torstai 10. joulukuuta 2015

Paperienkeleitä




Joka joulu joulukuusestamme on löytynyt joitakin itsetehtyjä koristeita. Jonakin jouluna vähemmän, toisena enemmän. Tänä vuonna ajattelin koristella joulukuusen lähes yksinomaan itsetehdyillä koristeilla, sillä aiempina vuosina palvelleista ostokoristeista alkaa olla pidikkeet tippuneet ja osa palloista sun muista koristeista jo tyystin rikkoontuneet. Ja onhan se niinkin, että vaihtelu virkistää tässäkin asiassa.

 
Ompelusoppeani siivotessani käsiini osui vanha englanninkielinen kirja, jonka kannet olivat repeytyneet irti ja sidonta muutoinkin jo hyvin hauras. Koska kirjalla ei ollut kuin korkeintaan tunnearvoa, päätin uhrata sen näiden enkeleiden askartelemiseen. Kellastuneet, vähän jo haperotkin kirjansivut sopivatkin tällaisiin askarteluihin tosi hyvin. Tuovat sellaista mukavaa vanhanajan tunnelmaa, josta tykkään tosi paljon.


Joitakin vuosia sitten näin vastaavia enkeleitä myynnissä kotiseutuni käsityökorttelissa. Aikomuksenani oli jo tuolloin tehdä niitä itse, mutta kuinka ollakaan kaikessa kiireessä se unohtuikin!
Tuon vanhan kirjan löytymisen myötä muistuivat mieleeni nämä enkelit, joten niinpä ryhdyin heti tuumasta toimeen.
Siinä askarrellessani mieleeni nousi muistoja jo edesmenneestä mummistani sekä muista poisnukkuneista läheisistämme ja niinpä päätin tehdä enkeleitä niin monta kuin meillä on niitä läheisiä, joista aika on jo jättänyt.
Siellä ne sitten lentelevät joulukuusemme oksilla ja muistuttavat samalla heistä,
joiden muistot elävät mielissämme tavalla tai toisella.

 Käsityökorttelissa näkemilläni enkeleillä oli päänä puinen helmi. Itse halusin näihin kuitenkin hieman romanttisempaa ja herkempää ilmettä, joten laitoin päiksi valkoisia helmiäispintaisia helmiä. Ripustusnauhana on juuttinarua.
Enkelin malli lienee hyvinkin vanha. Muistan kuinka oma äitini teki vastaavia enkeleitä joulukoristeiksi sekä punarintaisia lintuja, joilla oli samaan tapaan taitellut siivet kuin näillä enkeleilläkin. Muistojen tulva mielessäni näitä tehdessä <3




Jouluvalmistelut alkavat olla täällä meillä jo hyvällä mallilla. Enpä muista milloin viimeksi olisin jo tähän aikaan kuusta postittanut kaikki joulukortit, ostanut ja paketoinut joululahjat, leiponut piparit sun muut jouluun kuuluvat herkut, niin suolaiset kuin makeatkin ja tehnyt niin paljon kaikenlaisia jouluaskarteluita ja muita valmisteluita kuin tänä vuonna. Ehkä se on tuo lähestyvä muutto, joka on saanut vipinää kinttuihin ;) Mutta ihana näin. Vaikka en ole koskaan joulusta mitään erityistä stressiä ottanutkaan, onhan se mukava, ettei ole enää mitään "pakollista" tehtävää ennen joulua. Nyt on aikaa keskittyä joulun tunnelmointiin ja joululaulujen kuunteluun. 
Muutamia joulukukkia ajattelin vielä ostaa. Niitä en olekaan vielä ostanut kuin tuon yhden joulutähden verran, sillä jollain ihmeen ilveellä saan nitistettyä ne hengiltä jos liian aikaisin ennen joulua niitä ostelen :D

Tunnelmallista loppuviikkoa kaikille!

-Kaaru-

38 kommenttia:

  1. Vanha tuttu enkeli, jonka tuo helmiäishelmi tekee niin kauniiksi, herkäksi. Kauniita ovat. <3
    Ja ihanan reipas olet ollut noiden jouluhommien kanssa. Huikeankin ahkera, kun noin hyvällä mallilla valmistelut ovat.
    Ihanaa muistojen joulua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu <3 Tuo malli lienee jokin vanha. Tuolla haitarityylillä on tehty jos jonkinlaisia koristeita kautta aikojen. Kaunista ja yksinkertaista <3 Noilla helmiäishelmillä saa kyllä heti erilaisen, herkän ilmeen aikaiseksi - niin ihania.
      Täytyy sanoa, että ihan itsekin yllätyin miten varhain olen saanut kaiken tehtyä näin hyvissä ajoin ennen joulua! Sitä on kaiken muun homman lomassa tehnyt yhden homman silloin, toisen tällöin. Voipi olla, että teen vielä karjalanpiirakoita jouluksi, kun ei nyt ole enää muutakaan mitä tehdä :) Niitä tulee tehtyä tosi harvoin, aika isotöisiä kun ovat.

      Poista
    2. Minä teen miehelleni gluteenittomia karjalanpiirakoita, kun riisipuuroa jää.Tavallisia ei ole tullut tehtyä.

      Poista
  2. Niin sieviä!
    Kuusi näillä enkeleillä tulee olemaan hyvin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna <3 Toivottavasti sopivat kuuseen yhdessä muiden koristeiden kanssa :)

      Poista
  3. suloisia nuo enkelit,ja vanhan kirjan sivut erinomainen tapa käyttää niihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi <3 vanhoista kirjansivuista saa kyllä vaikka mitä ihanaa tehtyä.

      Poista
  4. Tosi kauniita enkeleitä! <3
    E-R

    VastaaPoista
  5. Onpas kauniita enkeleitä! Näitä täytyy tehdä joskus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia <3 Tuo malli on kyllä tosi kaunis ja yksinkertainen. Tee ihmeessä! Löysin itseasiassa kun vähän googletin, kuvallisen ohjeenkin noiden kokoamiseen. Löytyy täältä: http://kassamartat.blogspot.fi/2013/11/paperienkeli-kierratysmateriaaleista.html?m=1

      Poista
  6. Kauniita!
    Minä ostin kirpparilta pari vanhaa kirjaa, joten näitä enkeleitä täytyy kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen <3 Kokeile ihmeessä! Vanhat kirjat ovat kuin luotuja tämänkaltaisiin askarteluihin :)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Katja <3 Ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Täytyykin käydä kurkkaamassa sinunkin blogisi jonain päivänä :)

      Poista
  8. Kauniita. Vanhat, aikaa nähneet kirjat sopii näihin oikein hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa <3 Niin ne sopii, jotenkin ihan mahdottoman hyvin!

      Poista
  9. Kauniita ovat. Minä ostin juurikin sieltä HSRK myyjäisistä pieniä himmeleitä kuuseen ja möin loputkin pyörineet hilejoulupallot kirpparilla pois. Haastoin sinut blogissani, osallistu jos tahdot, mutta voi olla osallistumattakin. En loukkaannu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna <3 Vaihtelu virkistää joulukuusenkoristeidenkin suhteen. Mua alkoi niin paljon ärsyttämään meidän kannattomat pallot sun muut, joten nakkasin ne roskiin pois kuleksimasta.

      Kiitos haasteesta! Kävinkin katsomassa sen jo. Mukavalta haasteelta vaikutti. Taidanpa ottaa kopin :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Jassuntassu <3 Tuo malli on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin kaunis.

      Poista
  11. Valtavan sieviä enkeleitä! Kelpaisi minullekin :) Ihana idea koristella kuusi itsetehdyillä koristeilla! Vielä kun ovat noin kauniita koristeita. Odotan jo, että näen teidän kuusen :) Reipas olet kyllä jouluhommien kanssa ollut! Nyt vain nauttimaan joulurauhasta ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Essi <3 Siitä vaan tekemään :)

      Minä niin totaalisesti kyllästyin meidän rikkinäisiin ja rähjääntyneisiin joulukuusenkoristeisiin, että nakkasin ne roskiin. Kävi kyllä mielessä, että vieläköhän noista jotain sais vähän tuunaamalla, mutta sitten järki sanoi, että anna mennä. Näin muuton edelläkään ei halua mitään ylimääräistä pakata muuttolaatikoihin. On tuota tavaraa muutenkin ihan kiitettävästi!

      Toivotaan, että täksi jouluksi suunnittelemani joulukuusen koristelu on luonnossa yhtä hyvä kuin suunnitelmissa :D

      Joulurauhasta ja mukavasta yhdessäolosta aion nauttiakin, nyt kun siihen avautui mahdollisuus <3 Joululaulut ovat soineetkin joka päivä ja glögiä hörpitty. Nyt sitten vain odotellaan joulun pyhien saapumista <3

      Poista
  12. Nättejä enkeleitä! Minulla on juuri lainassa kirja vanhoista kirjoista askarteluun. Siellä oli yllättävän kivoja ideoita ja ihan erikseen osio myös ihan huikeista taideteoksista, mitä vanhoista kirjoista on tehty.

    Oot kyllä ollut ahkerana! Mulla on taas tänä vuonna ehkä eka joulustressi pukkaamassa päälle. Olen lisännyt työpäiviä tässä syksyllä ja mies on ollut tässäkin kuussa jo viikon töissä ulkomailla ja nyt on kolme päivää kurssilla toisella paikkakunnalla eli lapsien kanssa on mennyt kaikki aika eikä heidän nukkumaanmentyä riitä oikein paukkuja tässä hulinassa. No, onhan heidän kanssa leivottu pipareita ja tänään torttuja ja sen sellaista, joulusiivous on tehty ja yläkerta koristeltu, mutta jotenkin tuntuu, että kaikki on ihan vaiheessa ja hirveästi ois ideoita, mitä haluais tehdä. Tänä vuonna kyllä sillä tavalla helpompi homma, että vietämme aattojuhlinnan siskollani emmekä meillä, kuten muutamana viime vuonna. Jotain ruokia tehdään sinne mukaan, mutta onhan siinä aina "järjestäjällä" enempi hommaa.

    Ihanan näköinen tunnelma siellä teillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Naurispelto <3 Oi, vanhoista kirjoista askarteluunko on olemassa aivan erityinen kirjansa?! Se pitäisi saada kyllä joskus lainaan. Varmasti ihania ideoita täynnä <3

      Ihan itsekin ihmettelen, miten hommat tulivat näin pian tehtyä. Minun tapaista kun on ollut jättää kaikki sinne viime tippaan ;) Ehkä se on tuo lähestyvä muutto tuonut tuota virtaa, kun on tuntunut että täytyy saada hommat (pakkaukset) tehtyä ennen joulua, jotta siitä voi nauttia sitten täysin siemauksin joulun pyhien koittaessa. Siinä samassa touhussa ja tohinassa on sitten niitäkin jouluisia juttuja tullut tehtyä vähän niin kuin huomaamatta :)

      Tsemppiä sinne sinulle. Kuulostaa olevan teillä työntäyteinen arki siellä, joten en yhtään ihmettele että meinaa vähän stressata. Tsemppiä jouluvalmisteluihin <3 Teet sen minkä ehdit ja loput jutut ostat kaupasta. Eihän kaiken tarvitse itsetehtyä olla. Voimahalaus sinne!

      Poista
  13. Onpa ihanat, mutta miten oot tehnyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Tuossa toisessa kuvassa näkyy vähän näiden enkelten kokoaminen. Olisihan toki voinut olla sanallinen ohjeistuskin, miten sen unohdinkin?! Enkeliin tarvitset siis kaksi kirjansivua, jotka taitellaan pystysuunnassa haitariksi. Kun haitarit ovat valmiit, taitellaan n.1/3 molempien haitareiden yläpäästä ulospäin. Näistä muodostuu enkelin siivet. Sitten liimataan molemmat kappaleet noihin siipitaitoksiin saakka kiinni toisiinsa, samoin siipiosien alareunat liimataan kiinni helmaosaan. Lopuksi liimataan pää kiinni vartaloon ja päähän kiinni liimataan ripustuslenkki. Kuumaliimapistooli on tässäkin hommassa erittäin näppärä. Toivottavasti sait näistä ohjeista selvää :)

      Poista
    2. Kävin vähän googlettamassa, josko joku toinenkin olisi näitä tehnyt. Löytyikin kuvalliset ohjeet enkelien taitteluun ja kokoamiseen! Täältä: http://kassamartat.blogspot.fi/2013/11/paperienkeli-kierratysmateriaaleista.html?m=1 Selkeät ohjeet, noilla onnistuu :) Olepa hyvä!

      Poista
  14. Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Tuo malli on kaikessa yksinkertaisuudessaan kyllä tosi viehättävä <3

      Poista
  15. Kauniita enkeleitä, noitahan voisin itsekin kokeilla tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marie! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi <3 Täytyypä käydä joku päivä kurkkaamassa myös sinunkin blogi :) Tuo enkelin malli on kyllä tosi kaunis.

      Poista
  16. Voi miten kauniita ja herkkiä enkeleitä <3 Miellä on muuten ollut lapsuudenkotona myös tuon tapaisia taiteltuja enkeleitä, niillä oli vaan kiiltokuvapää. Onpas siellä jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Me tehtiin miehen kanssa hyvä työnjako täksi päiväksi. Hän hoitaa sairastuvan ja minä saan keskittyä leipomiseen ihan rauhassa (juu, aloitan heti kun saan kammettua itseni ylös tästä koneen edestä ;) ). Joulukukkia pitäisi meillekin vielä hankkia, mutta minäkin olen ostanut ne yleensä vasta lähempänä aattoa, kun täällä on vähän samaa vikaa mitä tulee kukkien hoitoon.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, mulla piti vielä ihastella pari postausta alempana olleita puolukkakransseja! Ihana idea laittaa niihin kynttilä keskelle. Mulla piti matkia ja vaihtaa keittiön vitriinin kranssissa olleen satiinirusetin tilalle kynttilä. Pientä vaihtelua aikaisempiin vuosiin :)

      Poista
    2. Kiitos Eerika <3 Niitä kiiltokuvapäisiä enkeleitä meidänkin lapsuudenkodissa juurikin oli :) Vaaleansinisiä ja -punaisia, joilla oli haitariksi taiteltu helma ja siivet.

      Voi, pikaista paranemista sinne teille! Työnjako kuulostaa hyvälle. Lapsethan toki olisi mielellään kaverina leipomassa, mutta onhan se kuitenkin helpompi tehdä ne hommat itse ja nopeampikin niin.

      Nuo kynttilät tuovat kyllä mukavaa vaihtelua noihin kransseihin. Mukava, että nappasit idean heti käytäntöön :)

      Poista
  17. On kyllä tosi kauniit ja herkät enkelit! Ja niin kauniit kuvat <3 Ja huh, miten ahkera olet ollut joulupuuhien kanssa! Ehkä se lähestyvä muutto tosiaan pistään vähän vauhtia valmisteluihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Muusa <3 Niin ne on. Kokeilin itseasiassa aluksi noihin niitäkin puuhelmiä päiksi, mutta heti olivat keveämmän näköisiä noine helmiäishelmipäineen. Tykästyin!

      Niin, kyllä se on tuo lähestyvä muutto, joka on saanut vauhdin päälle ;) Tavallisesti olen kaikessa se viime tipan ihminen :D

      Poista
  18. Olipa mukavaa nähdä nämä sivullasi. Olen tehnyt "omasta" päästä sovelluksen, jota lähdenkin näiden pohjalta uudelleen kehittelemään. Vanhoja kirjoja olen hamstrannut liiankin kanssa. Jospa herättäisin niistä nyt innostuneena osan paperienkeleiksi. Joulumielelellä! Tuikku

    VastaaPoista