tiistai 5. tammikuuta 2016

Pakkaspäivien kuulumisia


Niin saapui pakkaskeli. Kovasti se on paukkunutkin viime päivinä vaikka melkeinpä se on jäänyt meiltä huomaamatta, sillä päivät ovat menneet sisällä kotia laitellen. 
Muutosta on kulunut nyt tasan viikko aikaa. Tavarat alkavat hiljalleen löytää kukin omille paikoilleen täällä "uudessa" kodissa ja elämä tasoittua sen myötä. Koti (tämäkin vuokrakoti) alkaa hiljalleen tuntua kodilta. Kummasti ne omat huonekalut ja muut tavarat luovat taloon kuin taloon kodin tunnelman ja hengen vaikkei puitteet ihan sellaiset omannäköiset olisikaan. Tässä kodissa meillä on hyvä elellä nyt ja aloitella elämää uudella paikkakunnalla. 


Paljon olen viime päivinä pohtinut blogini jatkoa. Että mistä kirjoittaa, mitä aiheita täällä käsitellä. Jossain vaiheessa tuntui, etten osaa tässä kodissa blogia enää kirjoittaa. Tiedättekö, tuli tunne, että blogilta hävisi pohja tuon muuton myötä. Se pohja, jolle blogi nimenomaan silloin pari vuotta sitten rakentui - vanhan talon tarinaan. 

Blogin lopettaminenkaan ei ole kuitenkaan tuntunut missään vaiheessa ratkaisulta, sillä niin paljon olen näiden parin vuoden aikana tästä bloggaamisesta saanut. Tämä on ollut sellainen henkireikä ja on sitä jatkossakin. Tämän myötä olen tutustunut moniin ihaniin ihmisiinkin ja saanut ideoita ja inspiraatiota vaikka moneksi leikekirjaksi saakka :) Niinpä ajattelinkin, että jatkossa osa blogini postauksista tulee sisältämään haaveita ja unelmia omasta kodista. Joko vanhan talon remontoinnista tai kokonaan uuden kodin rakentamisesta. Haaveita, joista kaikki eivät varmastikaan koskaan toteudu, mutta joita ilman elämä olisi paljon köyhempää.


Vähän on vielä keskeneräisen näköistä. Taulut odottavat seinille ripustamista ja muutamia pahvilaatikoita nököttää nurkissa. Tästä se kuitenkin hiljalleen rakentuu - meidän tämänhetkinen kotimme. Tykkään niin tuosta keskipäivän auringon aikaansaamasta valon ja varjon leikistä olohuoneen seinällä. Suuret, etelään päin avautuvat ikkunat mahdollistavat päivänvalon esteettömän kulun sisätiloihin. Tällaiset hetket synnyttävät valtavan ilon. Täällä, meillä on hyvä asua. 

-Kaaru-

35 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin ❤️ Olen iloinen, että jaksat vielä kirjoitella, etkä lopettanut bloggaamista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kommentistasi voinen päätellä, että olet tykännyt kulkea blogini matkassa mukana. Se lämmittää mieltä ja tekee tästä mielekästä jatkossakin :)

   Poista
 2. Tehän olette hyvin päässeet asettumaan uuteen kotiin, jos enää muutama laatikko on purkamatta :) Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! Minä en ole koskaan muuton jälkeen jaksanut kivi kauan katsella ja sietää keskeneräisyyttä, siksi olemme aina muutettuamme pyrkineet laittamaan huushollin kodin näköiseksi niin pian kuin mahdollista. Toki tavaroiden lopulliset paikat hakevat vielä jonkin aikaa paikkaansa, mutta onpahan pahvilaatikot purettu!

   Poista
 3. Onnellisia hetkiä uudessa kodissa. Kivalle näyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miikku <3 Päivä päivältä tämäkin koti, vaikkei oma olekaan, alkaa tuntua enemmän kodilta. Tästä käsin on hyvä suunnitella tulevaa ja katsella mihin päädymme oman kodin ostamisen suhteen.

   Poista
 4. Ihanalle näyttää. Omien rakkaiden ihmisten ja tuttujen tavaroiden summa on koti. <3

  Sinun blogi on ollut kaunista katseltavaa ja ihanaa luettavaa. Kiva jos löydät uuden näkökulman ja jatkat. Yhteinen matka on ollut antoisa!.

  Pakkaspäivien iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanista sanoistasi <3 Niin se loppujen lopuksi on. Rakkaat ihmiset lähellä ja omat tavarat, ei sitä muuta tarvitse.

   Niin, kävihän se lopettaminenkin mielessäni, mutten sitten kuitenkaan osannut lopettaa. Ehkä se on tämä vuokrakoti, joka ei niin kovin innosta kaivamaan kameraa esille niin usein kuin omassa kodissa. Haaveissa siintää kuitenkin oma koti, joten ajattelin että nämä kuukaudet tai vuodet mitkä tässä vuokrakodissa asumme, kirjoittelen muistiin päiväkirjan omaisesti haaveistani oman kodin suhteen. Niihin on sitten helppo palata, kun oman kodin hommaaminen tulee ajankohtaiseksi.

   Minäkin olen tykännyt sinun blogistasi. Sieltä olenkin löytänyt toinen toistaan ihanampia ideoita toteutettavaksi.

   Kiitos kaikista ihanista kommenteista, joita olet
   tänne blogiini jättänyt. Ne ovat osaltaan innostaneet jatkamaan tätä harrastusta <3

   Mukavia pakkaspäiviä sinnekin :)

   Poista
 5. Koti on siellä, missä on rakkaat. <3 Onnellista oloa uudessa kodissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka <3 Rakkaimmat ihmiset, oma perhe, tekevät kodin. Niin se on <3

   Poista
 6. Onnea ja iloa uuteen kotiin... "Vanhan kodin" rakkaat muistot kulkevat mukanasi. Hyvää Loppiaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stiina <3 vanha koti säilyy muistoissa. Jännä miten minä en sitä kotia kotina kaipaa, mutta sen vanhaa tunnelmaa kyllä. Mutta katse eteenpäin :) hyvä on tässä kodissa asustella!

   Poista
 7. Onnea uuteen kotiin! Kyllä se blogi siitä taas löytää oman paikkansa, kun asetut uuteen kotiin. Kivoja kuvia! Mukavaa loppiaista ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana <3 Totta, kyllä se tästä taas kunhan muuttopöly laskeutuu ja pääsee vähän arjen syrjästä kiinni. Muutinkin jo hieman blogin ulkoasua ja lisää pieniä muutoksia on tulossa. Kummasti siitä saakin uutta virtaa!

   Mukavaa loppiaista sinullekin <3

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin ja uusiin maisemiin! Olettepa hienosti jo asettuneet taloksi. Blogin kirjoittaminen on myös minulle henkireikä, vaikka välillä tuntuu, että aika ei tahdo kaikkeen riittää. Kiva, että aiot jatkaa kuulumistenne kertomista myös uudesta kodistanne. Lämmintä loppiaista kireästä pakkasesta huolimatta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi <3 Aina silloin kun blogia ehtii päivittämään, tulee mukava fiilis - sain tehtyä jotain itselle mielekästä. Ja tämä kommunikointi blogin lukijoiden kanssa on varmasti se kaikkein mukavin juttu, josta saa niin paljon ja joka innostaa jatkamaan :)

   Mukavaa loppiaista sinnekin! Kirpeä on pakkanen, mutta sisällä on lämmin <3

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin <3 Ymmärrän nuo tuntemukset, mutta toisaalta voisi ajatella vaikka sitten niin, että nyt blogiin tulee uusia juttuja uuden kodin myötä. <3 Oikein mukavaa loppiaista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Niin totta tuo mitä sanoit! Blogin kirjoittamiseen täältä uudesta kodista käsin tulee aivan uusia tuulia ja uusia juttuja. Blogin pääpaino vaan muuttuu sisustuspainoitteisesta enemmän lifestylen suuntaan :)

   Kiitos tsemppaavasta kommentista ja mukavaa loppiaista sinullekin, Tiia <3

   Poista
 10. Onnea uuteen kotiin ja uusiin kuvioihin! <3
  Minä olen ainakin todella iloinen, jos jatkat blogin kirjoittamista. Löysin blogisi vasta vanhan kotinne loppumetreillä ja ihastuin todella. Olisi todella harmi, jos lopettaisit. Varmasti postattavaa riittää. Siellähän näyttää nyt jo niin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina ihanasta kommentista <3 Postattavaa riittää kyllä :) olin ehkä turhan kapeakatseinen, kun tätä postausta kirjoitin. Ennen blogini pääpaino todella oli vanhan talon sisustamisessa, mutta eihän sen tarvitse sitä enää jatkossa olla vaan pääpaino voi muuttua ihan toiseksi.

   Niin ihania kommentteja olette kaikki tähän postaukseen nyt jättäneet, että ne kannustavat osaltaan jatkamaan tätä touhua :)

   Poista
 11. Kauniita kuvia <3 Onnea uuteen kotiin ja kiva,että jatkat bloggaamista.Kuvasi ovat aina niin kauniita,niitä katsoo mielellään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anne <3 Niin mukava kuulla, että olet tykännyt kulkea blogini matkassa mukana ja tykkäät vastakin. Se kannustaa jatkamaan!

   Poista
 12. Onnea uuteen kotiin! Kiva kuulla, että olo alkaa tuntua jo kodikkaalta! Ja eiköhän tämä blogikin hiljalleen kotiudu uusiin maisemiin. Minä ainakin odotan aina innolla uusia postauksiasi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muusa <3 Loppujen lopuksi tänne uudelle paikkakunnalle kotiutuminen on käynyt aika nopeasti. Äkkiä tuon pienen kylän palvelut oppii tuntemaan ja tietämään mitä mistäkin löytyy. Osittainhan nämä maisemat ovat lapsuudestani tuttujakin :)

   Niin mukava kuulla, että postauksiani odotetaan. Sitä niin herkästi ajattelee, ettei nämä löpinät ketään kiinnosta :D

   Poista
 13. Minäkin olen aina purkanut muuttotavarat nopeasti.. :) Vaikka kaikki tavarat eivät heti löydäkään lopullisille paikoilleen, niin on kuitenkin helpottavaa saada laatikot ulos talosta! Kiva, että jatkat blogin kirjoittamista! Haaveita täytyy olla, eikä kaiken tarvitsekaan koskaan toteutua. :) Onnea uuteen kotiin! Blogin uusi ulkoasu on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa <3 Muuttolaatikoista eroon pääseminen on niin vapauttavaa :) Tulee heti niin paljon väljempää.

   Totta, haaveet kantavat. Niiden turvin jaksaakin paremmin. Monet niistä ovat sellaisia, jotka eivät toteudu, mutta mukava on silti haaveilla :)

   Blogin ulkoasua muokkaamalla saa taas uutta intoa tähän bloggaamiseen :)

   Poista
 14. Haaveet ja unelmat blogi-leikekirjaksi!
  Ihana idea jatkaa tätä ihastuttavaa blogiasi!
  Anna luovuuden kukkia ja anna unelmille siivet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna <3 blogi-leikekirjana ajattelin tosiaan jatkaa. Kerätä talteen silmää miellyttäviä kuvia haaveitteni kodin sisustamisesta, tyylistä ja pihapiiristä. Koota ne kaikki oman tunnisteen alle, josta niitä on helppo selailla sitten kun oman kodin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Mukava, että tykkäät blogistani :)

   Poista
 15. Onnea uuteen kotiin ja toivottavasti saamme lukea vielä paljon mukavia postauksiasi, ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu <3 Eiköhän tämä tästä taas elvy. Tein vähän jo ulkoasuun muutoksia ja sekös antoikin heti uutta virtaa ja innostusta! :) Ihania olette, kun jättäneet kivoja kommentteja tähän postaukseen. Ne kannustavat osaltaan jatkamaan tätä bloggaamista :)

   Poista
 16. Sydämelliset onnittelut uudesta kodista! <3
  Voi toivottavasti et lopeta bloggaamista, sillä sinun blogiasi on ihana lukea ja ottamiasi kuvia katselen aina mielelläni! <3 Täältä olen saanut paljon ideoita ja inspiraatiota! <3

  Iloa ja auringonsäteitä sinulle sinne! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
 17. aunt Lisa U.S.A Onnea uudelle kodillenne.

  VastaaPoista
 18. Muutto on aina iso juttu! Onnellisia hetkiä uudessa kodissa ja ympäristössä! ❤

  VastaaPoista