perjantai 5. syyskuuta 2014

Löytöjä aitasta ja huonekalujen entisöintiäTäällä meillä on tänä kesänä ollut jos jonkinlaista projektia. Viimeinkin alkaa piharakennus toisensa perään siistiytyä ja tavarat löytää oikean paikkansa. Vanhasta vajasta tehtiin pyörävarasto, puuliiterin korjaustyöt saatiin päätökseen, jonka myötä aitan pinta-ala vähän kasvoi. Kaikki muut alkavatkin olla jo siistissä kunnossa paitsi juurikin tuo aitta, joka on vielä romua (lue aarteita) täynnä entisen asukkaan jäljiltä. Sen lopullinen siivoaminen jääköön ensi kesään kuitenkin. Mukava siellä on kuitenkin aina silloin tällöin pyörähtää tutkimusmatkalla :) Viimekertaiselta reissultani aitan uumeniin löytyi tuollainen somaakin somempi kukkakuvioinen vanha emalipesuvati ja -kauha. Pesin ne pinttyneestä liasta puhtaaksi ja asettelin ne tuonne saunakammarin pöydälle koristeeksi muistuttamaan entisistä ajoista. Ovathan nuo vähän ajansaatossa ruostuneetkin, mutta ajan patinaahan se vain on :)


Monen monta huonekaluakin on tullut tässä kesän myötä löydettyä. Tarkoitus olisi kunnostaa niitä käyttöön. Tässäpä olisi seuraavia projektejamme. Yläkuvassa näkyvä jakkara, joka vaatii liitosten liimausta ja uuden maalikerroksen pintaansa. Tämäkin on kotimme entisten asukkaiden jäämistöä. Jakkaran on tarkoitus palvella jatkossa kukkapöytänä tai pikkuisena apupöytänä, johon laskea vaikkapa lehdet käsistään :) 

Alakuvissa näkyvät esikoululaiselle läksyjentekopöydäksi suunniteltu vanha pulpetti, joka löytyi eräältä vanhalta koululta sekä Askon tuotannossa joskus ollut suloisen keltainen pinnatuoli, joka löytyi aitasta. Soma olisi säästää tuon värisinä nuo, mutta ei taida meidän tämänhetkisen sisustuksen kanssa oikein sopia yhteen. Ja koska näiden liitokset vaativat joka tapauksessa uudelleen liimauksen ja yksi tuolin pinnoista korjaustoimenpiteen, on sama maalata nämä nyt sitten haluamansa värisiksi. Laitanpa kuvia kunnostetuista versiostakin sitten, kunhan saamme nämä valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti