sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Tuokiokuvia+pikeerin ja kuuman marengin valmistusohjeet


Niin syttyivät kaikki neljä kynttilää meidänkin adventtikynttelikköön tänään. Joulu on jo ihan ovella. Mukava oli tänä iltana hiljentyä neljännen adventin viettoon kauneimpien joululaulujen merkeissä. Pysähtyä miettimään Joulun todellista merkitystä. Kaiken tämän nykyajan kaupallisuuden keskellä Joulun oikea sanoma usein laimenee tai unohtuu jopa kokonaan.  Ulkona on satanut koko päivän vettä. On meillä sentään luntakin ja lisää on luvassa, joten Joulusta ei meilläpäin ainakaan tule musta. Muutamia tuokiokuvia räpsin testaillessani uuden kameran asetuksia. Takkaankin isäntä sytytteli pienet tulet, ihan vain tunnelman vuoksi. Huomenna ajattelimme tehdä vielä karjalanpiirakoita ja kinkkupasteijoita. Sitten jäämme kaikesta tekemisestä joululomalle ja odottelemaan kaukaisia jouluvieraita kotiimme saapuvaksi.

Lopuksi laitan tähän alle vielä aiemmin tänään lupaamani pikeerin ja kuuman marengin ohjeet:

Royal icing eli pikeeri:

Pikeeri valmistetaan kananmunanvalkuaisesta, tomusokerista ja sitruunamehusta. Kananmuna-allergikot voivat käyttää valkuaisen sijaan viinikiveä, jota löytyy apteekista. Hyvin kattava ohje pikeerin valmistukseen löytyy Mansikkamäki- blogista eli täältä, joten en viitsi sitä uudestaan tähän kirjoittaa. Kun menet kyseisen linkin kautta tuolle sivulle, kelaa sivua kohtaan pipareiden koristelu. Sieltä löytyy selkeä ohje kuvineen kaikkineen pikeerin valmistukseen. Onnea matkaan!

Kuuman marengin valmistusohje löytyy puolestaan Merjan leivonta- blogista eli täältä. Sitä voi käyttää siis piparitalon kokoamiseen, jolloin saadaan tavanomaisen ruman ja ruskean sulatetun sokerikiinnikkeen sijaan muhkea ja kaunis kiinnike. Ja maku on herkullinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti