perjantai 7. elokuuta 2015

Kirpparilöytöjä

Arabian Pallas-sarjan kahvikuppi, aluslautanen ja leipälautanen yht.5e

Riihimäen lasin (kannettomat) 3, 2 ja 1 litran lasipurkit. Kaksi suurinta 3e, pienin 1,5e

Vanhoja jälkiruokakulhoja 8kpl yht.4e

Arabian leipälautasia 3kpl yht.2e


Iso valkoinen leipäkori (halkaisija 40cm) 2e


Kiertelen kirpputoreja ja vanhojen tavaroiden/huonekalujen aarreaittoja aina silloin kun siihen tarjoutuu mahdollisuus. Kotiseudullani Pohjois-Karjalassa on useita ihania vanhojen tavaroiden kirpputoreja niiden tavallisten itsepalvelukirppareiden lisäksi. Yllä kuvatut astiat tarttuivat mukaani, kun kotiseutulomamme lopuksi kävin koluamassa useamman kirpputorin läpi. Edullisia löytöjä kaikki tyynni. Kauniita, vanhoja astioita ja käyttöesineitä. Kullakin oma tarina.
Aivan erityisesti ihastuin tuon Arabian Pallas-sarjan muotoiluun. Kahvikuppi on aivan erityisen viehkeä erilaisen muotonsa ansiosta. En ole koskaan ennen tuollaisia kuppeja missään nähnyt, jos niitä olisikin ollut enemmän, olisin taatusti ostanut niitä vitriinin kaunistukseksi enemmänkin. Olisivathan ne toki käyttöönkin päätyneet, niin kuin nyt tuo ainokainenkin päätyy, vaikka kovin pieni se vetoisuudeltaan onkin. Piripintaan mitattuna siihen mahtui vain 1,2 desiä nestettä :O Eihän se mikään miesten kahvikuppi ole ;) Liekkö musertuisi miehisessä otteessa koko kuppi, sen verran hienoa, ohutta posliinia se on. Mutta minulle, haaveilijalle, se on oikein sopivan kokoinen. 

-Kaaru-

23 kommenttia:

 1. Todella ihania löytöjä olet tehnyt. Tykkään myös kahvikupin muodosta. On kyllä ihana kun löytää jotain kaunista ja jota voi vaikka arkikäytössäkin hyödyntää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvikupin muoto on kyllä soma <3 On kyllä ihana, että kirppareilta tekee toisinaan edullisia löytöjä. Aina ei onnista, mutta sitten kun onnistaa, löydöistä on ikionnellinen!

   Poista
 2. Hienoja löytöjä, ja mihin hintaan! Meilläpäin kirppishinnat ovat karanneet jonnekin vääriin sfääreihin. Vanha Arabia maksaa maltaita ja uusi Iittala ihan saman kuin kaupassa. Harvoin tekee tuollaisia löytöjä. Tuo kahvikuppi on kyllä erityisen viehättävä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, mihin hintaan! :) Harvoin tulee tällaisia löytöjä tehtyä. Kyllä vanhan tavaran hinta on kirppareilla useinkin noussut ihan pilviin. Vanhasta Arabiasta saa todellakin maksaa useita kymppejä yhdestä kahvikuppiparista, puhumattakaan noista Riihimäen lasipurkeista, joista täällä meidän kylän kirppareillakin pyydetään 15-30 euroa!! Sellaisten kohdalla ei todellakaan voi puhua löydöistä. Silkkaa ryöstöä!

   Poista
 3. Aivan mielettömiä löytöjä olet tehnyt ja täytyy kyllä sanoa, että tuo Pallas vei minunkin sydämen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä kerralla onni suosi :) Harvoin kirppareilta vanha tavara irtoaa tuollaisin hinnoin. Pallas on kyllä verraton <3

   Poista
 4. Ihania löytöjä :) Kirppareita on kiva koluta ihan ajan kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparit ovat kyllä sellaisia aarreaittoja, ettei niiden voittanutta! Totta, aikaa täytyy olla rutkasti, jos joka kolkan haluaa koluta. Siihen kun menee helposti koko päivä, kun muutaman vähänkään suuremman kirppiksen kiertää läpikotaisin :)

   Poista
 5. No olet totisesti tehnyt hyviä löytöjä hyvään hintaan! Mäkin olen viime aikoina kiertänyt ahkerasti kirppareita ja etsinyt erityisesti arabian valenciaa, mutta vielä ei ole tullut vastaan. Toivottavasti ennen pitkää. Mutta nautinnollisia kahvitteluhetkiä sulle pallaksen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoa muuta, Muusa :) Joskus kirppareilta tarttuu mukaan tavara jos toinenkin, toisinaan tullaan tyhjin käsin pois. Se riippuu niin senkertaisesta tarjonnasta. Arabian Valenciaa en ole minäkää kirppareilla varmaan koskaan nähnyt. Kaunista sekin, kuten nyt melkeinpä mikä tahansa vanha Arabia <3 Toivotaan sinulle suotuisia kirpparikierroksia :) Kiitos, hörpiskelen varmasti tässä jonain päivänä varmasti tuostakin Pallaksesta jotain kuumaa juotavaa :)

   Poista
 6. Minun ensimmäisessä pikkukodissani oli nuo samaiset kahvikupit sinikuvioisena. Valitettavasti kaikki ovat särkyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sinisenäkin nuo olisivat varmasti ihanat! Harmi, että ne ovat ajan myötä särkyneet. Onneksi niitä aina silloin tällöin löytyy kirppareilta :)

   Poista
 7. No oot kyllä hyviä löytöjä tehnyt! Täälläpäin kirppareilla pyytävät noista riihimäen lasipurkeista 20-30 e. :O Muutenkin tahtoo vanha tavara olla melkosen yli hinnoiteltua, että harvoin löytää mitään hyvää ja edullista (ainakin kun kiertää kirppareitakin harvoin ;D ) Mulla on kans nyt pitkään tehny mieli oikeen tosissaan kiertelemään kirppareita vanhojen tavaroiden toivossa. :) Se on mukava aina jos sattuu löytämään jotain hyvää ja edullista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, T! Löytöjä todella olivat hintansa puolesta. Täälläkin näillä paikallisilla kirppareilla on hinnat ihan liian korkeat, jotta voisi puhua löydöistä. Riihimäen lasi maksaa täälläkin 15-30 euroa purkki, riippuen koosta. Ryöstöä, sanon minä! Kirpparit ovat kyllä kivoja. Harvoin minäkään pääsen kunnolla niitä kiertelemään. Jos lähempänä Oulua asuttais, kävisin varmasti viikoittain koluamassa kirpparit läpi. Silloin olisi paremmat mahdollisuudet jotain edullista löytääkin, kun usein kävisi tarjonnan katsomassa. Eniten tykkään kyllä sellaisista tori/peräkonttikirppiksistä. Niiltä tekee usein tooodella edullisia löytöjä.

   Poista
 8. Upeita löytöjä! Jälkiruokakulhotkin ovat tosi tukevan ja kestävän näköisiä. Niitä minäkin toivoisin löytäväni. Kahvikupin kuvio on jotenkin tuttu, ja minusta tuntuu että mummullani olisi ollut tuon kuvioisia teekuppeja sinisinä. Ne olivat kyllä tosi tukevaa posliinia, joten saattavat olla jotain muuta sarjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi! Löytöjä ne todella olivat, sillä harvoin kirppareilta löytyy noin edullisesti vanhoja astioita. Nuo jälkiruokakulhot ovat kyllä jämerää tekoa. Uskoisin, etteivät ihan pienestä kolhaisusta säry. Joku toinenkin näissä kommenteissa mainitsi, että noita samaisia Arabian kahvikuppeja olisi ollut sinisenä. Saattavat olla samaa sarjaa, mutta yhtä hyvin voivat olla jotain toistakin. Tuo kuppi on tosiaan hyvin ohutta posliinia, joten voi olla ettei tuota kuppia raaski ihan joka päivä käyttää ;)

   Poista
 9. Ihanat ja edulliset(!) löydöt. Minäkin aina katselen noita Riihimäen lasipurkkeja ja joskus niitä tarttuukin mukaan, mutta monesti ne on kirppiksillä ollu täällä tosi arvokkaita..

  VastaaPoista
 10. Kauniita löytöjä olet tehnyt! MInä olen joskus saanut koto mukaani tuollaisen ison Riihimäen lasipurkin. Joulun aikaan siinä on usein jouluvalot, tällä hetkellä se on kukkavaasina parvekkeella. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! :-)

  VastaaPoista
 11. Aivan super ihania löytöjä! Itsekkin tykkään kierellä kirppareita ja aina löytyy jotain kivaa ostettavaa. Nyt tyttäreni perustaa kirppari/kahvilan. Olen tosi iloinen hänen rohkeasta päätöksestä :)

  VastaaPoista