Amerikan mantereella asuttujen vuosien myötä reseptivihkoseni sai oman osionsa:
Amerikan
herkut.
Muutamat niistä ovat jääneet kutkuttamaan makuhermojani siinä määrin, että niitä tulee tehtyä aina toisinaan "Amerikan ikävissäni".
Yksi niistä on amerikkalainen juustokakku.
Sitä aitoa "oikeaa" reseptiä ehdin kaipailla useamman vuoden ajan,
kunnes se kerran sattui silmiini jostain sisustuslehdestä (olisikohan ollut Kotivinkki tms.)
Tällä kertaa päätin tehdä siitä vadelmaisen version.
Muunnos onnistui muuten hyvin, mutta kakku unohtui uuniin vähän liian pitkäksi aikaa,
joten reunoista tuli hieman liian kovat.
Amerikkalainen (vadelmainen) juustokakku
Pohja:
200g digestive-keksejä
100g voisulaa
1/2 tl kanelia
Täyte:
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
reilu 2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 rkl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
2 prk ranskankermaa
n.250g pakastevadelmia
Murskaa keksit hienoksi ja sekoita joukkoon voisula ja kaneli.
Painele seos irtopohjavuoan (halk. 24cm) pohjalle ja reunoille.
Nosta vuoka hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.
Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa vielä hetki.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten, sitten sitruunankuori, vaniljasokeri,
ranskankerma sekä jäiset vadelmat.
Kaada seos pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 1 tunti.
Anna jäähtyä huoneenlämmössä n.30 min ja
nosta sen jälkeen jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen tarjoilua.
Tarjoile lämpimän kinuskikastikkeen tai tuoreiden marjojen kanssa.
(pakastetutkin marjat käyvät vallan mainiosti.)
Kirpparilta tarttui mukaan tuollainen soma suorakaiteen mallinen lasiastia.
Saippuakuppina se minulle myytiin, liekkö sellainen ollutkin alunperin.
Ehkäpä.
Jossakin vanhaa aikaa henkivässä kahvilassa näin tuon tyylisiä kippoja leivoslautasina ja ihastuin!
Niinpä tuo kaunokainen pääsi meilläkin toimittamaan leivoslautasen virkaa hetimiten:)
Astian kaunis kuviointi ja lasipinnan helmeily tekevät kahvihetkestä ylellisen!
Arjen kauniita pieniä juttuja, joista syntyy iso ilo <3
-Kaaru-
Kaunis lautanen, herkullisen näköinen kakku.
VastaaPoistaKiitos, Tuija!
PoistaVarmasti hyvää.
VastaaPoistaKuvat ainakin näyttävät 'herkullisilta.'
Tämä juustokakku vie kielen mennessään, niin hyvää se on :)
PoistaHerkulliselta näyttää ja kuulostaa.
VastaaPoistaPitää koittaa jos onnistuis.
Kokeile ihmeessä, on vähän liiankin hyvää ;)
PoistaIhana ohje ja vaikuttaa aika helpolta toteuttaa👍 On kyllä todella kaunis lautanen. Tuollaisia saisi olla omassakin astiakaapissa 💛😊
VastaaPoistaOhje on helppo ja kakku yksinkertainen tehdä. Kokeile joskus ihmeessä!
PoistaSanopa muuta, tuollaisia lautasia kun löytyisikin enemmän, ottaisin ilomielin! Niin kauniita leuvoslautasina <3
Ihanan näköistä kakkua,on varmasti herkkua :)
VastaaPoistaSe on tosi hyvää, kannattaa kokeilla!
PoistaVarmasti hyvää juustokakkua! Erityisesti tykkään sun blogissa (jonka vasta löysin!) noista kuvista tuossa sivun oikeassa reunassa. Niihin kaikkiin olet onnistunut vangitsemaan niin upean tunnelman <3
VastaaPoistaHyvää syksyä toivotellen Sonja (kotirantaan.blogspot.com)
No voi kiitos, Sonja, kauniista sanoistasi <3 Ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan pienen lintukodon touhuja! Täytyypä kurkata myös sinun blogiisi jonain päivänä :)
PoistaIhana syksyä myös sinne!
Oi oi! Amerikkalainen juustokakku on porkkanakakun lisäksi toinen lempiherkuistani! Vadelma sopii siihen tosi hyvin. Resepti vaikuttaa aika samalta, kuin omanikin. Niin hyvää! :)
VastaaPoistaMinäkin tykkään niistä molemmista <3 Tuo juustokakku on kyllä vertaansa vailla <3
PoistaJo pelkkä kuva vie kielen mennessään. Ihana herkku! Siitä onkin aikaa, kun viimeksi olen tehnyt juustokakkua, joten mukava, kun jaoit reseptisi. Todella kauniit kuvat. <3
VastaaPoistaKiitos, Päivi <3 Kokeilehan tätä reseptiä joskus, jos se ei ole ennestään tuttu. Vähän liiankin hyvää se on!
PoistaMeillä oli vähän saman tyylinen juustokakku kolmosen kastejuhlassa. Tein sen mustikasta. Oli kyllä herkullista! Aivan ihanan astialöydön olet tehnyt. :)
VastaaPoistaMinäkin olen muuten joskus tehnyt tämän mustikkaisena versiona ja sekin oli kyllä todella hyvää!
PoistaTuollaisia lautasia olisi mukava löytää enemmänkin <3
Niin houkuttelevan mehevä ja pehmeä...hmm, taitaa olla suussa sulava herkku!
VastaaPoistaJa viehättävät kuvat!
Lempeää alkavaa lokakuuta!
Suussa sulava se todella on, niin pehmeä ja täyteläinen maku <3
PoistaKiitos, Susanna <3 Mukavaa lokakuuta Mantelilaaksoonkin!
Näyttää herkulliselta <3 Olen tehnyt vastaavaa, mutta ilman vadelmia, täytyykin kokeilla tätä versiota myös.
VastaaPoistaKivaa perjantaita!
Kokeile ihmeessä, vadelmat sopivat kakkuun täydellisesti <3
PoistaKiitos, Souliina, ihanaa lokakuuta sinulle!
Sain vihdoin aikaiseksi kokeilla tätä. Olipas tosi hyvää, vadelmien maku tuli esiin niin hyvin, että olin oikein yllättynyt :) Täytyy ehdottomasti tehdä toistekin! Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaMukava, että innostuit kokeilemaan ja tykästyit! 😚 Vadelmien selkeä maku yllättää kyllä ja sopii juuri tuohon kakkuun aivan täydellisesti. Tästä on tullut yksi minunkin lempiresepteistäni 💛
Poista