tiistai 19. toukokuuta 2015

Kukkasidontakurssilla opittuaViime viikon alkupuolella osallistuin kansalaisopiston tiloissa järjestetylle kukkasidontakurssille. Täytyy kyllä sanoa, että kurssi oli kaikinpuolin onnistunut. Kurssinvetäjä kertoi aluksi teoriassa sidotun kukkakimpun kokoamistekniikoista, jonka jälkeen hän näytti käytännössä kuinka homma vaihe vaiheelta tehdään. Sen jälkeen kukin kurssille osallistunut sai koota oman kimppunsa haluamallaan tavalla. Mukava kurssi kaikkinensa. Ainakin muistinsopukoihin jäi nyt jonkinlainen muistijälki siitä kuinka kukkakimppua on hyvä lähteä kokoamaan, jotta siitä tulee sopusointuinen, kaunis kimppu. 

Omaan tuotokseeni ensikertalaisena olen ihan tyytyväinen. Kuva kurssilla sitomastani kukkakimpusta löytyy tämän postauksen alusta. Otin kuvan heti silloin illalla kurssin päätyttyä, tuoreeltaan :) Seuraavat kaksi kuvaa otin tänään, tasan viikon päästä siitä kun kimpun sidoin. Kauniina on kimppu säilynyt edelleen. Halusin kuitenkin kokeilla vähän toisenlaisenkin asetelman tekoa, joten purin kimpun ja katkaisin varret ihan lyhyiksi kustakin kukasta ja asettelin ne tuollaiseksi pallomaiseksi kimpuksi mariskooliin.

Kunhan kesän niittykukat puhkeavat täyteen kukkaan, on mukava kokeilla millaisia kimppuja saan tehtyä luonnonkukista. Aika kiva harrastus tämäkin :)

-Kaaru-

25 kommenttia:

 1. Olen ollut itsekin sidontakurssilla ja se oli kyllä rentouttavaa. En osaa ommella tai kutoa, joten minun kädentaitojani ovat remppahommat ja kasvit. Niitä hommia jaksaisin värkkäillä loputtomiin.
  Varsinkin tuo maljakossa oleva kimppusi on niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kurssi oli kyllä rentouttava, toden totta :) Kaikenlainen käsillä tekeminen virkistää mieltä aina. Siitä kun saa niin hyvän mielen itselle ja muillekin :)

   Poista
 2. Hienot kimput. Kimppu marsikoolissa varsinkin on kaunis, tässä kenties vinkki siskon poikani kastajaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna :) Tuohon mariskooliin oli kyllä yllättävänkin helppo koota tuonmallinen kimppu. Kiva, jos sait tästä vinkkiä kastejuhlakimpun tekoon :)

   Poista
 3. Upeat kimput ja ihanalta kuulostava kurssi:) Voisi tehdä meikäläisellekin terää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 suosittelen lämpimästi osallistumaan kyseisenlaiselle kurssille, jos vaan kohdalle joskus sattuu :)

   Poista
 4. Upea kimppu! :) ITekin olin tosiaan tänään kurssilla ja oli kyllä ihan tosi mukavaa! Ihan huikeeta, että oppii jotain niin kivaa ja mieluisaa. Ajajttelinkin, että teen heti huomenna luonnon vihreistä ja omista leikkokukista neilikoista ja ruusuista sekä kohta aukeavista liljoista kimpun. :D Pientä intoa ilmassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saikku <3 eikö vaan ollutkin mukava kurssi!
   Minäkin olen tehnyt täällä jo useamman kimpun. Niin mukavaa hommaa :)

   Poista
 5. Olet kyllä taitava! Oli varmasti kyllä kiva koulutus :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Riitta! Sitähän ihan häkeltyy näistä kaikista kehuista :)

   Poista
 7. Ihana kimppu! Mullakin oli tarkoitus ilmottautua tuolle sidontakurssille, mutta unohin sitten koko jutun :/ Oon kyllä ollut työharjoittelussa ja töissä kukkakaupassa opiskeluaikoina, niin tuli sillon harjoiteltua aika paljon sitä :) Jotain perussääntöjä muistissa vieläkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja <3 No voi harmi että unohdit ilmoittautua kurssille! Niitä järjestettiinkin useammalla paikkakunnalla saman kurssinvetäjän toimesta. Perusjuttuja tuollakin oli, mutta niistähän se lähtee :)

   Poista
 8. Kaunis kimppu, näyttää kivalta mariskoolissa! Ja kaunis tunnelma sinun blogissa muutenkin. Olen täällä silloin tällöin vieraillut ja nyt ajattelin liittyä jo ihan lukijaksikin. :) Ja tuo kukkasidonta on kyllä kiva harrastus, mäkin hurahdin aiheeseen tänä keväänä ihan totaalisesti... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi voi kiitos Muusa <3 Kukkasidonta vie kyllä mennessään, on se vaan niin mukavaa! Lämpimästi tervetuloa blogini lukijaksi :)

   Poista
 9. Voi, olisipa mukava päästä itsekin joskus kukkasidontakurssille, toivottavasti siihen tarjoutuu joskus mahdollisuus. Aivan ihana tuo sinun kimppusi, ne molemmat versioit. :)

  VastaaPoista
 10. Kaunis kimppu ja tuo asetelma on upea!. <3 Tuollaiselle kurssille minäkin haluan!! :).

  VastaaPoista
 11. Voi että miten kaunista!
  Ihana kurssi, ♥
  Kahlasin noita sinun postauksiasi, ja voi että miten upean pihasaunan muutoksen olette tehneet!

  VastaaPoista