perjantai 11. joulukuuta 2015

Vuosi sitten-haaste!

Sain Syvältä- blogin Sannalta Vuosi sitten- haasteen, johon päätin tarttua samantien. Sen verran helpolta haasteelta vaikutti ;) Kiitos haasteesta Sannalle!

Haasteen tarkoituksena on siis palata ajassa vuosi taaksepäin ja kurkata mistä silloin postasit, onko jokin asia vuoden takaisesta muuttunut ja mitä tunteita se herättää. Lopuksi laitetaan haaste kiertämään haastamalla toisia bloggaajia mukaan.

Olipa kyllä aika kiva kurkata vuoden takaisiin tapahtumiin! Näin joulun alla, aikalailla samoissa puuhissahan sitä on oltu silloin kuin nytkin: tekemässä jouluvalmisteluja. Tässäpä sitten se vuoden takainen postaus uusintana:


LUUMU-KANELITÄHDET




Tänään kokeilin Valion innoittamana tuollaisia herttaisia luumu-kanelitähtiä. Tässäpä kiva tarjoiluidea joulunajan illanistujaisiin vaikkapa. Ja sopivasti ovat erilaisia kuin tavalliset tortut. Pieniä ja somia ja hyvänmakuisia. Kokeilkaapa tekin! Kirjaan ohjeen tähänkin. Se löytyy myöskin Valion luumu-kanelirahkapurkin etiketistä, jonka innoittamana nämä siis tein.

Luumu-kanelitähdet:
  • 500g voitaikinalevyjä
  • 100g luumumarmeladia
  • 1 1/2 prk Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
Päälle: tomusokeria

Kauli voitaikinalevyt n.1-2 mm:n paksuisiksi (14x28cm) levyiksi. Ota levyistä piparkakkumuotilla tähtiä tai sydämiä (käytä reilunkokoista muottia, sillä tähdet kutistuvat uunissa). Siirrä kuviot leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele munalla. Pistele haarukalla. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13min. (Paistoaika vaihtelee koon mukaan). Jäähdytä. Halkaise kuviot terävällä veitsellä. Lusikoi pohjalle n.1tl luumumarmeladia. Laita sen päälle n.1 rkl luumu-kanelirahkaa. Sulje kannella. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoile vaikkapa glögin kera :)

-Kaaru-

**************************************************

Leivontapuuhissa siis oltu vuosi sitten. Mikä onkaan sitten tämän hetken tilanne: kuinka ollakaan, samanlaisia suunnitelmia olisi tällekin päivälle tiedossa. Jouluisten leivonnaisten valmistamista ensi viikolla kylään tulevia ystäviä varten. Ja niiden joulukukka-asetelmien tekemistä, joista mainitsinkin jo eilisessä postauksessa. Sellaisiakin näytin tehneen viime vuonna näihin aikoihin :) Varsin samanlaisissa tunnelmissa mennään siis kuin vuosi sitten.

Mikä onkaan sitten muuttunut vuoden takaiseen nähden: lapset (vaikkei heitä kuvissa näykään) ovat kasvaneet ja "viisastuneet" niin, että heidän kanssaan leipominenkin onnistuu jo astetta paremmin kuin vuosi sitten. Mulla kun ei oikein tahdo olla sitä asennetta lasten kanssa leipomiseen. Mieluummin tekisin kaiken ihan itse. Miksihän se onkin niin, että ne jauhosotkut häiritsee ihan hirveesti, vaikka itselläkin sitä sotkua tulee?! Vuosi sitten oltiin myöskin auvoisen tietämättömiä muutosta eri paikkakunnalle, joka tällä hetkellä on hyvinkin lähellä jo ja joka rytmittää elämää ja jouluvalmistelujakin jollain lailla. Niin ne tilanteet muuttuvat!
Lisäksi olen saanut noiden kuvien ottamisen jälkeen uuden, paremman kameran, joten kuvanlaatu on (ainakin omasta mielestäni) parantunut huomattavasti. Kaiken kaikkiaan muutenkin näiden blogipäivitysten tekeminen on alkanut sujua huomattavasti paremmin kuin vielä vuosi sitten :)

Haasteen heitänkin sitten seuraavaksi seuraaville bloggaajille:

Mantelilaakson kuiskaus - Susanna
Valkoinen talo tarinoi - Eerika
Villa Airisranta - Päivi
My life - Jaana

Haasteen saa toki ottaa vastaan kuka tahansa muukin :)

-Kaaru-

20 kommenttia:

  1. ai ku kiva haaste :D voisin napata itellenikin,mutta...vasta 26.12 tulee vuosi aikaa siitä kun nykyisen blogini perustin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin :) Ota vaan koppi ja tee postaus tapaninpäivänä tai sen jälkeen, niin ehtii vuosi tulla täyteen :)

      Poista
  2. Ihania leivonnaisia! Just eilen katoin samaa ohjetta :) Ihania kuvia! Mukavaa viikonloppua <3 Kiitti haasteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo olivat kyllä yllättävän hyviä. Sisältöä ole varioinut tuon jälkeen laittaen mm. suolaista täytettä, jolloin ovat oivia suupaloja vaikka pikkujouluihin :) Kiitos Jaana! Mukavaa uutta viikkoa sinne! Ole hyvä vain, tartu haasteeseen, jos vain suinkin ehdit :)

      Poista
  3. Hauskan erilaisia joulutorttuaja, pitäisiköhän ihan väsäillä tuollaisia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä hyviä! Tee ihmeessä, vaihtelua niihin perustorttuihin :)

      Poista
  4. Kiitoksia haasteesta!
    Hauska haaste ja varmasti otan ilolla vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Susanna! Tämä oli kyllä kiva haaste. Mukava, että otit haasteen vastaan :)

      Poista
  5. Minäkin tein näitä aika tarkalleen vuosi sitten muksujen synttäreille :)Onnistuu jopa minulta. Nimimerkillä: viime viikolla kaksi kakkua roskiin heittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä sattuikin, että aikalailla vuosi sitten sinäkin näitä väsäilit :) Viime joulun alla näiden ohje ensimmäisen kerran taisi noiden rahkapurkkien kyljessä ollakin, joten voi olla että aika moni muukin on näitä tuolloin tehnyt :) Jotenkin kamalan tutulta kuulostaa tuo pilalle menneiden leivonnaisten roskiin heittäminen. Vaikka tekisin juuri niin kuin ohjeessa käsketään tehdä, ei ole ollenkaan sanottua onnistuuko kokeiluni vai eivät! Vähintäänkin unohdan jonkin raaka-aineen kyydistä kokonaan jolloin lopputulos onkin sitten selvä, heh :/

      Poista
  6. Kivan näköisiä tähtösiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä paitsi kauniita ulkonäöllisesti, myöskin hyvänmakuisia :)

      Poista
  7. Hauska idea! Näitä voiskin kokeilla, ja vaikka erilaisilla täytteillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, täytettä olenkin muutamia kertoja varioinut. Yhden kerran tein suolaisen täytteen ja toisella kerralla kermavaahto-mansikkatäytteen. Hyviä olivat nekin :)

      Poista
  8. Hauska idea! Näitä voiskin kokeilla, ja vaikka erilaisilla täytteillä :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos haasteesta! Piti kurkata heti omasta blogista, mistä olin lähinnä vuosi sitten postannut. Sieltäkin löytyi leivonta-aiheinen juttu ja sattui olemaan just 12. päivä julkaistu. Pitääpä koittaa iltasella paneutua haasteeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä, Eerika! Mukava, että tartuit haasteeseen :) Sehän sattuikin, että juuri tasan vuoden takaa löytyi sinun viimevuotinen postauksesi!

      Poista
  10. Tämä oli hauska! Oli ihan pakko äkkiä kurkistaa, mitä vuosi sitten kirjoitin. Näin jälkikäteen ihmettelen, mistä sain puhdin postata joka päivä. Hyvä niin, koska niihin on kiva palata. Taidanpa lähteä katsomaan, miten vuosi sitten aloittamani ompelus voi. Sunnuntai-iltaa! Terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä kiva haaste :) Minäkin itseasiassa olin postannut viime joulukuussa lähes joka päivä, miten ihmeessä jaksoinkaan?! Mutta vuodet eivät ole veljiä keskenään postaustahdinkaan kanssa. Jonain vuonna inspiraatiota riittää vaikka muille jakaa ja sit taas toisena ei lainkaan. Mukava oli kyllä palata vuoden takaisiin tapahtumiin tämän haasteen myötä :) Ihanaa iltaa sinnekin <3

      Poista
  11. Täälläpä odottikin yllätys, kiitos haasteesta Kaaru! En yhtäkkiä muista yhtään, mitä viime vuonna tähän aikaan postailin, joten pitää käydä heti kurkistamassa. :) Ihania joulutähtiä olet vuosi sitten leiponut. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista