lauantai 11. huhtikuuta 2015

Surua ja lohdutusta


Kuulimme surullisia uutisia. Niin murheellisia, niin synkkiä. Meitä on kohdannut suruista suurin - kuolema. Miten muistaisimmekaan, että elämä on tässä ja nyt, tänään. Kunpa muistaisimme elää niin kuin tämä päivä olisi viimeinen. Kiitollisina, onnellisina, kaikesta siitä mitä meillä jo on. Kiitollisuus kun ei maksa meille mitään. Miten muistaisimmekaan pysähtyä kuuntelemaan mitä toiselle kuuluu, elää hetkessä mukana. Elämä kun voi päättyä niin yllättäen. Mieheni nuori sisko, pienen kolmevuotiaamme rakas kummitäti on nyt poissa. Häntä ei enää ole. Vain silmänräpäys ja hän on poissa. Poissa!! Onnettomuus. Miten ihmeessä tuo sana on tuntunutkin aina niin kaukaiselta. Miten sitä onkaan ilman vakavia onnettomuuksia tähän päivään asti selvinnyt. Varjelus. Sitä se on ollut. Vaikka suru tuntuu tässä hetkessä niin musertavalta eikä kyynelvirta tunnu koskaan ehtyvän, luotan ja uskon siihen, että hän on mennyt vain hetkeksi pois. Me tapaamme vielä. Uskon maanpäällisen elämän jälkeiseen elämään. Uskon siihen, että hän on nyt enkelinä pilven reunalla ja odottaa meitä . Se lohduttaa. Se auttaa jaksamaan.
"Lähdettyäsi menetys on moninkertainen. Et ole enää siinä. Ääntäsi ei voi kuulla. Sinua ei voi koskettaa. Kanssasi ei voi enää nauraa eikä edes väitellä. En enää koskaan saa nähdä sinua tässä elämässä. Se on käsittämätöntä, kestämätöntä, sietämätöntä. Se tekee voimattomaksi. Kuulen toistavani toisten mukana: "Ainakaan hänen ei tarvinnut kärsiä. Kuolema on väistämätöntä. Se kuuluu elämään.

Mutta sisältä olen hukassa kuin kotimetsään eksynyt lapsi, jonka ympäriltä kaadetaan puu toisensa jälkeen. Mikään ei tuo sinua takaisin. Mikään ei myöskään voi viedä muistoja, joita minulla on niistä päivistä ja vuosista, jolloin elimme vielä samassa maailmassa. Sinne minne menet, en minä voi sinua seurata. Lähetän sinut matkaan, käsiin, jotka ovat omiani kestävämmät. Syliin, joka on kaikkia sylejä suurempi. Lähetän sinut ja kiitän, että elit."

-Anna-Mari Kaskinen-
 

"Olet vapaa ja mukana tuulen, saat kulkea rajalla ajattomuuden. Olet kimallus tähden, olet pilven lento, olet kasteisen aamun pisara hento. Et ole poissa vaan luoksemme saavut, mukana jokaisen nousevan aamun ja jokaisen tummuvan illan myötä toivotat meille hyvää yötä."

-Eino Leino-

Tänään on haudattu myöskin rakas tätini, jota ikävöin kyynelsilmin. Hän oli kuitenkin sairas, joten hänen elämänsä päättymisen ymmärtää paremmin. Nuoren ihmisen äkillistä kuolemaa ei tahdo mieli käsittää. Mutta antaa ajan kulua ja kyynelten virrata. Nyt on surun aika. 

-Kaaru-

28 kommenttia:

 1. Voi Kaaru, sanaton olo.. Suuri osanottoni!. <3.

  VastaaPoista
 2. Lämmin osanotto suuressa surussanne <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei. Osanottoja ja jaksamista kaikille läheisille. Ei tuollaista todella ymmärrä ja useimmin tuntuu vaan niin väärältä. Olin juuri tulossa kiittämään sinua haasteesta kuin näin tämän. Kauniisti kirjoitat, kauniisti ajattelet.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa enkeli ystävää ikävöiden <3

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanotto ja halaus teille, lähimmille! Surun aika. Tahtomatta, sanattomana. Jaamme suruanne, meidän nuoret, hänen ystävänsä erityisesti. Kaaru, te ja hekin kiitollissina yhdessä vietetystä ajasta. Yhteisistä hetket, muistot säilyy ja lohduttakoon. Hän on perillä♡ Voimia surun keskelle! -S, naapurista.

  VastaaPoista
 6. ♥ Voimia ja jaksamisia teille surun keskelle!! Kauniisti osasit aiheesta kirjoittaa ja muistutella siitä, ettei tosiaan huomisesta tiedä...

  VastaaPoista
 7. Kiitos tästä. <3 Mieli janoaa lohdutusta ja kauniita muistoja rakkaasta siskosta.

  -Seija

  VastaaPoista
 8. Osanottoni ja voimia ja jaksamista suuren surun keskellä.

  VastaaPoista
 9. Lämmin osanotto ja voimia surun keskelle ♥ Kauniisti kirjoitit. Itseasiassa taidan tietää kenestä kerrot, täälläkin se on pysäyttänyt ja puhutellut jokaista.

  VastaaPoista
 10. Lämmin osanotto teille suuressa surussa <3
  Läheisten menetykset ovat niin isoja asioita, että vie aikaa ennen kuin elämä palautuu taas radalleen. Toivon teille kovasti voimia ja jaksamista tuleviin päiviin. Kirjoitit erittäin kauniisti - uskon myös, että tapaatte vielä <3

  VastaaPoista
 11. Rakasta ystävää ikävöiden <3

  VastaaPoista
 12. Voi Kaaru, lämmin osanotto teille kaikille!

  VastaaPoista
 13. Lammin osanotto tatisi ja sister-in-lawsta

  LR&WR u.s.a.

  VastaaPoista
 14. Osanottoni suureen suruun ja voimia teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 15. Osanottoni suureen suruun ja voimia teille kaikille! <3

  VastaaPoista
 16. Tulin tänne ja teille tapahtunut aivan kauheita. Lämmin osanottoni ja voimia kovasti suureen suruunne. <3

  VastaaPoista
 17. Paljon voimia suruunne ja ikäväänne<3 läheisen menetys on jotain sellaista mitä ei voi käsittää, jokainen päivä on ainutkertainen, jokainen hetki on ainutkertainen. Koskaan ei tiedä milloin on kenenkin aika lähteä. Lämmin osanotto<3

  VastaaPoista
 18. Paljon voimia suuren surun keskelle ja lämmin osanotto! ♥ Kyllä tämmöset jutut pysäyttää aina miettimään vähän asioita. Koskaan ei tosiaan voi huomisesta tietää. ♥

  VastaaPoista