lauantai 28. joulukuuta 2013

Vielä hieman Joulua Joulu meni syöden, nauraen, löhöillen, lahjoja ihastellen, myöhään valvoen, yhdessä ollen. Oli niin mukava, kun saimme tänä vuonna pitää kotonamme jouluvieraita ja nauttia yhdessä Joulun tunnelmasta.  Nyt on mahat syöty pullolleen kinkkua ja kalkkunaa sekä muita jouluherkkuja koko seuraavan vuoden edestä.

Ulkoilla ei tänä Jouluna harmiksemme paljon voinut. Pihamaa muuttui nimittäin jouluaattona sateisen sään vuoksi sellaiseksi luistinradaksi, että sinne olisi ollut jopa hengenvaarallista mennä. Ja talosta ei löytynyt hiekoitushiekkaakaan, joten kaivettiin sitä sitten kohmeisesta maasta miesvoimin ylös sen verran, että saatiin pahimmat paikat hiekoitettua. Eipä silti, ei tuohon näihin päiviin jatkuneeseen sateeseen ole paljon mieli tehnyt mennä. Onhan tuota tekemistä riittänyt sisälläkin. Lasten kanssa kokosimme myöhään yöhän saakka joulupukin tuomat pikkulegot heti jouluaatto-iltana. Kylläpä niistä tulikin hienoja rakennelmia! Niillä onkin leikitty siitä lähtien joka ikinen päivä. Taisivat ollakin oikein osuvat lahjat. Ajattomat ja kestävät.

Joulukorttejakin tuli tänä vuonna yllättävän paljon. Tyrkkäsin ne tuohon keittiön oviaukon listan ja seinän väliin, kun en parempaakaan paikkaa keksinyt. Oikeastaan ihan hyväksi paikaksihan tuo osoittautuikin. Siitä ne näkyvät ja siitä niitä on voinut ihastella ohi kulkiessaan. Joulukortteja on niin mahdottoman mukava saada. Kunnon "vanhan ajan" postia. Lämmittää niin kovasti mieltä, meitä on muistettu! Kiitokset ihanista korteista kaikille! 

Mukavia välipäiviä ja onnellista tulevaa vuotta! Otetaan uusi vuosi ilolla vastaan ja toivotaan, että se olisi tätä vuotta parempi. Painetaan samalla syvälle muistin sopukoihin kaikki tänä vuonna tapahtuneet onnelliset asiat, että on niitä ihania muistoja pujotettavaksi elämämme helminauhaan. Ja jatketaan edelleen haaveiden ja unelmien pilvilinnojen rakentelua. Niiden voimalla jaksamme, vaikka tulevaisuus onkin meille avoin ja tuntematon.


1 kommentti: