sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulukuusen koristelu ja piparitalon rakennus


Tänään onkin jo 4.adventti. Enää kaksi yötä Jouluun. Lapset laskevat öitä. Hienoista jännitystä alkaa olla ilmassa. On pitänyt keksiä kaikenlaista tekemistä lapsille, jotta aika ei kävisi turhan pitkäksi. Viime viikolla toimme joulukuusen sisälle ja koristelimme sen. Tänä vuonna kuusessamme onkin paljon omatekoisia koristeita. Teimme myös piparitalon, jonka kokosimme samantien. Koristeluun käytin ensimmäistä kertaa pikeeriä (royal icing) tavanomaisen vesi-tomusokerikuorrutteen sijaan. Pursotukset onnistuivatkin pikeerillä paljon paremmin nyt kuin aikaisempina vuosina. Mikä parasta, ollessaan oikean paksuista, pikeeri ei valu ja sillä pystyy tekemään hyvinkin yksityiskohtaisia pursotuksia. Tästä talosta tulikin oikea Hannun ja Kertun talo! Voisipa se olla jopa pienoismalli meidänkin talosta, vaikkei ihan täysin samanlainen olekaan.

Piparitalon kokoaminen onkin sitten toinen juttu. Miten ihmeessä sen onnistuisi tekemään niin, ettei talo näyttäisi siltä, kuin se olisi notkollaan johonkin suuntaan. Pitäisi varmaan useammin tehdä näitäkin taloja, jotta siihen harjaantuisi. Ensi vuonna taidan kokoamiseen käyttää kuumaa marenkia, jonka ohjeen sain serkultani viime vuonna, mutta unohdin kokeilla sitä nyt. Ensinnäkin se näyttää paljon paremmalta kuin tuo tavanomainen sulatettu sokerikiinnitys ja maistuu erittäin hyvälle.

Karkitkin tätä projektia tehdessä loppuivat kesken, joten kuistin räystäs jäi ilman koristeita, mutta nehän ehtii siihen vielä laittamaan, jos jaksaa :) Ohjeet sekä kuumaan marenkiin että pikeeriin laitan tänne blogiinkin joskus kunhan ehdin. 

1 kommentti:

  1. Aikamoinen taideteos! Raaskiiko tuota syödäkään :) innolla jään odottamaan pikeerin ja kuuman marengin ohjeita, joista en olekaan aiemmin kuullutkaan.

    VastaaPoista