Tänään Runebergin päivänä leivoin tavanomaisten torttujen lisäksi vähän erilaista Runebergin torttua, Runebergin trifleä. Vaikka ei tuota oikein tortuksi voi sanoa, kulhoon koottava kerroskakku se on. Trifle, aivan kuten nimikin antaa ymmärtää. Törmäsin ohjeeseen selatessani uusinta Pirkkaa. Tuosta mainiosta lehden välistä löytyvästä ruokaliitteestä olen vuosien aikana poiminut talteen erittäin hyviä ja helppoja ohjeita niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin. Useimpia niistä olen soveltanut omannäköisiksi pitkälle sen mukaan mitä raaka-aineita on kulloinkin sattunut kaapista löytymään. Tätäkin sovelsin jonkin verran. Ehkä ei olisi kannattanut, taisi maku kärsiä siitä. Kyllä tämä silti sen verran hyvää oli, että kannatti kokeilla. Kokeilkaa tekin!
Nautinnollista Runebergin päivää kaikille!
-Kaaru-
Oooo nam. Herkullista varmasti :)
VastaaPoista