perjantai 19. joulukuuta 2014

Mars-riisimurotMieheni lapsuudenkodissa on ollut tapana tehdä Jouluksi suklaariisimuroja. Niinpä tein niitä tulevaksikin Jouluksi, jotta perinteet jatkuvat :) Löysin Hellapoliisi-blogista vähän erilaisen ohjeen, joka houkutteli kokeilemaan. Kiitokset siitä! Nämä ovat siis Mars-riisimuroja ja niin hyviä, että kieli menee kyllä mukana, kun näitä syö. Itse en ole niistä perinteisistä riisimuroista tykännyt, kun niissä oleva kookosrasva on tuntunut takertuvan kitalakeen kiinni. Näissä ei sitä varjopuolta ole, tosin hampaisiin nämä hieman tarttuvat tahmeutensa vuoksi. Ainakin heti tuoreeltaan ;) Kirjaanpa ohjeen tähänkin, vaikka löytyyhän se tuolta Hellapoliisistakin :)

Mars-riisimurot
  • n.40g voita
  • 3 mars-patukkaa
  • 3 dl riisimuroja 
Sulata voi ja paloitellut mars-patukat kattilassa tasaiseksi massaksi. Ota sen jälkeen kattila pois hellalta ja lisää joukkoon riisimurot. Sekoita hyvin ja annostele muffinsivuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Näitä on niin nopea ja helppo tehdä, että samalla vaivalla valmistuu suurempikin määrä. Itse tein annoksen kaksinkertaisena ja siitä tuli n.25 kpl annosteltuna tuollaisiin normaalin kokoisiin muffinsivuokiin. Taidanpa tehdä vielä toisenkin samankokoisen annoksen, jotta eivät lopu heti kesken ;) Mukava kokeilla kaikenlaista uutta!

-Kaaru-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti