lauantai 24. elokuuta 2019

Valkosuklaa-mustikka muffineita

Elokuu on ollut monenlaisten touhujen kuukausi.
Päivät ovat täyttyneet pihahommista,
kotimetsän raivauksesta ja siistimisestä,
puutarhan sadonkorjuusta 
sekä kaikista niistä sellaisista touhuista,
joita näin syyskesäisin tulee usein tehtyä,
kun ajatukset siirtyvät kukkapenkeistä
muunlaisiin juttuihin.

Olen tehnyt myös muutamia marjareissuja lähimetsään
ja pellontakaiselle vaaralle, joiden suojissa metsämarjat ovat kypsyneet hissukseen ja aivan huomaamatta pois kerättäviksi. 
Marjoista suurimman osan olen säilönyt talven varalle, mutta aina pienen osan käyttänyt heti tuoreeltaan päiväkahvihetkien leivonnaisiin tai kattanut niitä aamu- ja iltapalapöydän lisukkeeksi.



Olen aina tykännyt sellaisista leivonnaisista,
jotka valmistuvat toisinaan niin kiireisen arjen keskellä nopeasti ja helposti.
Niinpä sovelsin tällä kertaa eräästä hyväksi todetusta, 
vuosia sitten jostain lehdestä talteen leikkaamastani
mustikkapiirakan ohjeesta helpon ohjeen valkosuklaa-mustikka muffineihin.

Naputtelen ohjeen tänne blogiin, sillä täällä, jos missä, se säilyy tallessa myöhempiäkin leivontahetkiä varten.

Ehkäpä siitä on iloa Sinullekin!


Valkosuklaa-mustikkamuffinit 
(n. 24 kpl suurehkoa muffinia)

Taikina:

7 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
200 g valkosuklaahippuja
200 g sulatettua voita
3 dl maustamatonta jogurttia
4 kananmunaa
4 dl mustikoita 

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata voi.
Sekoita jäähtynyt voi, jogurtti ja kananmunat keskenään.
Yhdistä nestemäinen seos kuiviin aineisiin ja sekoita ainekset nopeasti sekaisin.
Älä vaivaa, ettei taikina sitkisty.
Kääntele taikinan joukkoon lopuksi mustikat.

Paista muffineita uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele muffinit sulatetulla valkosuklaalla ja mustikoilla.

Herkullisia ovat!

Ohje toimii yhtä hyvin gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.
Ja toki maidottomanakin, mikäli korvaa voin maidottomalla margariinilla ja jogurtin esimerkiksi
jollakin kauravalmisteella.



Elokuu on suonut sateiden muodossa helpotusta janoisille, 
keväällä kylvämilleni yksivuotisille kesäkukille, 
jotka ovat kasvaneet oman onnensa nojassa koko kesän, 
kun en ole ehtinyt niitä juurikaan hoitamaan.
Toki ne ovat kukkineet läpi kesän,
mutta kukinta on ollut selvästi vähäisempää kuin aiempina vuosina.

Mutta nyt ne kukkivat runsaana ja ilahduttavan värikkäänä mattona!

Siitä kukkamatosta nappasin mukaani muutaman ruiskaunokin, olkikukan, 
kesäharson, ja orvokin, jotka yhdistin mustikan- ja puolukanvarpujen sekä mataran kukintojen kanssa pieneksi kimpuksi päiväkahvipöytään.





Elokuu on tunnelmaltaan aina yhtä ihana.
Vaikka se on kuukausi,
jonka aikana kokee hetkittäin iloa auringon kypsyttämästä kesästä,
ja sitten taas toisena haikeutta sen päättymisestä,
se on samalla kuukausi, 
jossa kesä ja syksy kulkevat samalla tavoin rintarinnan 
kuin kaksi toisilleen tärkeää ihmistä.


Tummenevien iltojen ja kynttilänvalon tuiketta elokuun lopun päiviisi
Sinulle, joka täällä piipahdat!


-Kaaru-

12 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa kyllä herkullisilta! 😋 Miksiköhän muffinseista tulee tehtyä niin harvoin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on totta, että vaikka muffinit on helppotekoisia, niitä tulee tehtyä kovin harvoin. Enemmän pitäisi tehdä, suolaisinakin versioina.

      Poista
  2. Oi että, näyttääpä ja kuulostaa hyviltä! Ja nämä kuvat, aivan ihania taasen 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Eerika! ♡
      Melkeinpä muffinit kuin muffinit ovat suussasulavia, mutta toki sitten jotkin liitot, kuten nyt tässä mustikka ja valkosuklaa on kyllä lyömätön yhdistelmä. 😋

      Poista
  3. Ensinnäkin, aivan ihanat kuvat! Niin kauniita tunnelmapaloja <3

    Nuo muffinit ovat kyllä herkkuja, olen joskus jollain vastaavalla reseptillä niitä leiponut.

    Elokuun iloa sinullekin!

    -SV-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, SV! ♡
      Tuo yhdistelmä on kyllä vertaansa vailla. 😋

      Poista
  4. Onpa naminen ohje! Valkosuklaa ja mustikka sopivat kyllä niin herkullisesti yhteen.
    Ihanat kuvat (taas)! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pikku Akka! ♡
      Nuo kaksi ovat kyllä sellainen yhdistelmä, ettei paremmasta väliä!

      Poista
  5. Ihania muffinsseja ja niin kauniita kuvia.
    Paljon kiitoksia ohjeesta, mustikkaleivokset ovat suosikkejani.

    Mukavaa ja tunnelmallista elokuun loppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiotis, Sari! ♡
      Olepa hyvä, mukava, että postaukseni inspiroi sinuakin. :)
      Elokuun kauneutta sinullekin!

      Poista
  6. Minäkin olen aina tykännyt leipoa helppoja ja nopeita leivonnaisia enkä ole koskaan ollut sellainen leivontapäivä-tyyppi. Kun olin kotona lasten kanssa, leivoin jotain monta kertaa viikossa. Enää en paljoakaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeus ja helppous on usein valttia ruuhkavuosien aikana. Tykkäisin kyllä käyttää enemmänkin aikaa leivonnaisten tekemiseen ja niiden koristeluun, mutta mitäpä sitä turhia säätämään, kun hermot siinä usein vaan menee, ellei yksikseen voi näpertää. 😅 Ja kun kerran helposti ja nopeastikin saa maukkaan lopputuloksen, ei pitkän kaavan mukaan meneminen ole tarpeenkaan. 😙

      Poista