perjantai 10. huhtikuuta 2015

Haaste

Amandan unelmia-blogin Amandalta sain haasteen. Saman haasteen, joskin eri kysymyksillä sain myöskin Linnasalon elämää- blogin T:ltä. Vastaan nyt Amandan laatimiin kysymyksiin ja sitten toisella kertaa Tarjan kysymyksiin :) Tämän haasteen tarkoituksena on siis saada näkyvyyttä pienemmille, alle tuhannen lukijan blogeille. Amanda oli keksinyt minulle 11 kysymystä joihin vastata ja minä puolestani keksin 11 uutta kysymystä niille, jotka päätän haastaa mukaan seuraavaksi :)1. Mistä syntyi idea perustaa oma blogi?
Jo vuosia sitten haaveilin omasta blogista ja meinasinkin perustaa sellaisen siihen saumaan kun ostimme tämän vanhan talomme. Se olisi toiminut samalla remonttipäiväkirjana itselle ja muille. Kuitenkin se silloin jäi, vaikka bloggeriin loinkin oman käyttäjätilini jo tuolloin. Remontti oltiin tämän talon osalta saatu jo miltei päätökseen, kun ajatus oman blogin perustamisesta syttyi uudelleen. Lähdettiin liikkeelle käsityöblogina, joka on tässä puolentoista vuoden aikana muuttunut enemmän sisustuspainoitteiseksi blogiksi. Käsitöitä en toki ole unohtanut, tässä ne kulkevat luontevasti mukana nekin, joskin paljon vähemmässä määrin kuin blogin alkutaipaleella :)

Oman blogin perustamiseen vaikutti myöskin se, että muutettuamme ennestään vieraalle paikkakunnalle kauaksi omasta sielunmaisemasta ja omista sukulaisista, koin että haluan kuvin ja sanoin kertoa elämästämme, jotta yhteys sukulaisiin säilyy. Myöskin valtameren tuolla puolen asuville sukulaisille, joita hyvin harvoin näemme, on juurikin tämä blogi ollut se väylä jota kautta pitää yhteyttä. Täytyy sanoa, että hyvin on toiminut. On ollut niin ihana huomata kuinka sukulaiset siellä kotiseudullani sekä kaukana tuhansien kilometrien päässä ovat ahkerasti seuranneet ja kommentoineet postauksiani.

2. Mikä on paras paikka omassa kodissasi?
Kodissamme on montakin mukavaa soppea, joissa viihdyn. Ehkä kuitenkin se kaikista parhain paikka on oma pieni vinokattoinen ompelusoppeni yläkerrassa entisessä vinttitilassa, joka muutettiin lämpimäksi tilaksi remontin yhteydessä. Siellä voin vapaasti antaa luovuuteni kukkia ja ajatukseni lentää! Siellä saan olla rauhassa.
Hyvänä kakkosena tulee saunakamari, jonka vanhaa aikaa huokuva tunnelma on vertaansa vailla <3 3. Mitä odotat eniten tulevalta kesältä?
Kuten aina ennenkin, kyllä minä sitä kiireetöntä kesälomaa taidan eniten odottaa. Lomareissuja, mökkeilyä ja mukavaa yhdessä oloa ilman aikatauluja. Tämän kesän projekteihini kuuluu ensimmäistä kertaa myöskin kasvihuone yrtteineen, vihanneksineen ja kukkineen. En kuitenkaan lukeudu niihin viherpeukaloihin, jotka saavat kukat kukkimaan pelkällä ajatuksen voimalla.  Toivotaan siis, että saan kurkut ja tomaatit säilymään kutakuinkin hengissä sinne syksyyn saakka, jotta voimme nauttia oman kasvihuoneen antimista :)


 4. Lempiputiikkisi?
Voi, niitä on monia! Tykkään kaikista sisustus- ja lahjatavaramyymälöistä tosi paljon. Myöskin kirpparit ovat oikeita aarreaittoja. Täällä pienellä paikkakunnalla kaikki kivat putiikit ovat lopettaneet toimintansa, mutta suuressa kaupungissa tuossa Perämeren rannalla on lukemattomia kivoja käymisen arvoisia paikkoja. Aivan erityisesti tykkään Oulun torinrannan punaisista rantamakasiineista, jotka kätkevät sisäänsä toinen toistaan idyllisempiä kahviloita ja pieniä putiikkeja. Siellä tykkään käydä jo ihan pelkästään makasiineista välittyvän vanhan tunnelman vuoksi.

5. Taito, jota kovin moni ei tiedä sinun osaavan?
Nuorempana soitin monenlaisia soittimia. Tuli kokeiltua pianon-, viulun-, poikkihuilun-, ja nokkahuilunsoittoa. Varhaisina lapsuusvuosinani muskarissa opin soittamaan myöskin viisikielistä kannelta. Viulun toinkin lapsuudenkodistani joitakin vuosia sitten, mutta aika harvoin sitä on tullut soitettua. Johtunee siitä, että se ei ollut oikein vireessä viimeksi kun sitä soittelin ja koska en omista äänirautaa tai pianoa, josta vireyden voisi tarkistaa, se on jäänyt. Nokkahuilua soitan harva se päivä, se kun säilyy virittämättäkin hyvässä vireessä :)

6. Mikä sinulle on tärkeintä blogia kirjoittaessasi?
Kirjoitan blogia pääasiassa omaksi ilokseni, joten mihinkään yksittäisiin seikkoihin ei tule sen kummemmin kiinnitettyä huomiota. Voisi sanoa, että tämä on eräänlaista terapiaa itselle, kun voi vapaasti kuvata arjen kauniita yksityiskohtia omaksi iloksi ja saada siitä hyvä mieli myös kenties muillekin. Ja onhan se niinkin, että ihan jokainen uusi blogini lukija ja jokaikinen ihana kommentti piristävät mieltä. Viime aikoina blogiini onkin tiensä löytänyt useat uudet lukijat ja olenkin teistä ja teidän ihanista kommenteistanne aivan liikutettu!7. Kolme hyvää ja kolme huonoa luonteenpiirrettäsi?
Aloitetaan nyt vaikkapa niistä huonommista luonteenpiirteistä ;) Koen olevani luonteeltani hieman liian heikkohermoinen, mukavuudenhaluinen ja laiska. Olisi kiva saada pidempää pinnaa itselle jostain aimo annos lisää, jotta en hermostuisi ihan niin helposti ihan pienistä asioista. Myöskin ahkerampi haluaisin olla, jotta päivät eivät menisi vain peukaloita pyöritellessä. Vai johtuuko se vain näistä ruuhkavuosista, ettei vuorokaudessa tunnu tunnit riittävän kaikelle sille tekemiselle, jota haluaisi aina ehtiä tehdä ennen illan hämärtymistä ;) Olen myöskin vähän turhan mukavuudenhaluinen. Joskus olisi kiva tehdä asioita alusta loppuun itse ilman kaikenmaailman hienoja kodinkoneita, jotka vievät vain kaapista hirveän suuren tilan, mutta joita ilmankaan ei osaa olla sillä eihän sitä tiedä, jos vaikka huomenna tarvitsen juuri tuotakin konetta, heh. Ehkäpä tuo mukavuudenhaluisuus on jonkinlainen ongelma vähän joka toiselle meistä, sillä kyllähän nykyihmisen elämä on äärimmäisen helpoksi tehtykin. Joskus ainakin itselle tekisi hyvää olla vaikka edes se viikko ilman minkäänlaisia mukavuuksia.

Ihmiset sanovat minun olevan ystävällinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä. En rupea sen kummemmin noita erittelemään, ehkäpä ne pitävät paikkaansa :)


8. Mikä sisustustavara tai -esine on sinulle tärkein?
 Tähän on vähän vaikea vastata, sillä tykkään kaikenlaisista sisustustavaroista/-esineistä, joihin kiinnyn helposti. Ehkäpä kuitenkin sisustustekstiilit, ennen muuta kauniit tyynyliinat ovat kuitenkin ylitse muiden. Niitä on jo ennestään kaapit ja laatikot täynnä, ja silti niitä tulee aina vaan ostettua uusia. Mutta toisaalta, tyynynpäällisillä saa helposti ja nopeasti uudenlaista ilmettä aikaan.

  
9. Ammattisi, tai unelma-ammattisi?
Olen opiskellut sairaanhoitajaksi, mutta haaveilen erityispedagogiin opinnoista. Ehkäpä se unelma-ammatti, jossa haluaisin "sitten isona" toimia, olisi erityisopettaja. Vaikka pohjimmiltani en koekaan olevani mikään opettajatyyppi, olen varma että erityisopettajana tykkäisin olla. Sehän ei olekaan sitä ihan perus opettajantyötä. Olen sitä mieltä, että koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella itselleen uutta ammattia, joten ehkäpä minäkin vielä jonain päivänä löydän itseni jälleen koulunpenkiltä :)


10. Mikä aika elämässäsi on jäänyt parhaimpana mieleen?
 Kyllähän se niin on, että lapsuuden onnelliset, huolettomat vuodet ovat olleet elämän parasta aikaa. Silloin ei osannut murehtia turhista. Sitä eli vain päivän kerrallaan ilman tietoa huomisen huolista. Oi niitä aikoja! Myöskin parisuhteen luominen puolisoni kanssa sekä lastemme syntymät ovat piirtyneet hyvin tarkasti mieleeni. Vastasyntynyt oma lapsi on jotain aivan käsittämättön kaunista ja ainutkertaista. Lapset ovat tehneet minusta äidin <3
11. Lempikorusi ja sen tarina?
Kaikkein rakkain koskaan omistamani koru on ollut hopeaketju, jossa oli aito simpukanhelmiriipus. Sain korun syntymäpäivälahjaksi kummeiltani ollessani 10-vuotias. Pidin korua kaulassani lähes päivittäin, kunnes eräänä päivänä sain sen jotenkin ihmeellisesti katkaistua. Siitä lähtien koru on lojunut korulaatikkoni pohjalla odottaen päivää jolloin saisin sen korjattua.Kiitän Amandaa tästä mukavasta haasteesta ja haastan itse mukaan seuraavat blogit, joita seuraan aktiivisesti. Näihin blogeihin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos ette ole sitä vielä tehneet. Niin ihania blogeja kaikki!


Ja sitten, tässäpä kysymykseni haastetuille:

1. Kerro blogisi syntytarina
2. Millaisista aiheista kirjoitat blogissasi?
3. Millainen on sinusta hyvä/huono postaus, vai onko sellaisia?
4. Millaisia blogeja tykkäät lukea?
5. Millaisesta tyylisuunnasta pidät eniten, miksi?
6. Kuka on päävastuussa kotinne sisustamisesta?
7. Mikä on parasta kodissasi?
8. Mikä on seuraava suurempi hankinta kotiisi?
9. Kotiin tai puutarhaan liittyvä projekti, jonka aiot seuraavaksi toteuttaa?
10. Millaisia asioita tykkäät tehdä vapaa-ajallasi?
11. Viihdytkö paremmin maalla vai kaupungissa?


Mukavaa viikonloppua kaikille <3

-Kaaru-

6 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Täällä kans yks mukavuudenhaluinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tätä oli kyllä yllättävän mukava kirjoitella :) Kiva, että mulla on kohtalotovereita tuon mukavuudenhaluisuuden suhteen ;) I

   Poista
 2. Näitä on tosi kiva lukea ja mukavia juttuja kirjoitit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään lukea toisten haasteita, niistä oppii aina jotain uutta. Kiitos, kiva kun tykkäsit lukea tämän :) Annoin ajatukseni lentää aika vapaasti tätä kirjoittaessani, joten sen mukaista tekstiä tällä kertaa :)

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Yritän jossain vaiheessa vastailla siihen parhaani mukaan. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistamisesta haasteen muodossa :) Yleensä en ole näihin osallistunut ja tämäkin jää varmaan väliin. En jotenkin osaa osallistua näihin haasteisiin.. :)

  VastaaPoista