torstai 23. tammikuuta 2014

Mansikkasmoothie ja marimekon paidat


Kauppareissulla nappasin mukaani tammikuun ruokapirkka- lehden. Siinäpä olikin herkullisen näköinen rahkasmoothien ohje, jota täytyi heti kokeilla. Kyllähän siitä hyvää tulikin! Taidanpa ottaa tavaksi tehdä näitä terveellisiä välipaloja useamminkin. Näiden tekemiseenkään kun ei sitä aikaa kovin monta minuuttia mene. Olisi pitänyt olla vain hieman paksumpia pillejä tähän tarkoitukseen. Koostumuksesta tulee nimittäin tuon rahkan myötä hieman paksumpaa kuin smoothiesta tavallisesti. Tosin voihan siihen laittaa, jos haluaa, enemmän maitoa juoksevuuden parantamiseksi. Laitanpa ohjeen tähänkin.

Rahkasmoothie
(4 annosta)
 • 250g pakastemansikoita
 • 1 (200g) banaani
 • 1 tlk (250g) mietoa maitorahkaa
 • n. 2 dl maitoa
 • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
 • (hunajaa)
Sekoita kaikki aineet tehosoittimessa hienoksi ja tarjoile tuoreiden mansikoiden kera. Meillä ei luonnollisestikaan näin talviaikaan ollut tuoreita mansikoita, joten pakastemansikat saivat koristeeksi kelvata :)

          


Kauniita, mutta kylmiä pakkaspäiviä on täällä riittänyt. Eipä ole lämpötila lauhtumassa lähipäivienkään aikana, mitä nyt ennusteisiin on uskominen :) Käväistiin kuitenkin tänäänkin ulkona olemassa pienen hetkisen verran. Happihyppelyllä. Tarkenihan tuolla, kun oli pukeutunut riittävän hyvin. Kyllä vain ulkona onkin kaunista! Lumihuurteisia puita, kuurankukkia vanhat ikkunat täynnä ja auringon kimmellys pakkashangella. Vanhat puusuksetkin nostettiin tuohon piharakennuksen seinustalle toivottamaan tervetulleeksi meille tulevia. Hiemanhan nuo ovat (tai aika paljonkin) resuiset, mutta koristeena vallan mainiot. 


Tällaiset puserot valmistuivat myöskin tällä viikolla neitokaisille. Molemmat ovat kokoa 128cm, tytöt kun ovat niin samankokoisia, että kaksosista menisivät kokonsa puolesta. Kaavapohjana näihin käytin erästä me&i:n tunikaa sekä Ottobre-lehdestä (4/2011) löytynyttä Dreamland-tunikan kaavaa. Taisivat olla mieluisat tunikat, sillä valmistumisestaan saakka nämä ovat heillä päällä olleet :) Kangas on ostettu Napapiirin marimekon outlet-myymälästä ainakin vuosi sitten. Kun olisi ollut kaukaa viisas, olisi silloin ostanut näitä halpoja trikoita (10e/metri) jemmaan ihan reilusti. Mutta mistäpä sitä olisi voinut tietää, että outlet-myymälän toiminta lopetetaan syksyllä 2013. Tosi harmi kyllä, siellä tuli käytyä kuitenkin aina silloin tällöin kun Rovaniemellä liikuimme miehen sukulaisten luona. 

Toiseen puseroon laitoin kirkkaanpunaiset ja toiseen pinkit resorit. Erottavatpahan käyttäjätkin, kumpi paita on kumman :)

2 kommenttia:

 1. Ihanaa smoothieta ja makian näköset paidat! Ei sulla ois tuollaseen kätevästi kokoon 98cm kaavaa? :)

  VastaaPoista
 2. Tosi henoa kaaru, että jaksat "värkätä" blogiisi kaikenlaista mielenkiintoista. Hyviä ideoita, eikä paljon tarvii vaivaa, kun keksii. Olet mahtava ompelija! Noista jo olisi vaikka myyntiin! Nuorena jaksaa! Iäkkäämpänä mukava katsella ja saada silmän ruokaa.

  VastaaPoista