinka ihanaa, että teillä on suvun yhteinen, kesäinen kokoontumispaikka. Nuo kesämuistot ovat kullanarvoisia varsinkin sitten pimeinä talvi-iltoina, jolloin tuntuu, että uusi kesä ei tule koskaan. Kuikan huuto on juuri sellainen tyynen järvimaiseman ihanuus, jota me emme täällä meren rannalla koskaan kuule. Upea paikka teillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! On kyllä ihana, että meillä on nyt paikka jossa perheinemme käydä. Kovin harvinaista se taitaa nykyään enää olla, että on tuollaisia ihania kokoontumispaikkoja, joissa viettää sukulaisten kanssa aikaa. Ennenhän ne olivat hyvinkin yleisiä. Pimeinä talvi-iltoina on kyllä ihanaa elää kesämuistoissa. Tämä pohjoisen talvi on niin kamalan pitkä ja ankara, jota se varmasti on joskus sielläkin meren äärellä. Kuikan huuto kuuluu niin lähtemättömästi tuon mökin äänimaisemaan. Siellä se on lahden poukamassa pesinyt niin monena kesänä kuin muistan. Nytkin kuikkapariskunnalla oli kaksi poikasta. Niiden touhuja on niin mukava seurata :)

   Poista
 7. Ihania kuvia! Varmaan oli kiva reissu ja läheisetkin lähellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jassuntassu! Mukava oli reissu kyllä ja sehän siinä varmasti kaikkein parasta olikin, että sai piiiitkästä aikaa nähdä omia sisaruksia ja vanhempia plus tietenkin muitakin sukulaisia. Minä olen sukurakkaasta suvusta lähtöisin, joten kotiutuminen tänne pohjoiseen on ollut tosi haastavaa. En oikein voi vieläkään sanoa kotiutuneeni tänne vaikka vähän paremmin viihdynkin kuin ihan ensimmäisinä vuosina. Mutta sellaisia tuntemuksiahan niitä on varmasti aika monella.

   Poista
 8. Kaunis ja kodikas paikka. Varmasti ollut ihana ja rentouttava loma:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, Kanneli :) Loma oli aivan ihana! Sielu ja keho lepäsi, joten rentouttavakin se oli. Suomen luonto on vaan niin äärettömän kaunis varsinkin kesällä. Laiturillakin voisi istua tuntikausia ihan vain kuunnellen veden suloista liplatusta ja lokin kirkunaa :) Voi, kunpa tämä kesä olisikin vähän pidempi.

   Poista
 9. Niin kaunista! Onko tuo huussi vai vaja, jonka seinää vaaka-asennossa oksia/puita, on aivan huikean hienon näköinen! Tyyni vesi, voiko mikään olla sen rauhoittavampaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Kuvissa näkyvä rakennus on puuvaja/liiteri. Riukuliiteriksi sitä sanomme :) Mieheni rakensi sen viime kesänä täysin kierrätysmateriaaleista. Seinät ovat tuollaista ranteenvahvuista ohutta männynrunkoa, joita mökkiniemen metsän harvennuksen myötä jäi käytettäväksi. Se sopii kyllä tuohon maisemaan paremmin kuin hyvin. Tyyni järvenselkä ja se hiljaisuus on niin terapeuttista!

   Poista
 10. Kaunis koti-Suomen suvi ja ihana Pohjois-Karjala, aina sydämessäni!
  Kiitos näistä tunnelmista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että pääsit kuvieni kautta Suomen kesätunnelmiin, Susanna! Suomen kesä on kyllä valtavan kaunis ja Pohjois-Karjala, aina minunkin sydämessäni <3

   Poista