maanantai 30. maaliskuuta 2015

Rahkapullia




Tiedät varmasti sen tunteen, kun jotain tekee oikein kovasti mieli. Lapsuuden kodissani leivottiin usein pääsiäiseksi rahkapullia. Tuo ihana tuoksumuisto valtasi tänä aamuna koko huushollin, joten olihan niitä pullia ryhdyttävä leipomaan :) Ja mikä sen parempaa kuin uunituore lämmin pulla kera lasillisen kylmää maitoa! Anteeksi huono kuvanlaatu, meinasi yksi pullapelti palaa korpuksi kun aloitin kuvauspuuhat, joten aika hätäisesti otetut kuvat tällä kertaa ;) 

Kaivoin kaapin kätköistä esille tuon pienen teekannunkin, ja miten se näyttääkään pitkästä aikaa niin raikkaalle! Jossain vaiheessa en muka tykännyt sinisen ja valkoisen yhdistelmästä, mutta tuohon on vallan mahdottoman kaunis noiden keltaisten ruukkunarsissien rinnalla! Kuin tuulahdus suloisen lämpimästä kesäsäästä. Keväästä ja kesästä saa vielä tosiaan vain haaveilla, ulkona sataa lunta! Ja taivas on harmaa, niin synkän harmaa. Onneksi sisällä maljakoissa on kukkia ja kynttilöitäkin voi poltella unohtaakseen torpan seinien ulkopuolella vallitsevan talvisen sään. Toivotaan, että aurinkokin näyttäytyy vielä tällä viikolla :)

Aurinkoa jokaiselle alkaneeseen viikkoon harmaasta säästä huolimatta :)

-Kaaru-

p.s huomenna juttua siitä tuvan uudesta matosta :)

19 kommenttia:

  1. No mutta täällähän on sisustusta meikäläisen makuun :) Ilman muuta jäin seurailemaan ihanaa blogiasi. Ja olen myös alkanut viime aikoina pitää sinisestä ja valkoisesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa mukava, että tykkäsit blogistani ja jäit lukijaksi :) Tervetuloa! Sinisen ja valkoisen yhdistelmä kyllä hivelee silmää, vaihteeksi :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Rahkapullat vievät kyllä kielen mennessään :)

      Poista
  3. Hei, ja mukava kun huikkasit blogissani minut tänne. Täälläpäs on tunnelmallisia kuvia ja arvostetaan vanhaa. Tykkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, että tulit ja tykästyit :) Tervetuloa lukijaksi!

      Poista
  4. Nam, pullan tuosu houkutteli tänne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pullan tuoksu on kyllä houkutteleva ja tuoksuu kauas!! :)

      Poista
  5. Oi mitä pullaa! Mummini oli sokurileipuri ja teki juurikin noita rahkapullia pääsiäiseksi! Kauniita kuvia, ihana blogi. Tervetuloa meille Villa Kardemummaan vastavierailulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyypä tulla vierailulle kunhan ehdin :)

      Poista
  6. Naam!! Tiedän tunteen, olen nyt leiponut sämpylöitä kahtena päivänä :)) hihi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet sämpylätkin ovat verrattomia oikean voinokareen ja juustosiivun kera!

      Poista
  7. Voi kun näyttää herkulliselle! Vielä kun vois syödä pullaa :)
    Mutta siis huomasin että sinäkin oot POP-blogeissa?? Mukava yllätys, että oot myös Pohjois-Pohjanmaalta! :) Toivottavasti nähdään joskus tapaamisella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Voi, onnistuisikohan pullaa tehdä gluteenittomana? Joo, POP-blogeihin löysin tieni Facebookin kautta :) Blogi-tapaamiselle olis kyllä joskus kiva tulla tutustumaan muihin tämän alueen bloggaajiin :) Ehkäpä seuraavalle jo ;)

      Poista
  8. Herkullisia kuvia ja pullia!
    Ihan keväistä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Kyllä se kevät voittaa vielä tuon talven :)

      Poista
  9. Todella herkun näköisia rahkapullia, pitääköhän täksi pääsiäiseksi itsekin leipoa näitä! :)

    VastaaPoista
  10. Oi mitä herkkua siellä onkaan!

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Eksyin tänne blogiisi pääsiäiskoristeita googlettaessani, onneksi eksyin. Sinulla on kauniita kuvia ja oi niin kaunis koti. Pääsiäisen kahvi-/teepöytä on niin houkuttelevan ja herkullisen näköinen, että taidanpa laskea läppärin kannen kiinni ja ryhtyä pullan leivontaan minäkin. Varmasti poikkean tänne toistekin (lisään blogisi ehdottomasti oman blogini lukuluetteloon). Nyt siis KIITOS kauniista kuvista, inspiraatiosta leivontaan ja aurinkoista palmusunnuntaita lintukotoonne:)

    VastaaPoista