sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Sunnuntain rauha ja muutama kirppislöytö


Pakkasten mentyä menojaan aloin kaivata ympärilleni hempeämpiä sävyjä. 
Pieniä juttuja, joilla kodin ilme muuttuisi astetta keväisempään suuntaan.
 Niinpä viimeisetkin sisällä olleet jouluiset valosarjat ja kynttilälyhdyt saivat väistyä ja
tilalle kaivelin kaapin perukoilta jo monta vuotta palvelleet vaaleanpunaiset tyynynpäälliset, 
jotka meinasin syksyllä kyllästyksissäni myydä kirpparilla eteenpäin. Onneksi en myynyt. 
Nyt ne tuntuvat taas niin raikkailta ja ihanilta. 
Kuin uusilta!

Pieni lasimaljakko 0,5e
Jännä juttu, miten monet asiat toistavat itseään vuodesta toiseen. Niin kuin nyt vaikka tämä mahdoton vaaleiden, suorastaan hempeiden sävyjen kaipuu.Tähän aikaan se aina iskee. Kai tämä tammikuun loppupuoli on jonkinlainen päätepysäkki ja hyvästijättö menneelle joululle ja edelliselle vuodelle. Tästä alkaa aina minun kevääni. Ainakin syvällä mielen syövereissä. Ulkona lumihiutaleiden kevyt tanssahtelu jatkuu vielä jonkin aikaa, mutta mielessä on jo kevät. Monellakin tapaa. 

Tänään, sunnuntain rauhassa, olen suunnitellut mielessäni kukkapenkkejä pihamaata kaunistamaan. Tähänkin vuokrakodin pihamaalle ajattelin perennapenkin kaivaa. Niin paljon kodikkuutta se tuo tullessaan, että on taatusti sen vaivan väärti. Eipä mene enää kauan siihenkään, kun ensimmäiset siemenet laitetaan maitopurkkeihin itämään. Kevättä kohti!

Keittiövaaka 5e



Menneellä viikolla kävin kiertämässä lähikaupungin kirpputoreja, 
joilta löytyneistä "aarteista" ajattelin nyt sunnuntain ratoksi hieman kertoilla. 
Tammikuu ei monestikaan ole niitä parhaimpia kirppiskuukausia, joten yllätyin 
positiivisesti miten mukavasti kiertämilläni kirppareilla oli kuitenkin tavaraa tarjolla.
Muutamia kivoja juttuja tarttui mukaan nytkin. Parhaimpana löytönä viidellätoista eurolla vanha nojatuoli, joka kylläkin kaipaa entisöintiä ennen sisälle pääsemistään, mutta toimittaa virkansa sen jälkeen varmasti vuosikymmeniä. 

 
Mukaan lähti myöskin kuvissakin näkyvä vanhan tyylinen keittiövaaka, 
jollaista olenkin jo kauan etsinyt. Muutamia grammoja mittari näyttää heittävän,
 mutta asiansa ajaa varmasti noinkin. Oikeastaan se on tällaiselle suurpiirteiselle leipojalle/ruoanlaittajalle oikein hyvä ;)

Ja sitten sokerina pohjalla pieni kirkas lasimaljakko, jonka viehättävää ulkomuotoa en voinut vastustaa. Niin sopiva yhden kukan tai pienen kukkakimpun maljakoksi!

Monesti olen miettinyt, mikä saa minut kerta toisensa perään kirppareita kiertämään. Itselleni ehdottomasti se kaikkein suurin viehätys koko hommassa on varmasti se, että koskaan kirpputoreille mennessä ei tiedä, millaisen aarteen kanssa sieltä tullaan pois :) Niin mukavaa ajanvietettä! 

Näissä tunnelmissa tänään.

Sunnuntaipäivän rauhaa kaikille!

-Kaaru-  

41 kommenttia:

  1. Hempeitä sävyjä, ihania tunnelmia!
    Minä sain tänään ihanan lahjan, käyhän katsomassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Villa Kardemumma! Täytyypä käydä nurkkaa mitä oletkaan saanut :) Lahjoja on mukava saada!

      Poista
  2. Kirpparilla käynti kannattaa aina,mukaan lähtee monesti yllättäviäkin juttuja :) Kevättä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, siksi kai se niin mukavaa onkin! Kevättä odotellessa :)

      Poista
  3. Mukavia löytöjä! Kyllä se kevään kaipuu tulee aina näillä tienoilla. Pimeysaika menee aina jonkinasteisessa horroksessa.
    Tunnelma kirpputorille mennessä on kyllä rutkasti mieluisempi kuin tavan kaupoissa juurikin tuon kuvailemasi perusteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin jännä, miten tämä tammikuun loppu on monesti se aika, kun kevään kaipuu iskee?! Pimeä jakso menee todellakin kuin horroksessa ja kun valon määrä lisääntyy, herää kevääseen :)

      Kirpputorit ovat oikeita aarreaittoja eikä sitä tunnelmaa voi kokea missään muualla. Kierrättäminen kyllä kannattaa. Toisen romusta tulee toisen aarre :)

      Poista
  4. Kaunista! Kirpparilla parasta on tosiaan mahdollisuus tehdä oikeita löytöjä. Löytää jotain sellaista, jota ei osannut toivoakaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan! Monesti haaveissa on jokin tietynlainen kodin sisustusesine tai astia, jonka löytämisen suhteen luulee tehneensä jo kaikkensa. Ja sitten se yllättäen tupsahtaakin kirpparilla vastaan - voi sitä riemua ja sisäistä hyvän mielen hyrinää! Kiitos Katja <3

      Poista
  5. Jep, kevät ja hempeys valtaavat mielen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekin niin :) Sinulle, viherpeukalolle, kevät on varmasti vielä monin verroin odotetumpi vuodenaika kuin meille "tavan tallaajille". :)

      Poista
  6. Kivoja kirpparilöytöjä ja hieno uusi banneri! Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Monta erilaista banneria ehdin tehdäkin ennenkuin kelpuutin tuon tuohon. Kovin siitä talvinen tuli, mutta kevään koittaessahan sen voi taas muokata erilaiseksi :)

      Poista
  7. Kirppareilla on niin kiva kierrellä.Koskaan ei tiedä mitkä ihanuudet siellä odottavat...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on! Kirpputorit ovat kyllä sellaisia aarreaittoja, ja niiden tunnelma on aivan omaa luokkaansa! Toki on niitäkin nuhjuisia paikkoja, joista ei koskaan löydä mitään, mutta silti sitä kokeilee onneaan yhä uudestaan :)

      Poista
  8. Kivoja löytöjä olet kirpparilta tehnyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppareita on niin mukava kierrellä, että voisin käydä tonkimassa niitä vaikka joka päivä ;) Nyt löytyi kyllä kivoja juttuja. Niistä tulee pitkäksi aikaa niin hyvä mielikin :)

      Poista
  9. Ihastuttavia kuvia ja sieltä se kevät hiljalleen alkaa kukkimaan hempeiden sävyjen kautta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Hempeät sävyt tuovat kevään kotiin vaikka ulkona paukkuisi vielä pakkanen - niin totta!

      Poista
  10. Onnea uudelle bannerille! <3 Ja kivoille löydöille.

    Kirppistely on tosi kivaa ajanvietettä! Se on vähän kuin kalastamista; aina ei käy koukkuun tai ole verkossa saalissa, mutta silti tekee mieli uudestaan yrittää!

    Ja tuo kevään kaipuu. Sitäkö se oli, kun minäkin aloin tuolla vaatehuoneessa tyynynpäällisiä jo katselemaan. Alkoi nimittäin tuo yksi punainen tyyny tuossa sohvalla jotensakin vaivaamaan. Minulla on tuo kodinikkuna tuossa tammikuun lopulle ja siitä alan kaarrattamaan kevättä kohden! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Pyörittelin ja muokkailin aikani tuota banneria. Kokeilin sinne sitäkin sinun ottamaa kuvaa kera muiden lintupönttöjen, mutta päädyin kuitenkin laittamaan sinne kuvia, jotka edes vähän viittaisivat blogin sisältöön. Ei tuosta vieläkään tullut ihan sellainen kuin ajattelin, mutta olkoon tuossa nyt toistaiseksi. Ainahan sen voi vaihtaa, jos kovin alkaa häiritä ;)

      Ihanasti kuvailit tuota kirppistelyä <3 Juuri sellaista se on! Saaliin toivossa sinne tulee lähdettyä yhä uudelleen :)

      Kevään kaipuuta se on sinullakin mitä luultavimmin ollut. Vähän varkain se monesti tulee. Pihalla olevat valosarjat saavat vielä olla. Ne kerään pois joskus helmikuulla vasta, kuten ennenkin. Ulkona sitä valoa vielä kaipaakin enemmän kuin täällä sisällä. Kevät on ihana vuodenaika <3

      Poista
  11. Kivoja löytöjä!
    Se kyllä on noissa kirppareissa parasta kun koskaan ei tiedä mitä sieltä löytyy ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on :) Monesti parhaat löydöt tulee tehtyä silloin, kun sieltä ei lähde mitään etsimään. Sitten taas jos oikein etsii, harvoin löytääkään.

      Poista
  12. Ihania löytöjä olet tehnyt. Minustakin kirppistely on kivaa juuri siksi, kun koskaan ei mennessään tiedä mitä löytää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, ja tuo uusi bannerisi on kiva! :)

      Poista
    2. Kiitos Raisa! Banneria tuli muokattua useaan otteeseen ja muutama erilainen tässä parin päivän aikana pyörähtikin vähän aikaa olemassa ;) Tuohonkaan en ihan tyytyväinen ole, mutta menettelee kuitenkin, joten olkoon nyt jonkin aikaa :)

      Kirpparit ovat mitä parhaimpia aarreaittoja. Aina sieltä ei tartu mukaan tavaraa, mutta silti sinne tekee yhä vain uudelleen mieli mennä.

      Poista
  13. Hyvät löydöt ja sinulla on aina niin kauniit kuvat.
    Oma kirppisvuoteni on startannut surkeasti, jospa minäkin jotain löytäisin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Oikeastaan ihan vasta olen oppinut käyttämään kamerani manuaaliasetuksia ja onhan tuo kuvanlaatu heti parempi sen myötä. Innostaa kuvaamaankin enemmän ;)

      Aina kirppareilta ei tosiaankaan löydy aarteita ja tyhjin käsin tullaan sitten kotiin. Tammikuu onkin monesti hiljaista aikaa kirppareilla, mutta tästä se taas vilkastuu kevättä kohti mentäessä. Toivotaan hyviä kirppislöytöjä sinullekin!

      Poista
  14. Niin kivat löydöt sinulla!
    Täytyisikin itsekin mennä kirppiskierrokselle, se on niin piristävää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu! Piristävää se nimenomaan on <3 Siinä saa samalla lepuuttaa aivojaan, kun ei tarvitse miettiä mitään :D

      Poista
  15. Niin kauniita kuvia ja ihana tunnelma! Minäkin rakastan kirppiksellä kiertelyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Fanny! Kirppistely on kyllä niin mukavaa, että niitä voisi kierrellä vaikka joka päivä :)

      Poista
  16. Ihania löytöjä! Kirppareilta löytyy persoonallisia tavaroita, joita ei välttämättä joka huushollissa ole. Se on yksi syy niiden viehättävyyteen.
    Kyllä täälläkin kaivataan jo keväisiä värejä ja mielessä on puutarhan kuopsutus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirppareilta löytyneiden tavaroiden persoonallisuus viehättää todella ja se ajatus ja tietous siitä, että niillä kaikilla on jokin tarina toisin kuin kaupasta ostetuilla tavaroilla :)

      Sinäkin viherpeukalona odotat varmasti jo kevättä! Niin mukava päästä kuopsuttelemaan kasvimaata kevään koittaessa :)

      Poista
  17. Se on niin mukava tunne, kun kirppikseltä löytää jonkun aarteen (omasta mielestä). Kivoja aarteitapa olet löytänyt. :)

    Ihana uusi banneri sinulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on. Ja aarteita ne ovat itselle, eivät ehkä ollenkaan muille, mutta pääasiahan se on, että itse tykkää :) Kiitos Pikku Akka! Tuota banneria pyörittelin suuntaan ja toiseen vaikka kuinka monesti eikä millään meinannut tulla mieleistä. Ehkä tämä viimeisin versio siitä kuvastaa edes hivenen sitä, mitä blogini pitää sisällään. Haastavaa oli löytää siihen kuvia, vaikka niitä on tullut räpsittyä vuosien saatossa satoja ja taas satoja! Ehkä sitä on vain liian kriittinen ;)

      Poista
  18. Henkäyksen keveitä tunnelmakuvia.

    VastaaPoista
  19. Hih, multa löytyykin samanlainen pullo kaapista. löysin sen meidän vinttejä ja aittoja siivoillessa. Onneksi en heittänyt pois vaan toin sisälle, pesin ja minulla oli siinä kesälaitumen kukkia muutaman päivän ajan. :)

    Tuota kannua katselin ihastellen ja jos sellaisen jostakin löydän niin pitää kyllä laittaa siihen samalla tavalla ruusuja. Lisäksi se kannu sopisi nyt niin täydellisesti mun viikonlopulla tuunaamaani tarjottimen päälle.
    p.s. testasin sitä piirkan ohjetta ja se oli ihan sairaan hyvää. Tosin ohje muuttui omissa käsissäni ja juuri äsken sen postasin blogiini. Löytyy myös eilen postattu tarjotin juttu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli siis se on jokin vanha esine, kuten ajattelin, mukava! Just jotkut hennot niittykukat ovat siinä varmasti tosi ihanan näköisiä <3 Täytyypä kerätä niitä siihen sitten kesän koittaessa :)

      Kannu on ostettu Ikeasta eikä kovin monta euroa tainnut maksaakaan. Se on ollut kyllä monikäyttöinen, kun siihen sopii niin monenlaiset kukat tosi ihanasti. Kauniin tarjottimen olet tuunannut, kävinkin katsomassa sitä mutten ehtinyt kommentoimaan.
      Mukava, että kokeilit porkkanapiirakan ohjetta ja tykkäsit! Se on kyllä mahdottoman hyvää <3

      Poista
  20. Upea uusi banneri toivottaa niin kauniisti tervetulleeksi tänne :). Itsellä on kirppisten kiertely viime vuosina jäänyt tosi vähälle, mutta nyt on ollut pientä innostusta ilmassa. Haaveilemme mökistä ja jos meillä joskus sellainen on, niin katselen unelmoiden aina vähän sillä silmällä kirppisjuttuija :). En mitään osta, mutta kiva leikkiä ajatuksilla. Tosi kauniita tavaroita olet löytänyt, maljakon muoto miellyttää minuakin paljon.

    VastaaPoista
  21. Ihania kirppislöytöjä olet tehnyt :)

    Kyllä mieli kaipaa pimeän talven jälkeen raikasta ja valoista ympärille ja hempeät sävyt ovat juuri oikeat.

    Aivan ihania kuvia kodistanne, kaunista :)

    VastaaPoista