perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin päivänä



Runebergin päivä. Suomenruotsalaisen kirjallisuuden ja kulttuurin merkkipäivä.
Päiväkahvilla tänään perinteisesti Runebergin torttuja.
Kermavaahtokuorrutteella, vadelmamarmelaadisilmällä.


Helmikuu on oikea herkuttelukuukausi torttuineen ja pullineen.
Kotitekoisia Runebergin torttuja en jaksanut täksi päiväksi väsätä.
Lapset niitä kuitenkin kaipasivat, joten mentiin helpoimman kautta.
Kaupan hyllyltä mukaan pari pakettia torttuja, jotka sitten tuunasin 
omaan makumaailmaan sopiviksi kermavaahdolla ja vadelmamarmelaadilla.
Aiempien vuosien leivoksista ja resepteistä juttua täällä ja täällä


 

 Runebergin päivän iloa!

 -Kaaru-

19 kommenttia:

  1. Kiitos samoin sinulle, hyvää Runeberginpäivää!
    Todella kauniita kuvia olet ottanut.

    VastaaPoista
  2. Kääkkis, miten ihanat leivokset :D Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa, mukavaa viikonloppua sinnekin! Söin joskus pari vuotta sitten eräillä synttäreillä Poroputaan leipomon valmistamia Runebergin torttuja, joissa oli tuollainen kermavaahtoreunus. Olihan ne hyviä! Sieltä tuo idea :)

      Poista
  3. Kauniita kuvia!
    Minäkään en viitsinyt alkaa tekemään Runebergin torttuja, vaikka aamulla leivoinkin. Leivoin laskiaispullia ja pusuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Laiskuus voitti torttujen suhteen, tosin meidän ykkösluokkalainen koulusta tultuaan halusi tehdä niitä kuitenkin. Oli saanut koulusta reseptin, jonka mukaan alkoi tehdä. Omatoiminen!

      Poista
  4. Oijoi...nam! Mä oon sopivasti dietillä ja en saa maistaa yhtään torttua! Nautin kuvista! Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa viikonloppua sinnekin! Eipä olisi pahitteeksi minullekaan ryhtiä dieetille. Menny taas ihan mahdottomaksi herkutteluksi!

      Poista
  5. Herkullisen näköisiä kuvia, nam
    Ihana tuo kahvikuppi, mistä tuommoisia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana! Kahvikuppi on vanhaa Arabian Pallas-sarjaa. Kirpputorilta löydetty. Aina silloin tällöin niitä on tullut vastaan. Pidähän silmät auki kirppareilla, jos vaikka sattuisi löytymään :)

      Poista
  6. Nämä "oikeat" tortut on kyllä niin näyttäviä, vaikka kyllä muffiniversiokin hyvälle maistuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on näyttäviä, mutta maku vaihtelee tosi paljon eri valmistajien välillä. Itsetehdyistä saa juuri sellaisia kuin haluaa. Siksi ne ovat parempia vaikkeivät niin näyttäviä olekaan :)

      Poista
  7. Ihana leivos! <3 Jää väliin - tänäkin vuonna. ;) Ei jotenkin ole minun juttu. Liekö syynä koulussa aikanaan tehtyjen hyvin karvasmanteliöljyisten jälkimakua! ;)

    Ihanat herkkukuvat! Niitä katsomalla juhlistan tätä päivää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisu! Karvasmanteliöljy pilaa kyllä makunautinnon, jos sitä liikaa on. Noissakin kaupan versioissa on niin monenmakuisia. Koskaan ei voi tietää, minkä makuinen paketista kuoriutuu. Nämä olivat aika hyviä. Ei liian kosteita eikä kuivia. Mausteetkin olivat kohdillaan. Toki itse tehtynä niistä saa juuri sellaisia kuin haluaa, vaikka kokonaan ilman karvasmanteliöljyä :)

      Poista
  8. Itse en ole tehnyt vielä koskaan Runebergin torttuja, ne ovat kyllä niin paljon parempia kuin kaupan, joista en hirveästi välitä. Kauniita tunnelmakuvia, iloa viikonloppuun!

    VastaaPoista
  9. Oi, mitä herkkuja! Mulla jäi eilen runebergin tortut syömättä kokonaan ja tänään, kun niitä kaupasta etsin, niin hyllyt ammotti tyhjyyttään. Oli tainnut maistua parempiin suihin. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Ihastuttavat tunnelmakuvat Runebergin merkeissä!
    Minun lempileivokseni!

    VastaaPoista
  11. Oi näitä sinun kuvia, silmä täällä lepää ja nuo astiatkin niin kauniita. <3 Mukavaa tulevaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  12. Ihanan herkulliset kuvat!
    Todellakin herkuttelukuukausi, pitäähän sitä vielä ystävänpäivänäkin jotain herkkua olla ;)

    VastaaPoista