Runebergin päivä. Suomenruotsalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin merkkipäivä.
Päiväkahvilla tänään perinteisesti Runebergin torttuja.
Kermavaahtokuorrutteella, vadelmamarmelaadisilmällä.
Helmikuu on oikea herkuttelukuukausi torttuineen ja pullineen.
Kotitekoisia Runebergin torttuja en jaksanut täksi päiväksi väsätä.
Lapset niitä kuitenkin kaipasivat, joten mentiin helpoimman kautta.
Kaupan hyllyltä mukaan pari pakettia torttuja, jotka sitten tuunasin
omaan makumaailmaan sopiviksi kermavaahdolla ja vadelmamarmelaadilla.
Runebergin päivän iloa!
-Kaaru-
Kiitos samoin sinulle, hyvää Runeberginpäivää!
VastaaPoistaTodella kauniita kuvia olet ottanut.
Kiitos Anne!
PoistaKääkkis, miten ihanat leivokset :D Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaKiitos Kaisa, mukavaa viikonloppua sinnekin! Söin joskus pari vuotta sitten eräillä synttäreillä Poroputaan leipomon valmistamia Runebergin torttuja, joissa oli tuollainen kermavaahtoreunus. Olihan ne hyviä! Sieltä tuo idea :)
PoistaKauniita kuvia!
VastaaPoistaMinäkään en viitsinyt alkaa tekemään Runebergin torttuja, vaikka aamulla leivoinkin. Leivoin laskiaispullia ja pusuja.
Kiitos Pikku Akka! Laiskuus voitti torttujen suhteen, tosin meidän ykkösluokkalainen koulusta tultuaan halusi tehdä niitä kuitenkin. Oli saanut koulusta reseptin, jonka mukaan alkoi tehdä. Omatoiminen!
PoistaOijoi...nam! Mä oon sopivasti dietillä ja en saa maistaa yhtään torttua! Nautin kuvista! Ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaKiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin! Eipä olisi pahitteeksi minullekaan ryhtiä dieetille. Menny taas ihan mahdottomaksi herkutteluksi!
PoistaHerkullisen näköisiä kuvia, nam
VastaaPoistaIhana tuo kahvikuppi, mistä tuommoisia saa?
Kiitos Jaana! Kahvikuppi on vanhaa Arabian Pallas-sarjaa. Kirpputorilta löydetty. Aina silloin tällöin niitä on tullut vastaan. Pidähän silmät auki kirppareilla, jos vaikka sattuisi löytymään :)
PoistaNämä "oikeat" tortut on kyllä niin näyttäviä, vaikka kyllä muffiniversiokin hyvälle maistuu! :)
VastaaPoistaNämä on näyttäviä, mutta maku vaihtelee tosi paljon eri valmistajien välillä. Itsetehdyistä saa juuri sellaisia kuin haluaa. Siksi ne ovat parempia vaikkeivät niin näyttäviä olekaan :)
PoistaIhana leivos! <3 Jää väliin - tänäkin vuonna. ;) Ei jotenkin ole minun juttu. Liekö syynä koulussa aikanaan tehtyjen hyvin karvasmanteliöljyisten jälkimakua! ;)
VastaaPoistaIhanat herkkukuvat! Niitä katsomalla juhlistan tätä päivää! :)
Kiitos Kaisu! Karvasmanteliöljy pilaa kyllä makunautinnon, jos sitä liikaa on. Noissakin kaupan versioissa on niin monenmakuisia. Koskaan ei voi tietää, minkä makuinen paketista kuoriutuu. Nämä olivat aika hyviä. Ei liian kosteita eikä kuivia. Mausteetkin olivat kohdillaan. Toki itse tehtynä niistä saa juuri sellaisia kuin haluaa, vaikka kokonaan ilman karvasmanteliöljyä :)
PoistaItse en ole tehnyt vielä koskaan Runebergin torttuja, ne ovat kyllä niin paljon parempia kuin kaupan, joista en hirveästi välitä. Kauniita tunnelmakuvia, iloa viikonloppuun!
VastaaPoistaOi, mitä herkkuja! Mulla jäi eilen runebergin tortut syömättä kokonaan ja tänään, kun niitä kaupasta etsin, niin hyllyt ammotti tyhjyyttään. Oli tainnut maistua parempiin suihin. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!
VastaaPoistaIhastuttavat tunnelmakuvat Runebergin merkeissä!
VastaaPoistaMinun lempileivokseni!
Oi näitä sinun kuvia, silmä täällä lepää ja nuo astiatkin niin kauniita. <3 Mukavaa tulevaa viikkoa <3
VastaaPoistaIhanan herkulliset kuvat!
VastaaPoistaTodellakin herkuttelukuukausi, pitäähän sitä vielä ystävänpäivänäkin jotain herkkua olla ;)