keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Virkatut laukut





Ihan hirveän pitkästä aikaa sain tehtyä keskeneräisiä käsitöitä valmiiksi. Eipä olekaan tullut kuvattua tänne blogiin valmistuneita käsitöitä pitkään pitkään aikaan. Eipä silti, ei ole ollut kuvattavaakaan. Mikä lie käsityöähky ollut, kun en juuri mitään ole valmiiksi saanut. Toisaalta olen vähän sellainen, että aloitan kymmenen eri projektia kerralla ja joskus sitten käy niin, että jotkin keskeneräisyydet unohtuvat lojumaan kuukausitolkulla jonnekin kaapin tai pussukan uumeniin. Niin kuin nyt näille pikku laukuille kävi. Ja sitten kun tulee viimein valmista, tekisi mieli aloittaa taas jotain uutta vaikka ompelusopen keskeneräiset-laatikko pursuaa pientä viimeistelyä vaille valmiita vaatteita, neulomuksia, virkkauksia. Sellainen minä olen.

Virkkasin laukut Novitan puuvilla-bambulangasta mukaillen Dropsin ohjetta. Virkkuukoukun paksuus 4. Vakaa aikomukseni oli tehdä laukkujen kuvioinnista samanlainen kuin ohjeessa selkeällä suomenkielellä lukee, mutta koska olen äärimmäisen laiska palaamaan ohjeeseen enää sen jälkeen, kun olen sen kerran lukenut, tarkkasilmäiset voivat nähdä ettei kuviointi aivan samanlainen olekaan ;) Mikä huvittavinta, luulin kokoajan virkkaavani samanlaista kuviota kuin ohjeessa :D No, kaunis se on tuollaisenakin. Alkuperäisessä ohjeessahan nuo "viuhkat" ovat ylöspäin. Itse päätin kuitenkin kääntää "viuhkat" osoittamaan alaspäin, jotta sain noista läppien reunoista tuollaiset soman aaltoilevat. Laukut ovat kooltaan n.20x20cm. En ommellut (ainakaan vielä) laukkuihin vuorta, sillä meneväthän ne ilmankin. Vuorihan on helppo lisätä jälkikäteenkin, jos siltä tuntuu.

Tänään ompelin myöskin kellohelmaisia hameita tyttärille vaikkei hamekelejä juuri tänä kesänä ole ollutkaan. Voihan niitä toki käyttää leggareiden kanssa syksylläkin sitten. Niistäpä kuvia tuota tuonnempana.

-Kaaru-


19 kommenttia:

  1. Onpa herttaisia laukkuja, oot sä taitavs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos paljon Jassuntassu kauniista sanoistasi!

      Poista
  2. Suloisia laukkuja ja tykkään noista väreistä!
    Se on suuri lahja, kun on käsistä taitava! Ise olen täysin onneton puikkojen ja virkkuukoukkujen kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Stiina! Tekemällä ja harjoittelemalla oppii virkkaamaan ja neulomaankin. En minäkään osannut aiemmin kuin perusvillasukat neuloa ja patalapun virkata ala-asteen opein, mutta kummasti sitä osaa sitten kuitenkin vaikka luulee ettei osaa. Moniin ohjeisiin löytyy netistä videokin, jonka avulla voi neuloa/virkata vaihe vaiheelta :)

      Poista
  3. Niin viehättäviä!
    Äitini oli Suomessa juuri virkannut vastaavan kummitytön syntymäpäiville.
    Sävyt ovat ihanat myös!
    Sinun pitäisi arpoa tuollainen ihanuus, jos niitä alkaa ilmestymään kovin monta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Tuo Dropsin ohje on ollutkin aika pinnalla nyt viime aikoina, siksi minäkin siihen tartuin kun silmiin sattui :) Kaunis kuviointi ja tosi yksinkertainen virkata, vaikka näyttää ensisilmäyksellä hankalalta. Täytyypä laittaa mietintämyssyyn josko tekisi arvottavaksi vaikkapa juuri tuollaisen laukun. Syksymmällä, sitten kun blogini täyttää vuosia, ajattelin jonkinmoisen arvonnan blogissani järjestää :)

      Poista
  4. Aivan ihania laukkuja ♥ ja edellisessä niin mukavia retkitunnelmia, onneksi retkeilyä ei estä viileämmät kesäsäät! Mukavia heinäkuun viimeisiä päiviä teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P! Totta, retkeillä voi vaikka vähän viileämmällä kelillä ja mukavaa on :) Kiitos, samoin teille mukavaa heinäkuun viimeistä päivää!

      Poista
  5. Aivan ihanat laukut <3 En olisi kyllä edes huomannut, että kuvio on erilainen mitä alkuperäisessä mallissa, jos et olisi maininnut ;) Ja olisi kyllä kiva nähdä muitakin käsitöitäsi, joten laittelehan niistä kuvia tulemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika <3 No ei sitä kyllä totta puhuen huomaakaan kuin tarkasti katsomalla ;) Täytyypä yrittää kuvailla jatkossa enemmän käsitöitäkin tänne blogiin. Se on vähän jäänyt taka-alalle vaikka alunperinhän tämän blogin oli tarkoitus ennen muuta olla käsityö-blogi. Jotainhan tässä on tullut nyt ommeltuakin, joten katsotaan josko saisin niistä mukavia kuvia otettua ja taltioitua ne tänne.

      Poista