keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Virkatut lumihiutaleet



Talven ensimmäiset pakkaspäivät takana täällä pohjoisessa. Pakkasta luvassa tuleviinkin päiviin. Ensi yöksi jopa -20 astetta. Varpaissa ja sormissa hienoinen kylmyyden tunne, poskipäillä mukava kihelmöinti. Kirpakka ulkoilukeli :) Revontulten loimotusta ihailtiin eilisellä iltataivaalla. Tähdenlentojakin näkyi! 
Sisällä talossa touhuttu taas kaikenlaista. Viimeisimpänä tärkätty vesi-sokeriseoksella syksyn mittaan virkkaamiani lumihiutaleita. Ne olisi tarkoitus ripustaa joulukuusta koristamaan yhdessä askartelemieni kirjansivuista taiteltujen enkeleiden kanssa. Ehkäpä jo huomenna saamme kuusen tupaa kaunistamaan :)




Ulkona niin kaunista, niin jouluista. Oikea talven ihmemaa. Vaikka joulukuinen aurinko ei nouse kuin hädin tuskin puidenlatvojen korkeudelle, kaukana horisontissa se kuitenkin siintää. Herkkä valo kultaa maiseman muutamiksi tunneiksi keskipäivisin. Sitten se vaipuukin jo takaisin omille mailleen. Lyhyitä ovat joulukuun päivät. Mutta heti kohta joulun jälkeen on päivä jo himpun verran pidempi.


Ohjeet näihin virkkaamiini lumihiutaleiseen löysin täältä ja täältä. Lankana käytin puuvilla-bambulankaa, tosin jos olisi ollut käytettävissä ohuempaa lankaa, olisin ehdottomasti käyttänyt sitä. Ohuemmasta langasta virkkaamalla lumihiutaleiden pitsikuviot olisivat erottuneet paljon paremmin. Nyt ne ovat vähän supussa prässäämisestä huolimatta. Virkkuukoukun koko taisi olla 3.
Tämän kylän puodeista ei kuitenkaan kovin ohutta lankaa löytynyt, joten tyytyminen oli niihin lankoihin, mitä omasta takaa sattui löytymään. Ihan kivoja näistä kuitenkin tuli. 

Tänä iltana virittäydymme joulutunnelmaan koululaisten joulujuhlan myötä. 
Enää 8 yötä jouluun :)

-Kaaru-

24 kommenttia:

  1. Oi kun nätit! Harmittaa, etten oikein osaa enää virkata. Ja istuu maisemaan täydellisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Noilla linkittämilläni ohjeilla onnistuu kyllä kuka vain virkkaamaan noita kyseisiä lumihiutaleita :) ovat niin yksityiskohtaisesti kerrottu ja kuvin näytetty, ettei tuosta helpommiksi ohjeet enää muutu :) Käyhän kurkkaamassa!

      Poista
  2. Voi miten kauniita. Ja kauniit ovat myös maisemat, kun on kunnon talvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Maisemat ovat kyllä kuun sadusta tällä hetkellä. Talvinen pakkaspäivä sokaisee kauneudellaan <3

      Poista
  3. Voi että on kauniit maisemat! Ihan noin paljoa pakkasta en kyllä kaipaisi mutta kunpa saataisiin edes vähän lunta.. :) Kauniita lumitähtiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! Talvinen luonto on nyt kauneimmillaan - pakkashuuruiset puut ja luminen maisema. Kaiken kruununa auringonkilo maiseman yllä <3 Päivisin täällä on ollut nyt -10-15 astetta pakkasta, öisin tuon parikymmentä. Meinaa vaan tuo viisitoista astettakin tuntua liian kylmältä kun on ollut tähän asti niin lauhaa :D Jospa sinne teillekin tulisi lunta!

      Poista
  4. Onpa niin nätit! Ja onneksi saatiin ihan oikeaakin lunta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Mukava, että sinnekin satoi lunta. On se vaan maisema heti niin jouluinen tuon lumen myötä <3

      Poista
  5. Ihanaa, kun siellä on kunnon talvi. Kauniita lumihiutaleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tällaiset ihastuttavan kauniit pakkaspäivät saavat kyllä tykkäämään talvestakin. Voiko kauniimpaa talvimaisemaa ollakaan kuin pakkashuuruiset puut ja auringonvalon kimallus lumella!

      Poista
  6. Oi miten ihania kuvia!!! Upeita lumihiutaleita :) Tunnelmallista loppuviikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Talvista maisemaa voisi ihailla loputtomiin. Ihan hengästyttävän kaunista <3

      Poista
  7. Voi kylläpä tuo lumi näyttää taivaallisen ihanalle! Kiitos kivasta kommentistasi blogissani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luminen maisema on kyllä äärettömän ihana <3 Jospa sinne teillekin sataisi vielä lunta ennen kuin joulu tulee.

      Poista
  8. ♥oi miten kaunista! niin lumiset maisemat, kuin virkatut tähdetkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta Sinikka <3 Oikea talven ihmemaa :)

      Poista
  9. Siellä on niin talvista ja kaunista. Täälläkin on nyt hieman lunta, toivottavasti pysyy ja tulisi vähän lisääkin :). Virkatut lumihiutaleet ovat kauniita koristeita, meilläkin niitä roikkuu joka vuosi kuusessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumentulon myötä maisema muuttui heti kerrasta. Ja pakkanen toi siihen vielä oman kauniin lisänsä <3 virkatut lumihiutaleet ovat kyllä ihania koristeita. Ajattomiakin. Tykkään :)

      Poista
  10. Heippa Kaaru! :)
    Nyt vasta pääsin uuden perheenjäsenemme tuoman kiireen keskeltä viimein kurkkaamaan blogiisi, laitoin hetki sitten sinulle vastausta sähköpostitse. :)
    Voi miten kauniita lumihiutaleita olet virkannut! <3 Jos ylimääräistä aikaa on jossain kohtaa, niin haluaisin kyllä kokeilla, osaisinko virkata noita tähtiä koristeiksi. ;)

    Tunnelmallista joulun odotusta sinulle ja perheellesi! <3

    T: Emppu / Iloa & Unelmaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana uutinen! Lämpöisimmät onnittelut ja halaus uudesta pienestä perheenjäsenestä koko perheelle! Ajattelinkin, että pienokainen on saapunut maailmaan ja olet sen vuoksi kiireinen, kun sinusta ei kuulunut :) Saitte maailman parhaimman joululahjan <3

      Kokeile toki lumihiutaleiden virkkaamista, jos suinkin vain ehdit. Olivat kyllä helppoja virkata, kun oli vieläpä noin selkeät ohjeet!

      Rauhallista, tunnelmallista ja ennen kaikkea rentouttavaa joulunaikaa sinne teillekin! Nuuhkutelkaa pientä ihmettä minunkin puolestani <3

      Poista
    2. Kaunis kiitos niin ihanista onnitteluistasi ja toivotuksistasi! <3 :)
      Kyllä tämä on vaan niin suloista aikaa ja mitä rakkain joululahja! :)
      Vauva on täällä valloittanut koko perheen sydämet ja ajatukset. <3 ;)

      Poista
  11. Voi kun kauniita tähtiä. Varmasti ihanan näköisiä joulukuusessa:)

    On teillä ollut melkoiset pakkaskelit. Meilläpäin tällä hetkellä on vesi- jääkeli ja lumet on aikeissa sulaa. Saapa nähdä saammeko valkoisen joulun? Teilläpäin varmasti lumet pysyy. Aivan ihania talvimaisemia. Kauniisti auringon valo tulee metsän takaa. Kohta se nousee jo kunnolla ja alkaa päivät valkenemaan :)

    Ihanaa joulun odotusta sinulle <3

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana talven ihmemaa sieklä ollut Niin kaunista. Meillä aivan vihreää täällä!!

    Sinä olet tehnyt niin kauniita hiutakeita! Ihania,erilaisia...<3

    VastaaPoista
  13. Ihanannäköisiä lumihiutaleita! Täytyy pistää korvan taakse ohjeet :)

    VastaaPoista