lauantai 5. joulukuuta 2015

Kaunista puolukanvarvuista Pakkauspuuhien lomassa askartelin eilen puolukanvarpukransseja tuvan ikkunan ja pariovien kaunistukseksi. Vähän hassultahan se tietenkin tuntuu askarrella kaikenlaista ja ripustella niitä vielä esillekin, vaikka muutto tulee ajankohtaiseksi ihan kohta. Toisaalta, mukavampi on viettää viimeistä tämän kodin joulua niin, että tavarat ovat ainakin tuvassa paikoillaan siihen saakka, kunnes ne kannetaan muuttoauton kyytiin. Muualla talossa pahvilaatikkotornit alkavatkin kiertää jo seinän vierustoja ja kaapit tyhjentyä. Paljon on tavaraa kertynyt vuosien varrella. Paljon sitä on kannettu kierrätykseenkin ja myyty eteenpäin. 

Aika hassua, että eilen vasta tuli ensimmäisen kerran vähän haikea mieli. En minä tätä kotia kaipaamaan jää, pihapiiriä ehkä vähän, sillä onhan vanhassa pihapiirissä aivan oma erityinen viehätyksensä. Luulen kuitenkin, että suurimmaksi osaksi haikeuteni kumpuaa siitä isosta muutoksesta, jonka muutto väistämättä tuo mukanaan, vaikka ihan mahdottoman iloinen ja onnellinen asia se samalla kertaa onkin. Isoja asioita ne on, paikkakunnan vaihdokset. Ihminen kun on niin mukavuudenhaluinen ja helposti kaavoihin kangistuva. Tutusta ja turvallisesta elämästä luopuminen ja kaiken uudelleen rakentaminen ei käy sormia napsauttamalla. Kaikesta huolimatta olen kuitenkin ihan varma, että uudella paikkakunnalla elämä asettuu ennen pitkää uomiinsa ja arki tasoittuu. Alkuunhan se on pitkälti palloilua suuntaan ja toiseen, palveluiden etsimistä, verkostojen luomista, uutuuden viehätystäkin. Tulevaisuus edessä kuin avoin kirja, jonka sivuille alkaa pikku hiljaa rakentua meidän uusi elämä :)Mutta nyt itse asiaan, noihin kransseihin siis. Idea tuohon ikkunassa roikkuvaan kranssiin löytyi mistäs muualtakaan kuin Pinterestistä. Sieltä löytynyt kranssi oli punottu havuista, mutta itse tein sen puolukanvarvuista, kun olin niitä kerännyt talteen kokonaisen muovikassillisen :) Pohjina näissä on  askartelutarvikeliikkeestä ostetut valkoiset metalliset kranssipohjat. Taisivat maksaa euron, kaksi kappale.

 Parioviin olin katsonut valmiiksi eräästä nettikaupasta puksipuukranssit. Jäin vaan pähkäilemään miten ne kestävät jouluun saakka hyvinä, jos nyt jo ostan ne. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kun olisin ollut viimein valmis ostamaan ne, niitä ei enää ollutkaan. Niinpä päädyin tekemään kranssit itse samaisista puolukanvarvuista kuin tuon isommankin kranssin. Ja lopputulos on varsin mieluinen! Tykkään aivan erityisesti näiden kranssien vähäeleisestä, kevyestä ilmeestä. En halunnut murtaa sitä liian erottuvalla nauhallakaan, joten näihin valikoitui hyvin yksinkertaiset, lumenvalkoiset satiininauhat.

Tykästyin tuohon kynttiläideaan niin paljon, että ihan pakko oli kokeilla miltä ne näyttäisivät noissa pariovessa roikkuvissa kransseissa. Ihanaltahan ne näyttävät, kuten aavistelinkin. Eihän niitä noissa kuitenkaan uskalla poltella, sillä puinen ovi on siellä taustalla. Tuossakaan ikkunassa roikkuvassa en uskalla tulta pitää kuin vain valvotusti. Mutta kaunis se on tuota lumista maisemaa vasten ilman kynttilässä palavaa tultakin.

Mukavaa lauantaipäivän jatkoa kaikille!

-Kaaru-

28 kommenttia:

 1. Nyt on niin kaunista, että taidan kopioida, jos vaan osaan. Puolukanvarpuja on jo noukittu. Tyynytkin ovat ihania. Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kopioi vaan, sitähän varten nämä ideat täällä ovat :) Kranssien tekeminen ei ollut lainkaan vaikeaa. Puolukanvarvut ovat niin täyteläisiä lehtiensä ansiosta, joten en laittanut niitä kuin aina yhden tai kaksi varpua kerrallaan nippuun punoessani noita kransseja. Siten niistä tuli tuollaiset kevyet eikä liian tuuheat. Mutta nämähän ovat mielipidekysymyksiä. Toinen tykkää tuuheasta ja toinen taas kapeasta kranssista :) Kiitos, ihanaa itsenäisyyspäivää sinullekin, ellen huomenna ehdi sitä tänne erikseen toivottelemaan :)

   Poista
 2. Onpa nätit! Luonnonmateriaalista saa kyllä niin kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka! Ei luonnonmateriaalien voittanutta <3

   Poista
 3. Todella ihanat kranssit, tuo ikkunassa oleva on kaunis kun kynttilässä on tuli, rauhoittavan näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Itsekin tykkään tuosta ikkunassa olevasta tosi paljon. Siihen se sopiikin hyvin. Kynttilän liekkiä voisi tuijotella vaikka miten kauan, sillä on toden totta niin rauhoittava vaikutus.

   Poista
 4. Oi, aivan todella kauniit kranssit. Ihanat! <3 Vieläköhän ehtisin kokeilla ideaasi myös meidän parioviin. Muuttoasiakin on mennyt minulta aivan ohi. Mutta niin kuin sanoit, on siinä muutossa aina ne kaksi puolta. Eiköhän se siitä, yksi pahvilaatikko ja päivä kerrallaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! Kokeile ihmeessä! Kranssit olivat tosi nopsa ja helppo tehdä ja näyttävät niin ihanilta juurikin tuollain pareittain noissa ovissa.

   Joo, me olemme joulun jälkeen vaihtamassa maisemia. Pitkäaikainen haave täältä pohjoisesta etelämpään muuttamisesta käy viimein toteen :) Ei malttaisi edes odottaa, niin innoissani olen! Mutta kuten aina, tietynlaiset haikeuden tunteetkin ovat pinnalla tässä vaiheessa. Elämä kantaa kuitenkin ja asettuu uusillakin asuinseuduilla aikanaan uomiinsa. Iso muutoshan se kuitenkin on, ei siitä mihinkään pääse. Kiitos tsempeistä <3 Pahvilaatikko tai kaksi päivässä ollaan pakattukin, ettei kaikki jää viime tippaan. Mutta ennen muuttoa fiilistellään vielä joulu, tuo juhlista ihanin <3

   Poista
 5. Ihanat kranssit. Minäkin olen nähnyt tuollaisia ja ajatellut väsätä, mutta vielä on jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Tuo kynttiläkranssi on kyllä kaunis. Ihastuin siihen niin ikihyviksi, että sellainen piti kokeilla tehdä samantien itse :) Vielähän sinäkin ehdit sen tekemään, siitä vain :)

   Poista
 6. Onpa kauniita! Silmä lepää! Mukavaa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jassuntassu <3 Ihanaa iltaa sinnekin!

   Poista
 7. Kauniita kransseja!
  Eipä ole tullut mieleen tehdä niitä puolukanvarpuista. Täksi jouluksi noiden teko ei enää onnistu, täällä kun on jo lunta aikasta paljon.
  Tsemppiä muuttopuuhiin! Toisaalta vaihtelu virkistää, mutta kun tuttu ja turvallinen ympäristö vaihtuu, varmasti käy mielessä monenlaisia ajatuksia.
  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen! Puolukanvarvuista tulee kyllä kauniita, herkkiä kransseja. Olen tehnyt niistä joskus aiemminkin kransseja, mutta tuuheampia kuin nyt. Oikeastaan tykkäänkin enemmän näistä eilen tehdyistä kapeammista <3

   Meilläkin on jo hyvän aikaa ollut lunta. Keräsin varvut talteen silloin kun lunta ei vielä ollut vaikkakin muistan joinakin vuosina kaivaneeni varpuja lumen altakin jonkun hyvän vision tultua mieleen ;)

   Kiitos tsempeistä <3 Minä olen niin tunneihminen, etten niistäkään pienemmistä elämänmuutoksista ilman haikeuden tunnetta selviä ;) Tuntuu vaan niin hassulta, että yhtäkkiä koenkin haikeutta muuton suhteen vaikka aina olen muka vannonut etten sitä tule kokemaan täältä pois muuttaessa. Mutta kuten jo edellä kirjoitinkin, enemmän ne tunteet liittyvät niihin itse muuton tuomiin muutoksiin, eivät niinkään tai oikeastaan ollenkaan tältä paikkakunnalta pois lähtemiseen tai tästä kodista luopumiseen. Ilolla uutta kohti! Vaihtelu todellakin virkistää. Sen tarpeessa olen jo useamman vuoden ollutkin :)

   Poista
 8. Kauniit on, niin ikkunassa kuin pariovissakin! Ja bonuksena luminen maisema! Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Muusa! Talvista maisemaa vasten tuo kranssi on kyllä niin kaunis ja juuri niin jouluinen kuin sen halusinkin olevan.
   Ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 9. Ihanat nuo pariovet ja nuo kranssit tosi kauniita! Mukavaa, että jaksat laittaa joulua vielä nykyiseen kotiin muutosta huolimatta. Onko teillä tuttuja uudella paikkakunnalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nuo pariovet ovat kyllä tämän talon helmi. Joulu on sellainen juhla ja aika vuodesta, että se ei tule ilman siihen liittyvää ihanaa fiilistelyä. Tai tuleehan se, mutta tunne ei ole sama, jos ei ole ennalta sitä tunnelmoinut ja laitellut kotia jouluiseen asuun. Siksi pidämme nytkin muuttohässäkästä huolimatta kiinni perinteistä :)

   Uudella asuinpaikkakunnalla on entuudestaan joitakin miehen puolen sukulaisia. Naapurikunnissa sitten sitäkin enemmän tuttavia ja ystäviä, joten ihan uppo-outoja eivät kaikki ihmiset siellä sentään ole :) Äkkiähän sitä tutustuukin uusiin ihmisiin, varsinkin niihin jotka ovat samassa elämäntilanteessa (perheellisiä) meidän kanssa. Minä olen sen verran tunneihminen, että kokisin varmasti tietynlaista haikeutta siinäkin tapauksessa vaikka muutettaisiin kotiseudulleni ;)

   Poista
 10. Minäkin olen pinnannut noita pinterestiin; ajatuksena, että joskus kokeilen. Mietin itsekin juuri tuota turvallisuutta, ja tässä elämäntilanteessa tuntuu, etten kyllä pystyisi luottamaan itseeni niin paljon, että tulet niihin laittaisin ;) Ehkä sitten, kun arki alkaa tasoittua ja unta saa taas niin, että pääkin toimii ;)

  Mutta todella kauniita! Tuli muuten mieleen, että onkohan olemassa jotain led-kynttilöitä (esim. pieniä Lucia-kynttilöitä), joita voisi noihin ripustaa? Sitten ei tarvisi sitä tulipaloa miettiä - tämän tulipalokiireen lisäksi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mrs. Sinn <3 Turvallisuus ennen kaikkea. Tässä elämänvaiheessa, kun lapset ovat pieniä, en uskaltaisi minäkään luottaa niin paljon itseeni että polttaisin kynttilöitä noissa kransseissa. Sen verran on hatara tuo pää, kun on tosiaankin sitä ruuhkaa puoleen ja toiseen :D

   Eipä käynytkään mielessä nuo led-kynttilät. Kiitti vinkistä! Itsekin joskus alakoululaisena sain kunnian olla Lucia -neitona ja kruunussa oli jonkin sortin led-kynttilät jo silloin, joten luultavasti niitä jostain löytyisikin. Täytyypä ruveta googlettaa ;)

   Poista
 11. Kaunis kranssi :) Ihanaa tulevaa Itsenäisyyspäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Samoin sinulle, ihanaa huomista itsenäisyyspäivää <3

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos Kaisu <3 Kranssista tuli kyllä herkkä ja kaunis.

   Poista
 13. Todella kaunis kranssi, puolukanvarvuista saa kyllä tehtyä vaikka mitä kaunista kuin vain keksii. Itsellä on ollut ihan huonolla tolalla tuollainen luontoaskartelu. Onnea ja tsemppiä elämänmuutokseenne ja oikein rauhaisaa itsenäisyyspäivää myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista <3 Puolukanvarvut taipuvat kyllä vaikka mihin. Minulla on puolestaan ompelukset jääneet ihan taka-alalle tänä syksynä. Kaikenlaisia muita käsitöitä ja askarteluja on sen sijaan tullut kyllä tehtyä. Kiitos tsempeistä, kovin homma, itse muuttaminen on vielä edessä. Eiköhän siitä selvitä :) Rauhallista ja ihanaa itsenäisyyspäivää myös teille <3

   Poista
 14. Kauniit kranssit. Luonnonmateriaaleista saa niin kaunista aikaan! Muutto on kyllä iso urakka, voimia siihen rupeamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Raisa <3 Luonnosta löytyy kyllä kaikkea tavattoman kaunista askarteluihin ja somisteeksi.

   Kiitos tsempeistä muuton suhteen <3 Kunhan muuttourakka on ohi, elämä tasoittuu kyllä aika pian :)

   Poista