torstai 2. tammikuuta 2014

Kotikaupungin puutaloidylliäUusi vuosi otettiin vastaan kotiseudullani Pohjois-Karjalassa kera perheen ja suvun jäsenten. Yhdessä jutustellen, elostamme iloiten ja olostamme nauttien, aika lensi taas ihan siivillä. Kylläpä vain Kotona oli taas niin mukava käydä!

Aivan erityisesti pidän kotiseudustani siksi, että siellä on säilynyt/säilytetty yllättävän paljon vanhaa rakennuskantaa. Yllä muutama kuva lapsuudenkotini läheltä asuinalueelta, jossa talovanhukset seisovat uneliaina hämärtyvässä joulukuun viimeisen päivän illassa. Uuden vuoden aattona satoi sopivasti kepeää puuterilunta kaunistuttamaan maisemaa. Uuden vuoden päivänä maa oli jälleen musta yöllisen tihkusateen seurauksena. 


 Toivottavasti näitäkään rakennuksia ei koskaan pureta. Vielähän nuo ovat käytössä ja hyväkuntoisina säilyneet. Ja niin paljon kauniita yksityiskohtia! Olisipa nykyrakentaminenkin yhtä kestävää ja kaunista.

Ja sitten, eräs aivan ihana paikka, jossa on aina yhtä mukavaa ja mieltä ylentävää käydä. Taitokortteli aivan Joensuun ydinkeskustassa. Tämä kaupungin kaunistus on yhden kokonaisen korttelin kokoinen, joka on putiikki putiikilta rakennettu herttaisiin vanhoihin puu- ja tiilirakennuksiin. Rakennukset ovat täynnä niin paljon kaikkea kaunista, että valinnan vaikeus siellä joka kerta yllättää, ellei sitten satu olemaan vain katselukierroksella ;) 
Tällä kertaa mukaani tarttui muutama kerä paperinarua (vasemmalla kuva hyllystä, joilla valtava määrä toinen toistaan kauniimman sävyisiä paperinarukeriä) ja yksi iso vyyhti trikoo matonkudetta, joista kuva oikealla. Tosin tuohon kuvaan mahtui vain toisella seinustalla olleet värit. Vastakkaisella seinustalla oli samankokoinen hylly täynnä vihreän, keltaisen, violetin ja oranssin eri sävyjä. Joten voinette kuvitella, ettei valinta ollut helppo. Paperinarusta ajattelin virkata kukkia ja yhden paperinarukranssin. Matonkuteesta virkkaan lastenhuoneeseen maton, joka on ollut jo kauan tee-se- listalla.Päärakennus kätkee sisäänsä myös idyllisen vanhanajan kahvilan, jonka tunnelmallisiin salonkeihinn tai pieniin somasti sisustettuihin huoneisiin on rauhoittavaa istahtaa nautiskelemaan kupponen kahvia tai teetä shoppailukierroksen päätteeksi. Paikka on tutustumisen arvoinen, joten kannattaa käydä, jos Pohjois-Karjalaan joskus eksytte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti