keskiviikko 13. elokuuta 2014

Uusia vanhoja huonekalujaViimeinkin me saatiin se! Nimittäin tuo valkoinen puusohva, josta olen haaveillut jo pitemmän aikaa. Siitä ihan ensi alkuun tuhannet ja taas tuhannet kiitokset äidilleni, joka näki puusohvan entisöimisen eteen valtavan työn. Sohva löytyi näet eräästä lapsuuteni kotitalosta, vanhasta pappilasta palasina. Aika oli syönyt liitokset auki ja sinne se oli viety, vanhan vajan uumeniin. Onneksi ei sentään ollut poltettu, kuten monesti on kuullut vanhoille, rähjääntyneille huonekaluille käyneen. Aika pian palasten löytymisen jälkeen äitini rapsutteli vanhat maalit pinnasta ja kokosi puusohvan jälleen yhtenäiseksi sohvaksi. Ihan kaikkia palasia ei löytynyt, joten jotain uusiakin puuosia täytyi tehdä, mutta sehän onnistui taitavalta äidiltäni oikein hyvin. Kokoamisen jälkeen puusohva olikin vuosia puunvärinen, odotellen sopivaa hetkeä tulla käsitellyksi loppuun saakka. Ja nyt se on siinä, niin soman valkoisena, täydellisenä! Sohva edustaa tyylilajiltaan Jugendia. Tykkään niin paljon tästä sohvasta, minusta se on juurikin sopivan siro meidän pirttiämme kaunistamaan. Vielä olisi tarkoitus laittaa puukannen päälle ohut patja ja päällystää se jollain kivalla kankaalla, kunhan sellainen löytyy. 
                                      


Toinen uusi huonekalumme, tämä 1800-luvulta peräisin oleva pöytä on ostettu Käkisalmen markkinat- nimisestä vanhojen tavaroiden kaupasta Pohjois-Karjalasta. Alkuun se palveli lapsuudenkodissani tietokonepöytänä kunnes nyt löysi tiensä meille. Meillä ei kunnollista työpöytää vielä ollutkaan, joten tämä tuli oikein sopivasti meille nyt kun koulujen alettua pöytäpula alkoi taas vaivata. Tosin ei tämä koululaisten pöydäksi päätynyt, vaan talon isännän, joka on jo pitemmän tovin kaipaillut omaa työpöytää. Tuohon se istui mukavasti, muuria vasten meidän makuuhuoneen nurkkaan :) Tyylilajiltaan pöytä lienee uusrenesanssia. Siitä kielisi ainakin tuolle aikakaudelle tyypilliset sorvatut jalat. Pöydälle ei ole tehty mitään entisöimisoperaatioita ostamisen jälkeen. Niin hyväkuntoinen se on! Eikä kaikesta tarvitse mielestäni uutta tehdäkään. Tykkään tuosta ajan tuomasta patinasta pöydän pinnoilla enkä ajatellut tehdä pöydälle mitään niin kauan kuin se kasassa pysyy :) Pöydän kaveriksi täytyisi löytää vielä sopiva tuoli. Pöytä on aika matala, joten ihan tuollainen normaalikorkuinen tuoli on sen alle vähän liian korkea. Miten viehättäviä yksityiskohtia pöytä onkaan pullollaan! 

Pöydällä olevan mix&match lampun ostin Clas Ohlsonilta kotiseudulla lomaillessamme. Kuvuksi valitsin tuollaisen ajattoman mustan ja jalaksi valkoisen. Meillä on entuudestaankin samanlaisia lamppuja, vähän eri värivariaatioilla vain ja hyväksi tunnelmanluojaksi olen nämä todennut. Eihän ne mitään työvaloja ole, mutta sellaisenhan voi hankkia vielä, jos iltojen pimetessä tuntuu, että valoa tarvitsee enemmän :) Valkoisen tekstitaulun ostin Wihoselta ja alakuvassa olevan säilytyslaatikon pikku hilppeille Carlsonilta. Clas Ohlsonillakin näytti noita olevan :)


1 kommentti:

  1. sinulla on esimerkkiä muillekkin. toivottavasti useat löytävät blokisi

    VastaaPoista