torstai 12. maaliskuuta 2015

Ihana auringonvalo!

 

 


Ihana, ihana aurinko! Ulkona oltiin pitkä tovi heti aamutuimaan. Käytiin lasten kanssa katsomassa josko naapurin hevoset olisivat olleet käyskentelemässä ulkosalla, mutta vielä taisivat uinua tallin suojissa, koskapa aitaus oli tyhjä. Sisälle tultua oli ihan pakko tarttua kameraan ja vangita tuo ihana ikkunoista sisälle tulviva valo. Heti tulee niin paljon valoisampia kuvia sisälläkin kun on tuota luonnonvaloa enemmän. 

Tupaan on ollut etsinnässä jo pitemmän aikaa uusi iso matto. Puolen kymmentä mattoa olen tilannut kotiin sovitettavaksi, mutta yksikään niistä ei ole ollut juuri sellainen jota olen tuohon etsimässä. Vääränlainen väri, kuviointi tai jotain muuta. Hankala on mattoa ostaa pelkän kuvan perusteella. Haluaisin yksivärisen tai hyvin hillityn vaalean kuviollisen, joko räsymaton tai sitten ihan jonkin muunlaisen maton, juuttimattokin voisi olla aika kiva. Tuo ryijymatto on vain alkanut tuntua niin tunkkaiselta. Onhan se tuossa lattialla siitä asti ollutkin kun tähän taloon reilu kolme vuotta sitten muutimme. Hyvä matto se on, laadukaskin, mutta vaihtelu virkistää :) Viikon päästä olisi reissu Ikeaan tiedossa, jospa se uusi matto sieltä sitten löytyisi.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

-Kaaru-

33 kommenttia:

  1. Ihanan vaalea ja rauhallinen sisustus. Mattojen etsiminen onkin melkoista puuhaa, ei todellakaan helppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei se maton etsiminen niin helppoa ollutkaan kuin kuvittelin :) mutta löytyy se varmasti vielä. Sopiva ei vain ihan vielä ole osunut kohdalle. :)

      Poista
  2. Kaunista!
    Minäkin etsin tietokonehuoneeseen mattoa, mutta ei ole löytynyt mieleistä. Joskus tuntuu, että olen saanut jonkun päähänpinttymän ja siksi ei löydy mieleistä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ellen! On totta, että jos mielessä on tietty visio siitä millaiselta maton tulisi näyttää, se luo maton etsintään entistä suuremmat haasteet, sillä harvoinpa juuri sellaista mielikuvien unelmamattoa mistään löytyy :)

      Poista
  3. Ihana blogi sinulla :)

    Mattojen ostaminen / mieluiten löytäminen on äärettömän hankalaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna! Joo, hankalaksi hommaksi se on osoittautunut todella, mutta uskon että se oikea löytyy vielä :) lämpimästi tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  4. Meilläkin oli olkkarin matto pitkään hakusessa, vaikeeta puuhaa löytää se oikea :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että löysitte kuitenkin sen omannäköisen maton viimein :) kyllä mekin löydetään se vielä :) mukavaa viikonloppua teillekin!

      Poista
  5. Oivoi, taas niin kaunista <3 Onnea uuden maton etsintään!

    VastaaPoista
  6. Oi, kuinka kaunis blogi ja koti täältä löytyi! Selailin jo pikaisesti blogiasi läpi, mutta täytyy palata oikein ajan kanssa lukemaan. :) Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Päivi! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  7. Kaunis koti ja kaunis blogi! Oikean maton löytäminen ei todellakaan ole helppoa, mutta kärsivällisyys kyllä palkitaan ja se oikea tulee vielä vastaan :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuitiina! Maltti on valttia tässäkin maton etsinnässä, todellakin :) tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  8. Oi ihana blogi sinulla ja aivan uskomattoman kaunis koti. <3 Kivaa että osallistuit blogini arvontaan ja näin löysin blogisi jossa silmä lepää. :)

    En löydä sinua blogger lukijalistalta, en myöskään sinun blogilistalta. Voisiko olla että lukijaksi liittyminen unohtui. Kauniita unia ja aurinkoista sunnuntaita. <3

    Tiia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon, Tiia! Joo, niinhän siinä sitten kävi että unohduin lukemaan blogiasi ja lukijaksi kirjautuminen unohtui! Kävin hetimiten korjaamassa asian :) tervetuloa lukijaksi :) mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

      Poista
  9. Ihana siellä, siellä olet, kiitos <3 Juu on minullekin sattunut vaikka mitä, on pitänyt jakaa toisen blogin arvonta blogissa ja ajatus on keskeytynyt ja siinä sitten asia unohtunut. <3

    Mahtavaa että löysimme toistemme blogit. <3 Aurinkoista sunnuntaita ja kuullaan blogeissa. <3

    VastaaPoista
  10. Matot ovat joskus hankalia. Mullakin oli keittiön matot pitkään hakusessa. Onnea etsintään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Kyllä se sopiva matto vielä löytyy :)

      Poista
  11. Voi jösses että on kaunista teillä <3 Ja nuo pariovet!!! Mä en kestä :)

    Aurinkoiset päivät saavat melkein ihmisen sekoamaan onnesta! Niin ihanaa pitkän pimeyden jälkeen :)

    Tsempit maton etsintään. Ei todellakaan helppo homma, mutta hyvältä näyttää tuo vanhakin kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Iida Emilia! Auringonvalo saa kyllä ihmeitä aikaan, tuntuu ihan kuin olisi talviunilta herännyt! Vanha matto näyttää kuvissa paljon paremmalta kuin luonnossa ;) mutta niin näyttää kyllä moni muukin asia :D

      Poista
  12. Vastavierailulla! :) Täältähän löytyi kiva blogi!! <3

    VastaaPoista
  13. Kiva, kun jätit viestin blogiini, niin löysin minäkin sinun blogiisi! Todella kivalta vaikuttaa ja aivan ihana koti teillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tulit kurkkimaan tännekin ja kiitos kehunsanoista! Tervetuloa lukijaksi :)

      Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Puhelimella kirjoittelin edellistä kommenttia ja ties mitä kirjoitusvirheitä oli täynnä ;). Kannatti tulla vastavierailulle niin ihana blogi löytyi. :) Teillä on kaunis koti. Nuo pariovet on IHANAT!! Jäin lukijaksesi. Kiva kun kommentoit, ne piristää aina mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hanna! Mukava, että tulit ja jätit kommenttia. Tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  16. Sulla täytyy olla hyvä kamera. Saat upeita kuvia. Tietysti kuvauskohdekin on senkaltainen, että passaa napata kameraan. Tuosta matosta saat puhtaan ja raikkaan, jos teet kuten ennen vanhaan hankiaisten aikana. Matot puisteltiin (imuroitiin) ja hakattiin molemmin puolin lumihangessa. Kyllä jäikin likainen jälki. Siirryt puhtaalle hangelle ja uudelleen. Sitten vähäksi aikaa ulos aurinkoon roikkumaan. Painava, kun on tuollainen matto, niin voimamiehesi tekee mielellään työn. Kesällä taas kun ei ollut hankiaisia, niin nukka/villamatot puhdistettiin seuraavasti: puistelu, tai nykyisin imurointi, karkeaa merisuolaa ripotellaan väliin, matto rullalle, pidetään muutama tunti ja imurointi, puistelu ja tuuletus. Maton pitää olla kuiva suolakäsittelyssä.Kummasti vaan puhdistuu ja raikastuu. tv. Annikki

    VastaaPoista
  17. Tosi kaunis tuo lattia. Millä aineella olette saaneet noin kivan pinnan?

    VastaaPoista
  18. Lattia on käsitelty liberon puuvahalla, sävynä tummatammi :)

    VastaaPoista
  19. Näyttää kiiltävämmälle kuin Osmocolor. Pidän tuosta enemmän. Onko seinät myös tehty vastaavalla puuvahalla vai millä? Mietimme itse yhtenä vaihtoehtona sanavahaa. Mikä tuo teidän sävy on?

    VastaaPoista