keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Käpykransseja ja arvonnan voittaja!



Menneenä syksynä ajattelin monta kertaa kerääväni käpyjä talteen ennen lumen tuloa. 
Kuinkas sitten kävikään..ensilumi arvatenkin ehti maahan ennen kuin ehdin käpyjä keräämään. Onneksi lunta ei puiden juurilla ja lähimetsässä niin kamalasti tuolloin ollut, joten käpyjen kerääminen kävi ihan nopeasti lumesta huolimatta. Asettelin ne (kävyt) sitten isoon laakeaan koriin ja nostin keittiön kaapin päälle kuivumaan ajatuksenani kokeilla tehdä niistä kransseja. Vasta viime viikolla muistin koko käpyjen olemassaolon :O Että ihminen voikin unohtaa asioita näin! 

Noo, olivatpa ainakin kuivuneet niin, että ritisivät ja ratisivat niitä käsitellessä. Siltä istumalta kaivoin kuumaliimapistoolin ja kranssipohjat esille ja ryhdyin töihin. Isomman kranssin pohjana on askarteluliikkeestä ostettu muhkea styrox-pohja, jonka päälle olikin oikein helppo käpyjä liimailla kaarevan muodon ansiosta. Tällaisia taidan tehdä enemmänkin. Tosin siinä tapauksessa niitä käpyjä pitäisi kerätä enemmän. Tuollaiseen isompaan kranssiin niitä uppoaakin melkoinen läjä!


 Pienempään kranssiin leikkasin pohjan ihan pahvista, jonka vahvistin rautalangalla. Suomujen sisäosan maalasin akryylimaalilla valkoiseksi. Idean maalaamiseen löysin vanhoja sisustuslehtiä selaillessani, joten kokeiltavahan sitä tietenkin heti oli. Kaunishan siitä tulikin. Sellainen ihanan talvinen. Pieni kranssi on juuri sen kokoinen, että ajattelin pitää sitä ihan pöydällä kynttilän ympärillä. Nyt kuvausta varten nostin sen tuohon ikkunaan, johon se kyllä myöskin sopisi kivasti.


Sittenpä siirrytäänkin asioissa eteenpäin. 
Nimittäin taitaisi olla aika julkistaa jouluisen synttäriarvonnan voittaja :) 
Arvontaan osallistuikin tällä kertaa aivan huikea määrä lukijoita ja satunnaisia kävijöitä. Kiitos kaikille osallistuneille!

Suoritimme arvonnan lasten kanssa tänään ja arpaonni suosi tällä kertaa sinua:

EMPPU / Iloa & Unelmaa

ONNEKSI OLKOON!

Laitan voittajalle piakkoin s-postia tulemaan, niin saadaan paketti matkaan vielä ennen joulua :)

Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille!

-Kaaru-

26 kommenttia:

  1. Kauniit käpykranssit olet väsännyt <3 Minulla on käpykokoelma isossa lasipurkissa parvekkeella :) On ne niin ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia <3 Kävyt ovat kyllä kauniita ihan sellaisenaan just vaikka lasipurkissa. Niistä saa ihan hirmu kauniita juttuja somistukseen, kattauksiin ja sen sellaisiin. Niin ihania monikäyttöisyytensä vuoksi!

      Poista
  2. Ihania kransseja. Kävyistä saa niin kauniita juttuja.. Muistutit tällä minua, että keräsin tänään eskarilaisenhakureissulla käpyjä, mutta nepä jäivätkin rattaisiin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa <3 Kävyistä saa kyllä vaikka mitä kaunista aikaan, niin monikäyttöisiä!

      Poista
  3. Onnittelut voittajalle! Tosi kauniita kransseja! Ite oon päällystänyt styroxpalloja kävyillä ja nytkin ne piti ripustaa roikkumaan kuistille, missä ne on olleet jo monena talvena. Joskus voisi kokeilla tehdä kyllä tuollaisen kranssin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eerika <3 Minäkin pyörittelin isoja styroxpalloja käsissäni askartelutarvikeliikkeessä käydessäni, mutta päädyin sitten kuitenkin ostamaan muutaman styroxisen kranssipohjan. Niistä palloistakin tulisi varmasti tosi kauniita. Tuo kranssi valmistui kyllä tosi nopsaan, mutta yllättävän paljon siihen meni käpyjä! No, onhan se isokin kyllä. Onneksi luonnossa on materiaalia vaikka millä mitalla, sieltä kävyt tuskin ihan heti loppuvat ;)

      Poista
  4. Eikä kuinka upeita kransseja! Varsinkin tuo muhkeampi miellyttää silmää, sellainen meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Krista! Muhkeampi miellyttää juurikin tuon muhkeutensa ansiosta omaakin silmää enemmän. Siitä tuli kyllä nätti omasta mielestänikin :) Ei ollut mitenkään vaikea tehdäkään ja nopeasti valmistui, joten siitä vaan kokeilemaan kranssin tekoa :)

      Poista
  5. Kerrassaan upeita kransseja! Kävystä on kyllä moneksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Kävyt ovat kyllä niin monikäyttöisiä ja kauniita <3 Niitä voi käyttää kyllä vaikka mihin. Lapsenahan me teimme niistä käpylehmiä entisvanhaiseen tyyliin :)

      Poista
  6. Aivan ihania kransseja! Voi kun saisi aikaiseksi tehtyä luonnon materiaaleista jonkun kranssin. Tykkään niistä todella paljon.
    Onnea voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Luonnossa on kyllä materiaalia vaikka minkälaiseen askarteluun ja somistukseen ihan sellaisenaankin. Ehtymätön materiaalipankki! Nuo käpykranssit onnistuivat kyllä hyvin, tykästyin niihin itsekin ja mietin miksen ole aiemmin tajunnut sellaisia tehdä. Seuraavaksi olisikin vuorossa havukranssien punontaa vielä tässä ennen joulua. Jäi niidenkin tekeminen vähän viime tippaan, mutta vielähän sitä ehtii :)

      Poista
  7. Kaunis tuo advettikynttelikkö! Kranssit ovat myös kauniita..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irmastiina <3 Adventtikynttelikön väsäsin vähän viime tingassa tänä vuonna, kun ajattelin alunperin etten sellaista jaksa tehdä lähenevän muuton vuoksi. Koska maa oli kuitenkin lumeton ja sammalta pystyi vielä helposti metsästä hakemaan, innostuin kuitenkin sellaisen tekemään tuohon vanhaan kakkuvuokaan. Helposti ja nopeasti, kuten usein minun tekemät kyhäelmät :)

      Poista
  8. Vanhat kunnon kävyt ovat mainioita koristeita!
    Onnittelut myös voittajalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ne ovat! Sopivat tosi monenlaiseen askarteluun :)

      Poista
  9. Tosi kauniita! Käpykranssia minäkin joka vuosi suunnittelen, mutta vieläkään en ole saanut aikaiseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Kuulostaa niin kovin tutulta tuo, että jotain suunnittelee, joskus jopa vuosia eikä kuitenkaan saa koskaan tehtyä :D

      Poista