lauantai 11. tammikuuta 2014

Viirinauha ja muita ompeluksiaTänään oli pitkästä aikaa aivan ihana aurinkoinen pakkaspäivä. Niin kaunis, että ihan harmitti kun päivä hurahti sisällä viikkosiivousta tehdessä. Lapset kävivät kylläkin ulkona, joten sillä aikaa olikin oivallinen hetki kuvailla siistiä lastenhuonetta. Ompelin eilen kasaan tuon kuvassa näkyvän viirinauhan. Sen tekeminen on olllut jo pitkään tee-se-listalla, mutta jotenkin sitä ei vaan ole saanut aikaiseksi aiemmin ommella. Mutta nyt aion tehdä kyllä heti perään toisenkin. Eihän sen tekemiseen loppujen lopuksi mennyt kovinkaan kauan, yhtäjaksoisesti kun sain tehdä. 

Meidän neitokaisten yksi lempileikeistä on keiju-ja prinsessaleikki. Olenpa melko varma, että niin on varmasti monessa muussakin taloudessa, jossa asustaa sopivasti sen ikäisiä pieniä tyttöjä :) Synttärilahjaksi saadut keijuasut ovat olleet kovassa käytössä paketin aukaisusta lähtien, joten ovathan nuo jo osittain vähän rispaantuneet. Mutta pääasiahan on, että niillä on leikitty ja leikitään edelleen. :) 

        Meidän lastenhuone on suloisen värikäs. Kolme seinää on tapetoitu vaaleapohjaisella Sandbergin satukaupunki- paperitapetilla ja yksi seinä on maalattu Uulan sisämaalilla, jossa värisävynä rentukankeltainen. Nimenomaan se yksi maalattu seinä tekee huoneesta niin valoisan, että monesti näin talven pimeinä aikoinakin tuntuu kuin aurinko paistaisi huoneessa aina vaan. 

Vaaleanpunaiseksi maalatun puisen nukenkehdon ostin vuosi sitten paikalliselta facebook-kirpparilta. Ja kylläpä vain kehdosta on ollut iloa! Ensin ajattelin, että maalaan kehdon valkoiseksi, mutta koska maali on kehdossa edelleen erittäin siistissä kunnossa, en jaksanut ruveta sitä maalaamaan uudelleen. Ja oikeastaan olen ruvennut pitämään vaaleanpunaisesta väristä yhä enemmän, vaikka jossain vaiheessa se olikin yksi inhokkiväreistäni. Niin ne maut muuttuu :) Ja mikä tärkeintä, pienet tytöt tykkäävät siitä.


Kaikin tavoin piristävän luonnonvalon innoittamana kuvasin tänne vielä muutaman otoksen jo aiemmin valmistuneista lastenvaatteista. Tässä ne "kuivuvat" narulla ;) Kaksi vasemmanpuoleista salsahametta olen tehnyt viime kesäksi. Ne ovat kokoa 104cm. Kaavan piirsin itse, kun en löytänyt mistään tuonkaltaisen hameen ohjetta. Keltainen pallohame puolestaan piti valmistua myös viime kesäksi, mutta valmistuikin vasta viime viikolla. Se on kokoa 122cm. Oranssi valkopilkullinen froteepusero on ommeltu Ottobre-lehden  (4/2012) "pupunen" paitakaavalla. Sekin on kokoa 122cm.

Viimeisenä kuva ennen Joulua valmistuneesta Ottobre-lehden (4/2013) "Circus Horse"- kaavalla ommellusta raglanhihaisesta trikoomekosta, joka on sekin kokoa 122cm. Hameiden punasävyiset puuvillakankaat on ostettu Marimekosta ja huuto.netistä. Oranssi valkopilkullinen froteekangas on Metsolasta ja trikoomekon puna-valkoraidallinen elastaanitrikookangas Kestovaippakaupasta.

1 kommentti: