torstai 15. lokakuuta 2015

Neulotut myssyt




On taas niin ihanan aurinkoinen loppusyksyn päivä! Ihan piti lähteä ulos kuvaamaan nuo neulomani myssyt, jotka valmistuivat jo jonkin aikaa sitten. Kävimme samalla katsomassa, josko naapurin hevoset olisivat olleet ulkosalla. Ei näkynyt hevosia, ei. Mutta otettiinpa siinä aitauksen tuntumassa muutamat kuvat kuitenkin :)

Idean myssyihin sain etsiessäni nettikaupoista lapsille siistimpään menoon soveltuvia syys/talvikelin hattuja. Pomp de luxilta löytyi aivan ihastuttava myssy ja huivisetti, mutta koska hintaa setillä oli kahdenkymmenen euron verran, jätin ne ostamatta. Nimittäin jos olisin neljälle tyttärelle tilannut tuollaisen setin, hintaa olisi tullut 80 euroa!


 

Niinpä löysin itseni seuraavana päivänä pyöröpuikot ja kasa ostamiani sööttejä lankoja hyppysissäni tihrustamassa tietokoneen näytöltä samaista settiä aikomuksenani neuloa samanlaiset setit itse :) Kuvion yksinkertaisuus yllätti, sillä äkkiseltään pikkukuvasta katsottuna ajattelin kuvion muodostuvan jonkin sortin patenttineuloksesta. Mutta sehän olikin oikean ja nurjan neuloksen vuorottelua!

Laskeskelin, että kuvio toteutetaan neulomalla ensin neljä oikeaa silmukkaa ja sitten kaksi nurjaa silmukkaa. Tätä jatketaan rivin loppuun. Uudelle riville tultaessa tuo neljä oikein-kaksi nurin rimpsu siirtyy aina yhden silmukan verran eteenpäin, jolloin muodostuu tuo vinoraitakuvio. Tärkeää onkin, että silmukoiden yhteismäärä on pariton, jolloin tuo rimpsu siirtyy automaattisesti eteenpäin, tai taaksepäinhän tuon silmukkarimpsun olisi tietenkin pitänyt siirtyä, jotta muodostuvat vinoraidat olisivat kulkeneet vasemmalta oikealle, kuten tuossa pompin setissä. Minun neulomissani myssyissähän ne kulkevat nyt siis oikealta vasemmalle. Ajatusvirhe, jollainen ei ole ollenkaan epätavallista minulle :D




Itseasiassa vastaaviin myssyihin löysin myöhemmin ohjeen netistäkin, täältä. Kyseisessä ohjeessa myssyä kavennetaan loppua kohden, jota näissä minun neulomissani ei kuitenkaan tehdä. Nämä neulotaan samalla silmukkamäärällä yhtenä "putkena" alusta loppuun ja lopuksi vain vedetään lanka kaikkien silmukoiden läpi ja kiristetään, jolloin myssyn yläosa kuroutuu umpeen. Lopuksi tehdään suurehko tupsu päälaelle keikkumaan :)
 Käytin myssyjen neulomiseen koon 6 pyöröpuikkoa, pituudeltaan 30cm ja 40cm sekä lankoina Novitan Hile ja Isoveli- lankoja, väreinä harmaa (värikoodi 042) sekä vaaleanpunainen (värikoodi 501). 

Kuulaita lokakuun puolivälin päiviä kaikille!

-Kaaru-

37 kommenttia:

  1. Onpa kauniit ja hyvin istuvat myssyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos paljon Mrs Sinn! Tytöt tykkäsivät myssyistä ja tykkään niistä kyllä itsekin. Koon arviointi oli vähän haastavaa, mutta onnekseni niistä tuli kerrasta hyvin päähän istuvat, niin ei menny purkuhommiksi ;)

      Poista
  2. Aivan ihanat myssyt ja ohjekin vaikuttaa ymmmärrettävältä. Yleensä en tajua neuleohjeista mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu! Minäkään en aiemmin ymmärtänyt hölynpölyä neulonta-/virkkausohjeista ja edelleenkin osa on silkkaa hepreaa. Siksi en varmaan kymmeneen vuoteen neulonut mitään, kunnes tajusin, että tuolla garnstudion nettisivuilla, josta tämänkin myssyn neulontaohje löytyy, on lähes kaikkiin ohjeisiin olemassa myöskin video-ohje! Sen myötä neulontainnostus on nostanut taas päätään ja niitä ihmeellisiä harakanvarvas-merkkejäkin mitä vaikkapa virkkausohjeet on täynnä, on alkanut hiljalleen ymmärtää noiden video-ohjeiden myötä :) kannattaa tutustua kyseiseen sivustoon! :)

      Poista
  3. Ihanat myssyt, pitääpä kokeilla myssyjen tekoa sukkien neulomisen välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä olivat kyllä nopsa tehdä. Vauhtiin kun pääsi, lopettaa ei malttanut :) Kokeilehan! Minä puolestani ajattelin siirtyä nyt villasukkien neulomispuuhiin. Josko kokeilisi tuota samaa vinoraitaa sukanvarteen :)

      Poista
  4. Suloiset! Tuollainen noin helpolta kuullostava neule kävisi minun säärystimiinikin, jotka ovat seuraavana työn alla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pikku Akka! Tuo oli kyllä helppoa neuletta vaikka äkkiseltään vaikuttikin paljon monimutkaisemmalle. Tässä pätee sanonta: Yksinkertainen on kaunista! Oih, säärystimiinhän tuo neule sopisi ihanasti!

      Poista
  5. Ihanat ❤ kyllä nyt kelpaa viileämpiä kelejä odotella! Mukavaa loppuviikkoa teille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P! Tässä välillä täällä meillä olikin jo tosi viileää, suorastaan kylmää. Nyt kuitenkin taas ihan mukava syyskeli :) Ihanaa loppuviikkoa sinnekin!

      Poista
  6. Ihanat ❤ kyllä nyt kelpaa viileämpiä kelejä odotella! Mukavaa loppuviikkoa teille ❤

    VastaaPoista
  7. Ihanat ❤ kyllä nyt kelpaa viileämpiä kelejä odotella! Mukavaa loppuviikkoa teille ❤

    VastaaPoista
  8. Kauniita! - Ja tupsu sopii niihin kuin nenä päähän... ;-) Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tupsu kruunaa myssyn, todellakin :) Ilman tupsua se olisi ollutkin vähän paljaan näköinen. Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  9. Upeat myssyt ja ihania kuvia! <3 Ja kiva, kun jaoit ohjeen. Vaikutti sen verran yksinkertaiselta, että minäkin voisin yrittää... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Muusa! Ohje myssyihin on kyllä aika yksinkertainen, joten kokeilemaan vaan :)

      Poista
  10. Ihanat lämpimät myssyt! Itsetehty on aina itsetehty ♡ Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jassuntassu! Totta, itsetehdyssä on tunnetta. Rakkaudella tehty <3 Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  11. Minäkin lähdin Tauvonpaikasta tänne kurkistelemaan Kiitos sinulle köynnistäsi siellä. Ihania juttuja sinulla täällä. Kivat pipot olet kutonut! Minä tein tuota kuviota bambulangasta kutomiini tiskirätteihin! :)
    Tulin tässä samalla lukijaksikin. Niin mukavalta täällä näytti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi ihana kun tulit kurkkimaan tänne ja kiitos kauniista kehunsanoistasi! Lämmittää mieltä <3 Oi, tiskiräteissähän tuo kuvio olisi myös mainio ja ennenmuuta kaunis! Minä olen Tauvonpaikkaa seurannut jo jonkin aikaa ja lukijanakin ollut. Harvemmin on tullut vain kommentoitua. Kauniita, kekseliäitä juttuja on sinunkin blogisi pullollaan :) Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Niin mukava kun tykkäsit :)

      Poista
  12. Ihanat! Pitääpä ottaa puikot esille ja käydä mutka lankakaupassa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hansu <3 Syksyisin tekee kyllä useinkin mieli tarttua puikkoihin ja ryhtyä neulontapuuhiin. Rentouttavaa puuhaa kun vauhtiin pääsee! Käyhän lankaostoksilla, kohta tarvii lämmintä myssyä talven viimoihin.

      Poista
  13. Pipoista tuli ihan supernätit ja kuvatkin on niin kauniita <3 Minusta nuo tekemäsi on itseasiassa paljon kauniimmat mitä pompin pipot. Tein viime talvena tuolla samalla kuvioinnilla pojalle pipon ja sillä saa kyllä helposti näyttävää aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos Eerika <3 Pitipä heti käydä kurkkimassa millaisen pipon olitkaan tehnyt. Ihana keltainen tupsu! Itse tykkään myöskin näistä tekemistäni myssyistä enemmän kuin noista pompin versioista, sillä omissani ei ole sivusaumaa. Meillä nämä tylleröt ovat aika tarkkoja siitä ettei mikään saa missään painaa ;) Tuolla kuvioinnilla saa todellakin hyvinkin yksinkertaisella tavalla näyttävyyttä aikaan. Minä kun en jaksa kamalan monimutkaisiin ohjeisiin keskittyä, niin tällaiset kuviot sopivat mulle senkin vuoksi oikein hyvin :D

      Poista
  14. Todella kauniit pipot ja aivan ihastuttavat tunnelmalliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krista! Tuo päivä kun luvat otettiin oli kaunis kuin morsian. Sen jälkeen onkin enemmän sadellut vettä kuin ollut seesteinen sää. Syksy sateineen on saapunut.

      Poista
  15. IHanat myssyt, veikkaanpa että ihanemmat kuin ne kalliit mitä ensin haaveilit.
    Vitsi kun saisi itsestäkin taas irti, että alkaisi tekemään käsitöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni! Kyllähän itse tehty on kuitenkin itse tehty. Rakkaudella neulottu :) Neulominen on mukavaa kun vauhtiin pääsee :) Otahan sinäkin työn alle jokin mukava käsityö. Nyt syksyn sateiden saavuttua näitä tällaisia käsitöitä on mukava tehdä!

      Poista
  16. Ihanat myssyt olet tehnyt, kiva blogi sulla :))

    VastaaPoista
  17. Todella kauniit myssyt ja kiitos myös ohjeesta. Voi kun saisi tyttöselle tehtyä tuollaisen :-)

    VastaaPoista
  18. Onpa ihanat myssyt.:) Monellako silmukalla neuloit? Tällaiset teen tytöilleni!

    VastaaPoista