perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kesäinen marja-hedelmäsalaattiTekaisin tuoreista marjoista ja hedelmistä raikkaan salaatin välipalana syötäväksi. Ladoin pilkotut hedelmät ja marjat isoon vatiin ja vaahdotin vaniljakastiketta kyytipojaksi. Hyvää ja helppoa!Nautiskeltiin vaihteeksi välipalaa saunakammarissa. Siitäpä olikin lapsukaisilla mukava käydä noukkimassa herkkupaloja leikkimökkileikkien lomasta. Taisipa muutama herkkupala päätyä leikkimökkissäkin makusteltavaksi ;)


Pöydällä näkyvä valkoinen pitsiliina löytyi paikalliselta kirpputorilta muutaman euron hintaan. Tai verho se alkujaan oli, mutta purin leveät reunakäännökset auki ja ompelin käännökset vähän kapeammiksi. Tykkään siitä pöytäliinana enemmän kuin verhona :) 


Tänään sain viimeinkin kasvimaankin kitkettyä. Kylläpä olikin rikkaruohot päässeet taas rehottamaan. Nuo katalat hyötykasvien tukahduttajat! Olisihan tuo kasvimaalla kyykkiminen ihan mukavaa, jos sen saisi tehdä rauhassa. Ehdin kotiseutulomalta tultuamme jo ääneenkin mainita, että itikat ovat tainneet vähentyä meidän lomamme aikana, mutta kattia kanssa. Kasvimaalla niitä inhottavia verenimijöitä oli vaikka naapureille jakaa. Ja koska en jaksanut välillä tulla lisäämään vaatetusta, nyt onkin mukavat paukamat pitkin sääriä. Ensi yönä ei taida uni tulla.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

-Kaaru-

23 kommenttia:

 1. Nam, mitä herkkuja. Onneksi olen immuuni hyttysten pistoille, niitä tuntuu riittävän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olisipa minullakin immuniteetti pistoille! Miehelleni, joka on täältä pohjoisesta kotoisin, ei myöskään itikan pistot aiheuta paukamia. Oiskohan pohjoisen ihmisillä paksumpi nahka ;)

   Poista
 2. Ihastuttavaa!
  Kesän pieniä tärkeitä hetkiä, joista ne parhaat muistot syntyvät!
  Ihanat mehut myös!
  Herttaista viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Tärkeitä ja ihania muistoja todella!

   Poista
 3. Voi mitä herkkuja! Nuo luonnon omat hyvelöiset ovat niitä parhaita. Suloista viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Luonnon oma herkkuvarasto on kyllä voittamaton! Ihania herkkuja luonto pullollaan :)

   Poista
 4. Siis wau ja nam ja miten ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Täytyy yrittää luoda kesäistä tunnelmaa edes kuviin, kun on niin harmaata ollut :)

   Poista
 5. Herkulliset värikkäät tarjoilut ja niin kesäistä muutenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Kesäinen tunnelma onneksi kuvissa, vaikka ulkona sataa taas.

   Poista
 6. Kasvimaalla on ihana kykkiä.. ikuinen taistelu rikkaruohoja vastaan. Pitäisi varmaan joku vuosi ryhdistäytyä ja kokeilla katetta ;) Kesäiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Onneli <3 Olen minäkin miettinyt sitä katetta, mutta mietintätasolle on jäänyt. Viime kesänä kasvatin hyötykasveja kasvulavoissa eikä tarvinnut kertaakaan kitkeä! Tänä vuonna en vaan jaksanut ruveta nikkaroimaan uusia, isompia lavoja, joten tyrkkäsin siemenet maahan - nyt sitten saa taas kitkeä. Suunnitelmissa laittaa tuo perinteinen kasvimaa nurmikolle ja siirtyä kokonaan kasvulavoihin.

   Poista
 7. ihania herkkuja,vesi herahtaa kielelle jo kuvia katsellessa :D

  VastaaPoista
 8. Ihanat kuvat. Niin herkullisen näköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Herkullista se olikin ja terveellisempi vaihtoehto välipalaksi lapsillekin kuin valmiit sokerilla kyllästetyt murot sun muut :)

   Poista
 9. Voi mahdoton kuinka ihanan näköisiä herkkuja olet taikonut:) Hyttysistä pitää mainita, että niitä on meillä enemmän kuin koskaan aiemmin. Yleensä on selvitty muutaman viikon kohtuullisella määrällä, mutta nyt on ollut toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! Itikoita on tuntunut riittävän vähän joka puolella - lieneekö sateinen kesä tehnyt sen. Tosin täällä on ollut tavallista kylmempi kesä, joka varmaan on jonkin verran vähentänyt itikkakantaa. En siis tiedä, onko niitä loppujen lopuksi yhtään sen enempää kuin aiempina kesinäkään, mutta liikaa joka tapauksessa!

   Poista
 10. Ihana tunnelma kuvissa, herkullisia kuvia. :)

  VastaaPoista