perjantai 22. toukokuuta 2015

Muutama uusi hankinta ja vanhaa Arabiaa






Eilen rupesi niin paljon tekemään mieli omenapiirakkaa, joten tuumasta toimeenhan sitä oli ryhdyttävä ;) Kyllähän se onkin aina niin hyvää pehmeän vaniljakastikkeen kanssa, että! Teen join tällä kertaa tuosta aivan mahdottoman viehättävästä vanhasta Arabian kupista, joka siis löytyi aitastamme ja on kotimme edellisen, jo edesmenneen omistajan jäämistöä. Tykkään niin paljon tuosta kupista ja tuontyylisistä muutenkin. Niissä on sitä jotain sellaista viehkeyttä, jota uusissa ei ikinä. Muotoilu ja kaikki pienet yksityiskohdat. Niin mahdottoman söpö yksilö! Tuon tyyppisiä kuppeja olenkin yrittänyt kirppareilta metsästää, vähän huonolla menestyksellä vain. Tai no, onhan niitä, mutta hinnat tahtovat hipoa taivasta.

Samalla kun herkuttelin omenapiirakalla, kokosin kuvaan nuo uusimmat hankinnat, jotka ostin Kodin Ykkösestä. Minä olen sellainen, että missä tahansa ostoksia teenkin, käyn ensimmäiseksi läpi poistopisteet ja alelaarit, jos sellainen suinkin vain kyseisestä liikkeestä löytyy. Kodin Ykkösestä tykkäänkin sen vuoksi, kun ainakin tuolla Oulussa liikkeen perältä löytyy nurkkaus, jossa on kaikenlaista poisto/pikkuviallista tavaraa edullisemmin saatavilla. Sieltä on vuosien varrella tarttunut mukaan kaikenlaista pientä ja vähän suurempaakin kodin sisustustavaraa. Nyt ostin raidallisen torkkupeiton ja ison meriheinäkorin, jotka maksoivat siis yhteensä 10 euroa. Etenkin tuo kori ilahdutti edullisella hinnallaan positiivisesti vaikkakin sitä paremmin tutkailtuani löysinkin siitä muutaman rispaantuneen kohdan, jonka vuoksi se lienee alennettuun hintaan ollutkin. Mutta mitäpä nuo pienet rispaumat haittaa, ei mitään :) Lelukoriksi tuo päätyi lopulta tuohon tuvan nurkkaan, kuvauksen ajaksi keräsin siihen vain muutaman tyynyn, jotka ostin tässä jonkin aikaa sitten H&M Home:sta. Valkoisen puisen naulakon ostin myöskin Kodin Ykkösestä, sen ihan normaaliin hintaan tosin. En vain voinut vastustaa tuota somaa naulakkoa, varsinkin kun koen sille olevan tarvetta. Se päätyy tuvan seinälle jossain vaiheessa, kunhan päätän mihin sen kohtaan sen ruuvaan :)

 Paikallisella puutarhalla on nyt viikonlopulla puutarhapäivät. Ajattelin käydä siellä ostamassa nyt ne loputkin kesäkukat, jotka ajattelin pihalle ja amppeleihin istuttaa. Mutta, tämän enemmittä puheitta taidankin lähteä tästä puutarhaa mylläämään. Aurinkokin paistaa niin ihanasti nyt. Lämmin päivä luvassa :)

Iloista perjantaita ja viikonloppua kaikille!

-Kaaru-

16 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään noista vanhoista kupeista, niissä on tunnelma kohdillaan :) Kivoja löytöjä muutenkin olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta, niissä on nimenomaan sellainen ihana tunnelma, vanhoissa astioissa :)

      Poista
  2. Voi miten kivoja löytöjä!! Olispa meilläkin Torniossa tuo Kodin1 <3

    Ja voi vitsit miten ihana uo ensimmäinen kuva. Mahtava tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos H! Kodin1 on kyllä vertaansa vailla <3 Kodin sisustusliike, josta löytyy kaikenlaista kaikenlaisiin makumieltymyksiin :)

      Poista
  3. Vanhoissa Arabian kupeissa on tunnetta!
    Ja kivat löydöt teit!
    Ihastuttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Onpa ihana blogi myös sinulla ❤️ lueskelin vanhempiakin postauksia. Ja nyt alkoi mullakin tekee mieli omenapiirakkaa ;) Oli niin herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos <3 tekaisehan sinäkin omppupiirakkaa, niin helppo ja nopea valmistaakin :)

      Poista
  5. Minunkin mummullani oli juuri samanmallisia Arabian kuppeja, mutta pienemmillä palloilla. :) Nostalgisia tunteita herättää. Tuo korihan oli tosi kiva löytö uskomattomaan hintaan. Kauniita kuvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Arabian astiat herättävät kyllä usein niin nostalgisia tunteita <3 Ja nimenomaan ne on niin mummolatyyliä, varmasti monessa mummolassa tuollaisia kuppeja lienee ollutkin :)

      Poista
  6. Ihanat ostokset! Nuo meriheinäkorit ovat kauniita, itsellänikin niitä pari :)

    VastaaPoista
  7. Kauniit ostokset olet tehnyt! Minulla on tuollainen samanlainen arabian vanha kuppi, mutta en ikinä raaski siitä mitään juoda.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marru! Minäkään en aluksi uskaltanut juoda tuosta kupista, koska pelkäsin sen särkyvän :) nyttemmin olen käyttänyt sitä aina silloin tällöin sellaisina "erityisinä" hetkinä :)

      Poista
  8. Ihania ostoksia, ♥
    Ja niin herkulliselta näyttää tuo piirakka!
    Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Ihanaa....Arabian kuppejahan täällä näköjään keräilee muutkin kuin minä :)
    Ne vaan on niin kauniita,yksilöllisiä ja herättää tunteita,ehkä haikeuttakin.Minä ostelen huutonetistä,tori.fi.stä ,kirppareilta näitä ei oikein löydy.Hinnat vaihtelee melkoisesti,mutta elämä on...ihanaa kesää sinulle!
    T: Päivi Punaisesta pirtistä

    VastaaPoista