perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukoristeita sekä puuvillaneulosmekkosia


Tänään askartelin pitsireunaisia, kakkupaperisia pieniä koreja. Nämä suloisen romanttiset korit taitavat päätyä meillä joulukuusen koristeeksi, kunhan sellainen ensi viikolla (toivottavasti) saadaan haettua tupaa koristamaan. Yhtä lailla näistä koreista voisi tehdä herkkukoreja täyttämällä ne pähkinöillä ja rusinoilla tai joulukaramelleilla. Näitähän voisi ripustaa vaikkapa oven ripaan ikivihreä oksa sisällään jouluiseksi koristeeksi tai ihan sellaisenaankin ne olisivat kauniita yksityiskohtia sisustuksessa.

Korit valmistuivat tuota pikaa. Tarvitaan siis vain pyöreitä, pitsireunaisia kakkupapereita, liimaa ja pätkät jotain kaunista nauhaa kantokahvoiksi. Itse leikkasin pienet palat pitsiä kantokahvoiksi, sitä kun sattui olemaan metritolkulla kaapin kätköissä. Sitten leikkasin pyöreän kakkupaperin neljään osaan ja liimasin kunkin palasen tötterön malliseksi. Sitten vain pitsinauha kantokahvaksi ja korit olivat valmiit! Helppoa ja nopeaa :)


Viikko sitten (viikoittaisessa käsityöillassa, jossa käyn) valmistuivat puuvillaneulosmekko ja -hame. Mekko on kokoa n.80/86cm ja hame n.104cm. Mekon kaavan piirsin jo olemassa olevasta ostovaatteesta, jota hieman suurensin. Hameen kaavan olen muutama vuotta sitten piirtänyt vapaalla kädellä ja muokkaillut sitä suuremmaksi ja pienemmäksi aina tarpeen mukaan. Hameen vyötäröresorin sisään pujotan vielä nauhan, joilla vyötärönmittaa voi säätää. Mustapohjaisen puuvillaneuloksen tilasin jonkin aikaa sitten Majapuusta

Keltaiset ja punaiset puuhelmet sopivat kuin vasara naulankantaan tuon mekon kanssa. Näitä puuhelmikoruja meiltä löytyy varmaan kaikissa sateenkaaren väreissä. Niitä olemme pujotelleet lasten kanssa aina silloin tällöin kun he ovat poteneet tekemisen puutetta. Mukavaa pientä askartelua itsellekin. Näitä tämänkaltaisia puuhelmiä löytyy isommissa ja pienemmissä purnukoissa lähes jokaisesta paremmin varustellusta vähittäistavarakaupasta. Itse olen varaston täydennystä ostanut mm. S-marketista.

Viime yönä oli myrsky riehunut eteläisessä ja läntisessä Suomessa. Meille asti, tänne pohjolaan, myrsky ei niin raivoavana koskaan tullut. Lunta tosin oli satanut senkin edestä! Eilen näytti pahasti siltä, että kaikki aiemmin sataneet lumet sulavat pois. Vettä tuli nimittäin taivaan täydeltä ja lämpötila pysytteli reilusti plussan puolella. Nyt on taas muutama pakkasaste ja maisema niin kauniin talvinen. Tulkoon Joulu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti