sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Sunnuntain tunnelmia


Harmaata. Sateista. Hyvin syksyistä. Juuri oivallinen päivä sytytellä kynttilöihin tulet jo heti aamusta. Luoda tunnelmaa kaiken tämän harmauden keskelle niin paljon kuin mahdollista. Uloskaan kun ei tänään innosta mennä. Kotipäivä siis, kuten sunnuntait meillä usein. Mikäpä oikeastaan sen mukavampaa kuin kiireetön sunnuntai :)

Eilen oli ihan pakko viritellä jo muutamia joulu tunnelmavaloja pirtin kaunistukseksi ja valonlähteeksi. Valoa kun ei meidän torpassa mitenkään liikaa ole. Tekisi niin mieli maalata tuo lattia, jotta olisi tämäkin torppa paljon valoisampi pidemmälle syksyyn. Kun vain saisi ensin ne sata muuta tärkeämpää asiaa hoidettua pois päiväjärjestyksestä, ehkä sitten. Vaikka eihän sitä tiedä, mitä elämä tuo mukanaan. Saattaahan meidänkin tiemme kulkea jonain päivänä täältä etelämmäksi, jolloin lattianmaalaukset odottavat sitten uudessa kodissa. Elämä on jännitystä täynnä! 

Tunnelmallista sunnuntaipäivän ehtoota kaikille täällä piipahtaville <3

-Kaaru-

30 kommenttia:

 1. Sunnuntait on tosiaan kotona majailun päiviä! Kaunista tunnelmaa! Tuo lattia on hieno myös noin - kivan patinoitunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mima! Lattiasta toki tykkään noinkin ja nimenomaan sen patinoituneesta ilmeestä, mutta aina välillä salaa haaveilen vähän vaaleammasta lattiasta. Ihan valkoista en haluaisi, mutta vaaleanharmaa olisi kaunis ja sopisi vanhan talon tunnelmaan :)

   Poista
 2. Just ihanaa sunnuntaitunnelmaa! Ja nuo makkariin vievät pariovet on kyllä tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muusa! Nuo pariovet ovat kyllä meidän kodin helmi, ihan ehdottomasti. Niiden paikallahan oli ihan normaalin kokoinen ovi silloin kun tähän remonttiurakkaan ryhdyimme. Saimme kuitenkin tuttavaltamme nuo vanhan koulun pariovet, joten suurensimme oviaukkoa ja laitoimme pariovet paikoilleen. Ja täytyy kyllä sanoa, että sopivat paikallensa niin äärettömän hyvin että voisi luulla niiden olleen tuossa aina :)

   Poista
 3. Voi miten ihania kuvia, tunnelmallisia kerrassaan! Ihanaa viikon alkua sulle :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos Ellen! Sunnuntait ovat kyllä tehtyjä kotona loikoiluun ja tunnelmointiin kynttilänvalon hämyisessä valossa <3

   Poista
 5. kaunista :) Kynttilät tuovat tullessaan sellaista lämpöä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi! Kynttilöitä ilman en osaisi varmasti elää :) Ne tuovat todella suloista lämpöä ja kodikkuutta ihan minne tahansa missä niitä poltetaan. Jo pelkästään kynttilänliekin tuijottelu rauhoittaa <3

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Pia! Syksyn hämärässä on niin mukava tunnelmoida <3

   Poista
 7. Tunnelmallista! Onko teillä muuttosuunnitelmia? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelmointi on niin ihanaa! Kynttilät kuuluvat kyllä aivan lähtemättömästi syksyn hämärään <3 Mitä muuttosuunnitelmiin tulee, niin mehän olemme jo viimeiset puolitoista vuotta suunnitelleet ja mielessämme työstäneet sitä ajatusta, että jonain päivänä saatamme täältä todellakin muuttaa etelämmäksi. Se on ollut sellainen haave ainakin minulla koko sen kuuden vuoden ajan, jonka olemme täällä pohjoisessa asuneet. Saapa siis nähdä mitä tulevaisuus tuo mukanaan. Muutto saattaa tulla ajankohtaiseksi piakkoin tai sitten ei. Mukava on silti haaveilla :) Ja jos niin käy, että muutamme, aika varmasti kerron siitä täälläkin blogissa. Tuohan se omat muutoksensa tähän bloggaamiseenkin sitten :)

   Poista
 8. Lämpöistä lokakuun sunnuntaitunnelmaa teillä siellä kauniissa kodissanne on ollut! Kynttilät todella valaisevat ankemmankin syyspäivän. Toisaalta on hienoa, että meillä on neljä selkeää vuodenaikaa, jolloin jokaisesta saa kaivettua esiin ne parhaimmat puolet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Niin se on, kynttilänvalossa ankeinkin päivä paistaa :) Ihan samaa olen usein ajatellu - neljä toisistaan selkeästi erottuvaa vuodenaikaa on suuri rikkaus! Kaikissa omat ihanat erityispiirteensä <3

   Poista
 9. Kaunista! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 10. Niin kaunista!
  Onhan teillä valoa paljon ilman lattian maalaustakin, valkoiset tekstiilit ja kalusteet tekevät ihmeitä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Minusta olisi ihana saada kotiimme vähän enemmän väriä. Koska lattia on tumma, valoisuus on täytynyt luoda tekstiilein ja huonekaluin. Meillä on jo vähän liiankin valkoista. Jos taas lattia olisi vaaleampi, värejä voisi käyttää enemmän ja rohkeammin ilman että yleisilme muuttuisi synkäksi. Pidän tuosta lattiasta noinkin, sen kuluneesta pinnasta ja sävystäkin. Sydäntalven kaamoksessa, kun luonnonvalo on vähäistä, se tuntuu vaan aina kamalan synkältä. Silloin se maalausvimma nostelee aina päätään ;)

   Poista
 11. Kauniita kuvia ♡. Ihailen aina nuita pariovia!. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna <3 Vanhoissa pariovissa on kyllä jotain aivan käsittämättömän viehättävää. Ehkä ne ovat nuo peilit, jotka sen tekevät ja kaunis veistoksellinen ulkomuoto.

   Poista
 12. Kauniita tunnelmallisia kuvia. En varmaan koskaan lakkaa ihastelemasta pariovia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Vanhoissa pariovissa on jotain uskomattoman viehättävää <3

   Poista
 13. Kainista on kodissanne <3 Nyt on ihana aika poltella kynttilöitä.

  VastaaPoista
 14. Jumalaisen kaunista, aivan täydellistä. <3

  VastaaPoista