maanantai 11. elokuuta 2014

Mökkielämää


Heinä-elokuun vaihde vietettiin iki-ihanalla vanhempieni mökillä Pohjois-Karjalan sydämessä. Ei tämän ihanampaa paikkaa taida maa päällään kantaakaan! Ne ovat ne muistot, jotka tekevät paikasta niin rakkaan. Onhan täällä vietetty jo varhaisesta lapsuudesta saakka kesiä ja nyt siitä samasta riemusta saavat nauttia omat lapsemmekin. Miten nostalgista! Ja tietenkin vaikuttaahan siihen mökki-idylliin myöskin tuo kristallinkirkas, puhdas ja raikas järvivesi, jonka veroista saa muualta etsiä. Vesi olikin lämmennyt kesän helteiden myötä +26 asteiseksi. Sellaista linnunmaitoa, että! Lapset, kuten me isommatkin, nautimme sydäntemme kyllyydestä kesästä ja mökkeilyn ihanuudesta, siitä kaikesta vapaudesta, jota vain mökillä ollessa voi kokea. Ja mikä parasta, saimme viettää mökillä kokonaisen viikon yhdessä koko suvun kanssa. Lapset saivat leikkiä kaukana asuvien serkkujensa kanssa ja me aikuiset rupatella niitä näitä milloin letunpaiston, milloin synttärikemujen, millon minkäkin mukavan toiminnan lomassa :)

                           
Tätä maisemaa ei silmä koskaan väsy katselemaan.Mökillä ollessa vietettiin myös kahdet synttärikemut. Päivänsankari valitsi teemaksi ponit, joten ponilautaset/kupit ja servetit ostettiin mökille lähtiessä kotipaikkakunnan marketista, jossa sellaisia aivan sattumalta myytiin :) Juhlat järjestettiin taivasalle, mökin pihapiiriin. Ja toki asiaankuuluvien ilmapallojen ja synttäriherkkujen kera :) Iltapäivä oli mukavan puolipilvinen, joten aurinkokaan ei päässyt juhlijoita liiemmin paahtamaan vaikka ilma muutoin olikin tosi lämmin. Mukavat olivat juhlat. Lapset kuten me aikuisetkin nautimme kauniista järvimaisemasta ja kesäisestä luonnosta sekä mukavasta yhdessäolosta. Tällaisia juhlia voisi harrastaa enemmänkin. Niin rentoa viettää niitä ulkona!
Ja illan hämärtyessä sytyttelimme lyhtyihin kynttilöitä ja ihailimme elokuisen illan salaperäistä hämyä. Tykkään niin kovasti elokuusta, vaikka toisaalta se viestiikin kesän loppumisesta pimenevien iltojen myötä ja on siksi tavallaan haikeakin kuukausi. Aika jolloin sanotaan kesälle jäähyväiset ja ruvetaan odottamaan syksyä. Toisaalta, onhan elokuu myöskin elonkorjuun aikaa. Joka vuosi on yhtä jännittävää nähdä mitä puutarha ja metsä tarjoavatkaan talven varalle säilöttäväksi. Tänä vuonna molemmista on löytynyt runsain määrin satoa vihannesten, marjojen ja hedelmien muodossa. Miten mukava onkaan ruveta jälleen säilöntäpuuhiin :)


4 kommenttia:

 1. Huippua Kaaru! Tämäpä yllätys! Tosi hienoja kuvia ja tunnelmaa.Voisipa olla tuossa hetkessä mukana, no ainakin blogiasi katsellessa!

  VastaaPoista
 2. on elämä elämisen arvoista. ihana kunosaatte nauttia ja nähdä vaivaakin ilon eteen. kaikkea hyvää teiille niin voitte jakaa päivänpaistetta ympäristöön jossa vaikutatte!!

  VastaaPoista
 3. ihana kun osaatte nauttia elämästä. Niin saatte voimia jakaa päivän paistetta ja vinkkejä ympäristöön jossa vaikutatte!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mukava jakaa koettuja hetkiä ja tunnelmia myös blogini lukijoiden kanssa :) Jaettu ilo on moninkertainen ilo!

  VastaaPoista