sunnuntai 27. joulukuuta 2015

JoulutunnelmiaJoulunpyhien jälkimainingeissa, maha pullollansa jouluherkkuja, on aikaa hetkeksi istahtaa tähän ruudun ääreen ja kirjoittaa ylös muistoja meidän joulusta. Ainutkertaiseksihan tämän joulun teki se, että tulevina vuosina emme tule viettämään sitä enää tässä kodissa. Ehkä siitä syystä kuviakin tuli räpsittyä enemmän kuin aiempina vuosina. Muutamia niistä on mukava tallettaa tänne blogiinkin muistoksi.

Meidän joulu on tiettyjen perinteiden sekoitus mieheni ja minun lapsuudenkodeista. Sen jälkeen kun aloimme viettää joulua omassa kodissa, siitä on muodostunut meidän näköinen. Tykkään, että perinteitä vaalitaan. On mukavaa, että jo ehkä useiden sukupolvien ajan jatkuneet perinteet kulkevat mukana omienkin lastemme jouluihin sitten aikanaan.

Joulunpyhinä on mukava kattaa pöytä normaalista arjesta poiketen tuvan pirtinpöydän ääreen. Asetella kauniita somisteita pöydälle ja sytyttää kynttilöihin tulet. Nähdä vähän enemmän vaivaa ruoan esillepanoon ja tarjoiluihin. Istua ja nauttia, kiireettä. Tosin kuten lapsiperheessä usein, aaton jouluateria tahtoo jäädä joulupukin odottamisen varjoon. Ainakin meillä. Eiväthän nuo pienimmät jaksaisi siinä vaiheessa enää millään pukkia odottaa. Malttamattomina kurkistelevat ikkunoista pihalle, josko pukki tulisi :) Niinhän se taisi omassa lapsuudessakin olla. Joten sekään asia ei ole muuttunut sitten omien lapsuusvuosien ;)Aattoiltana pukin tulon jälkeen tupaan laskeutuu levollinen tunnelma. Kaikki keskittyvät omissa oloissaan uusien pelien, lelujen ja kirjojen pariin. Silloin on aikaa sytytellä takkaan tuli, köllähtää lampaantaljan päälle ja katsella tulen loimotusta. Omien lasten onnesta hehkuvia kasvoja ja silmien tuiketta katsellessa ajatukset palaavat usein niihin lapsuuden jouluihin, joita omien vanhempieni ja sisarusteni kanssa vietimme. Rakkaita muistoja. Meidän joulumme tässä nyt, osana sitä sukupolvien ja sukujen ketjua, joka jo kauan ennen minua, miestäni ja lapsiani on ollut. Meidän lapsemme nyt tuoreimpina jäseninä siinä ketjussa.


Joulunpyhinä on mukava kutsua vieraita kylään. Saunoa pihasaunan lempeissä, kosteissa löylyissä havuntuoksu seuranaan. Jutella ja nauraa. Puhua syvällisiäkin. Joulun aikaan on mukava myös kyläillä ystävien ja sukulaisten luona. Tänään olemmekin menossa paikkaan, jossa savusaunan tunnelma odottaa. Ikäänkuin jäähyväiset joululle niiden löylyjen myötä. Meidän joulu loppuu nimittäin tänä vuonna tähän päivään. Huomenna pakkaamme tavarat muuttoauton kyytiin ja suuntaamme kulkumme kohti uusia asuinseutuja. Useita satoja kilometrejä etelämpänä alkaa uusi elämänvaihe. 
Joidenkin päivien päästä, ehkä vasta ensi vuoden puolella, kirjoittelen kuulumisiamme seuraavan kerran tänne blogin puolelle.

Nyt toivottelen kaikille mukavia välipäiviä ja onnellista, ihanaa uutta vuotta!

-Kaaru-

33 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia :o) Jään odottelemaan seuraavaa postausta uudesta kodistanne!
  Voimia muuttoon!

  VastaaPoista
 2. Ihania joulukuvia.. Haikeana vähän täällä, mutta toivotellen teidän perheelle kaikkea hyvää sinne uusille asuinsijoille! Seurailen blogiasi. Voimia tuleviin vaiheisiin! -Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna <3 minä niin ymmärrän haikeutesi. Monenlaisia tunteita muutto aiheuttaa itsellekin, haikeuttakin. Tämä paikkakunta jää muistoihin. Ohikulkumatkallakin se on etelästä tullessa, pohjoiseen mennessä. Sitähän voi niillä reissuilla poiketa kylään :) Ja tervetuloa meillekin, jos sielläpäin liikutte :)

   Poista
 3. Kauniita joulukuvia ja tunnelmia!
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta sekä uusia kuvioita ja tsemppiä muuttotouhuihin!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia, kauniita ajatuksia. Hyvää matkaa etelän suuntaan! Älä lopeta blogia.

  VastaaPoista
 5. Kauniita kuvia, kauniita ajatuksia. Hyvää matkaa etelän suuntaan! Älä lopeta blogia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku! En minä blogia lopeta. Jonkin verran saattaa blogipäivitysten tahti ainakin alkuun hidastua ja aihealueetkin muuttua enemmän käsityöpainoitteisiksi. Mutta aika näyttää mihin suuntaan mennään :)

   Poista
 6. Kauniita kuvia, niin kuin aina!
  Ihana tunnelma, niin kuin aina!
  Onnellista matkaa uuteen kotiin tänne etelämmäs! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pikku Akka ihanista sanoistasi <3 Mukava muuttaa etelämmäksi kyllä vaikka taidan minä ihan vähä tuota talvea jäädä ikävöimään ;) Jospa sitä lunta vielä niillekin uusille asuinseuduille sataisi :)

   Poista
 7. Ihanan tunnelmallisia joulukuvia!

  VastaaPoista
 8. Kaaru! <3 Kauniisti olet kirjoittanut tämän vuoden joulustanne ja sen tunnelmasta. Näin liitit sen joulumuistojen joukkoon.
  Mahtavasti sait joulun pidettyä siellä vanhassa kodissa; et antanut muuton häiritä tai näkyä tai vähentää jouluun satsaamista! Kaunis koti teillä on ollut siellä, ihana joulukoti.
  Voimia muuttoon ja onnea sekä iloa uuteen kotiinne! <3
  Jään kuulolle -odottelemaan kuulumisia sieltä etelämpää! <3
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Kaisu ihanasta kommentistasi <3 Joulu on vuoden odotetuin juhla, siksi sen halusimme viettää niin, että alakerran huonekalut olivat paikoillaan vaikka muualta talosta paljon oltiinkin viety tavaraa ja huonekaluja jo uuteen kotiin. Jotenkin joulun tunnelma olisi jäänyt liian vaisuksi, jos koti olisi ollut jo lähes tyhjä. Nyt tämän kodin viimeisestä joulusta jäi kaunis muisto.

   Kiitos tsempeistä, pitkää pinnaa tässä todella tarvitaan kun lasten kanssa muuttaa. Mutta voiton puolella tämä pakkausurakka jo on :)

   Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi myöskin <3

   Poista
 9. Voimia muuttoon ja muutoksiin! Jään odottelemaan kuulumisia uudesta osoitteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Voimia tarvitaan. Inhan tämä aikamoinen urakka, huh! Mutta sitten kun olemme uudessa kodissa tavaroinemme, voimme hetken huokaista :)

   Poista
 10. Ihania joulutunnelmia, ♥
  Mukavaa muuttoa teille!

  VastaaPoista
 11. Ihania kuvia! Oikein ihania hetkiä vielä vuodelle 2015 ja kaikkea hyvää tulevaan uuteen vuoteen 2016

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stiina <3 Ihanaa uutta vuotta sinullekin <3

   Poista
 12. Ihanaa, että näin lähellä muuttoa olette jaksaneet niin kauniin joulun laittaa.. Tunnelmallisia kuvia. :) Onnea uuteen tulevaan vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa <3 Joulu on niin odotettu juhla, ettemme halunneet sen tunnelmaa pilata tyhjällä kodilla. Siksi annoimme alakerran huonekalujen olla paikoillaan joulunpyhien ajan vaikka muutto tulikin heti niiden jälkeen ajankohtaiseksi.

   Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi myös <3

   Poista
 13. Kauniita tunnelmakuvia teidän joulusta <3 Rutkasti onnea muuttotohinoihin ja koko tulevalle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muusa <3

   Onnellista uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 14. Ihana joulun tunnelma! ♡ Voimia muuttoon. Mukava saada teidät tänne lähemmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Greta <3 On kyllä niin mukava muuttaa sinne. Sitähän ollaan sitten melkein naapureita, kun niin paljon lyhenee välimatka teillekin :) Nähdään pian <3

   Poista
 15. Ihania tunnelmapaloja teidän joulusta <3 Niin ne pyhät hurahtavat vaan aina yhtä nopeasti ohitse. Kovasti niitä pitkin syksyä odottaa ja sitten, hupsista vaan, ollaankin jo kohta uutta vuotta vastaanottamassa. Mutta ei se mitään, se odotus on melkein yhtä ihanaa mitä itse joulukin. Tsemppiä ja voimia muuttotouhuun sekä onnen täyteistä uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika <3 Joskus kun joulua oikein kovasti odottaa, sen soisi jatkuvan vielä monta päivää pitempään. Niin ihana juhla <3 Nämä välipäivätkin ovat kyllä mukavia vaikka ne nyt menevätkin tänä vuonna näissä muuttohommissa. Uudenvuoden aattona ajattelimme kuitenkin "ottaa rennosti" ja käydä tutustumassa uuteen lähikaupunkiimme :)

   Onnellista uutta vuotta myös sinulle ja perheellesi <3

   Poista
 16. Voi miten ihanat kuvat ja koskettavan tekstin olet tallettanut muistoksi kauniista joulutunnelmistanne ♥ Jaksamista muuttopuuhiin ja onnea uuteen kotiin sekä uudelle vuodelle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos P <3 Tässä sitä nyt istutaan "uuden" kodin olkkarissa ja ihmetellään. Kova oli urakka pakata kodin irtain laatikoihin ja lähteä. Lasten kanssa se ei kovin jouhevasti suju, mutta selvittiinpä kuitenkin! Nyt sitten pikkuhiljaa tavarat paikoilleen ja asettumaan aloilleen. Kevättä kohti!

   Poista