keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Ensilumi

 

Toissayönä satoi ensilumi. Hento lumihuntu peitti armollisesti alleen pihamaalle jääneet lehtiroskat. Nyt on maisema puhtaan valkoinen. Ihan vähän oli laitettava jo jouluista tunnelmaa pihallekin kynttilöiden ja valosarjojen muodossa. Havukranssit ovat vielä työn alla. Nekin ripustan piharakennusten oviin heti kun ne valmistuvat. Olen niin mahdoton jouluhöperö, että haluaisin asetella kynttelikötkin ikkunoille, ripustaa joulutähdet ikkunaan ja levitellä jouluisia havuasetelmia talon jokaiseen huoneeseen. Maltan kuitenkin vielä hetken vaikka tiukkaa se tekee! 


Viime postauksesta onkin kulunut aikaa. Viime viikolla vietimme syyslomaa kotiseudullani itäisessä Suomessa. Ajoimme poikkisuunnassa lähes läpi Suomen. Makustelimme, miltä tuntuisi asua täältä pohjoisen näkövinkkelistä katsottuna etelässä. Ihastelimme auton ikkunasta ohikiitäviä järviä, kumpuilevia vaaramaisemia, peltoaukeita ja luonnon vehmautta. Ajatuksiimme piirtyi kuva punaisesta tuvasta ja perunamaasta järvinäkymällä. Untako vain vai totta, tarua ihmeellisempää. Sekä että :)

 Pitkäaikainen muuttohaave on viimein käymässä toteen. Joulun jälkeen pakkaamme kotimme irtaimiston muuttoauton kyytiin ja matkaamme monta sataa kilometriä etelämmäksi nykyisiltä asuinsijoiltamme. Kutkuttava riemu sykkii rinnassa, jännittääkin toki miten kaikki sujuu. Toivottavasti hyvin. Punainen tupa ja perunamaa pysyy vielä haaveissamme. Nähtäväksi jää toteutuuko se vai odottaako meitä sittenkin aivan toisenlainen koti. Oman kodin hankinta ei kuitenkaan ole haavelistan kärkipäässä nyt. Moni muu arkinen toive täyttää mielen tällä hetkellä ja vielä pitkään muuton jälkeenkin. Toivon nimittäin, että viihdymme uudella asuinpaikkakunnallamme, työpaikka ja työyhteisö ovat mukavia ja lapset sopeutuvat uuteen kouluun. Sitten jos ne asiat ovat hyvin, siirrymme haavelistassamme eteenpäin :)

Muutto tuo luonnollisesti jonkinlaisia muutoksia myös tähän bloggaamiseen. Joka tapauksessa rakas harrastus pysyy pystyssä vielä muutonkin jälkeen. En minä tätä blogia osaisi lopettaakaan. On tämä vaan sellainen henkireikä. Kiitos siitä kaikille teille ihanille lukijoille, jotka olette jaksaneet kommenteillanne piristää päivää eräänkin kerran <3 

Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!

Näissä ajatuksissa täällä tänään:

-Kaaru-

18 kommenttia:

 1. Oi näinkin isoja muutoksia; varmasti vähän jännittää <3 Mutta ensin joulu ja ihanat hömpötykset! Itsekin olen ihan jouluhörhö; kuuntelen tälläkin hetkellä joululauluja ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on aina iso asia ja muutos. Uskon kuitenkin, että selviämme siitä :) oman aikansahan se toki vie, että uuden paikkakunnan oppii ensinnäkin tuntemaan ja löytämään sieltä arkipäivän palvelut. Niinpä, mukava että tässä välissä on vielä joulu kaikkine ihanine juttuineen fiilisteltävänä :) meilläkin kuunneltiin joululauluja yksi ilta ja paistettiin ekat tortutkin. ;) ihana, että on muitakin jouluhöperöitä!

   Poista
 2. Täälläkin oli jo kunnolla pakkasta aamulla. Ei silti lunta vielä. Muutto onkin iso asia. Onnea tulevaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iso asia ja iso muutos se on, yhtä aikaa niin kutkuttava ja ihana asia, mutta sitten kuitenkin kovin jännittävä ja vähän pelottavakin. Jospa tuleva paikkakunnan vaihdos olisi nyt viimeinen laatuaan :) Pakkasta on tainnutkin olla koko maassa nyt. Vaikken talvesta erityisemmin pidä, ensilumi tuli tänä vuonna sopivasti kellojen siirtämisen kanssa samoihin aikoihin ja kyllähän tuo hentoinen lumikerros tuokin kummasti valoa tähän pimeyteen. Ihana ensilumi!

   Poista
 3. On se ensilumi aina niin sykähdyttävän kaunista. Varsinkin, jos on vähän pakkasta, että se ei mene saman tien loskaksi. Miten ihmeessä sitä raaskisi muuttaa pois noin kauniista kodista, jossa nyt asutte? Teidän nykyinen koti näyttää niin kodikkaalle. Ja varmasti sitten uusikin, kun sinne muutatte. Onnellista joulun odotusta ja mukavia muutoksen tuulia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on! Vaikken talvesta ja lumesta erityisemmin pidä, ensilumen tulo on kyllä aina yhtä ihanaa <3 täällä on nyt pakkasta ollutkin, joten lumi on pysynyt maassa tämän viikkoa. Ensi viikolla tosin keli lämpenee taas, joten varmasti tuo tuosta vielä sulaa pois. Eipä toisaalta olisi pahitteeksi vaikka maahan jäisikin jo. Kellojen siirtämisen myötä on niin kovin pimeää! Kiitos, kyllähän se muutto on iso juttu, mutta mukava sellainen, varsinkin kun siitä on salaa haaveillut jo vuosia. Vähän epätodellinenkin on olo tällä hetkellä :) Ihanaa joulun odotuksen aikaa sinne teillekin!

   Poista
  2. Ainiin ja pitihän minun kysymykseesikin vastata :) Tähän kotiin ja varsinkin pihapiiriin on toki tietynlainen tunneside muodostunut näiden tässä asuttujen vuosien aikana, itselle kun tämän rakkaudella ja kovalla työllä remontoimme. Olen elämäni aikana muuttanut niin monta kertaa, etten ehkä siksi ole koskaan luonut mihinkään niin suurta tunnesidettä, että siitä olisi vaikea irtautua. Toki, jos tämä koti olisi remontoitu sillä ajatuksella että tässä olemme vielä mummoja ja pappana, olisi tästä ollut varmasti vaikeampi lähteä. Kuitenkin haave etelämpään muutosta on elänyt jollakin tapaa mielessä jo vuosia, niin siksikään tästä kodista lähteminen ei tuota kamalaa tuskaa. Vaikka eipä silti, varmasti vielä joskus kaipaan pihasaunan löylyihin ha tämän pihapiirin ja kodin tunnelmaa. Mutta täytyy luottaa siihen, että elämällä on meille tarjottavana vielä jotain sellaista, josta emme vielä edes tiedä. Onko se parempaa vai huonompaa, sitähän ei voi vielä tietää. Toivottavasti ainakin yhtä hyvää kuin nyt. Koti on kuitenkin loppujen lopuksi siellä missä on perhekin, se lienee tärkeintä :)

   Poista
  3. Niin, se on ihan totta. Siellä on koti, missä on rakkaat. <3

   Poista
 4. Ensilumen leijuminen taivaalta on aina yhtä mukavan tuntoista. Maisemasta tulee niin puhdas ja kaunis. :)

  Onpa perheellenne tapahtumassa suuria ja kutkuttavia asioita. Ihanaa, että haaveenne on toteutumassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään niin paljon tuosta ihanasta talvisesta maisemasta, jonka ensilumi toi mukanaan. Yhtä ihanaa se on joka kerta. Häikäisevän kaunista! Suuria muutoksia on tulossa, mutta haluan uskoa ja luottaa siihen että kaikki menee lopulta hyvin. Elämän meille asettamista käänteistähän emme tietenkään ennalta voi tietää, mutta se ei varmasti ole tarpeenkaan. Nyt on mukava suunnata katse eteenpäin, avoimin mielin valmiina ottamaan vastaan ne haasteet mitä elämällä on meille tarjottavana :) Jännittävät ajat edessä, mutta samalla kertaa valtava ilo haaveen toteutumisesta :)

   Poista
 5. Elätte siis jännittäviä aikoja! Mukava päästä näin blogin välityksellä sitä seuraamaan. Ja koska tämä nyt on viimeinen joulunne nykyisessä kodissa, niin ehkä sen joulunvieton voisi aloittaa tänä vuonna jo vähän aikaisemmin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännittävät ajat edessä. Katsotaan mitä elämä uudella paikkakunnalla heittää eteen ja edetään sitten sen mukaan. Paloja siitä jaan varmasti täälläkin blogissa :) Niin minäkin itseasiassa ajattelin, että suon itselleni joulun laittamisen riemun jo vaikka nyt lokakuussa jos siltä vähänkään tuntuu. Ihan vain viimeisen tässä kodissa vietetyn joulun kunniaksi! :)

   Poista
 6. Kaunis, ihana ensilimi. Me sitä vielä odotellaan:-)

  Onhan teillä mielenkiintoiset ajat edessä. Toivotaan kaikkea hyvää uudelle elämän vaiheelle <3

  Kauniit oli tämänkin poistauksen kuvat :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Ensilumen tulo on aina yhtä odotettu ja iloittu asia :) Talvinen maisema on niin sykähdyttävän kaunis!
   Uusi elämänvaihe tuo mukanaan uudenlaiset kuviot, haasteetkin. Haluan kuitenkin luottaa, että kaikki menee hyvin ja niin kuin on tarkoitettu. Jännät ajat edessä, mutta mieli avoinna tulevaa kohtaamaan :)

   Poista
 7. Oi, ihanaa ensilumen luomaa tunnelmaa. Kauniita kuvia.

  Kaikkea hyvää teidän elämäänne ja tulevaisuuden suunnitelmiinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensilumen valkaisema maisema on kaikessa herkkyydessään häikäisevän kaunis. Nytkin auringonsäteet kimaltavat jäätyneillä puunoksilla, voiko enää kauniimpaa maisemaa ollakaan! Kiitos Kaisu <3 Tulevaisuus avoin, mutta mieli avoinna vastaanottamaan kaiken mitä elämällä on meille tarjottavana :)

   Poista
 8. Oho, teillähän on muutoksen tuulia ilmassa! Huippu juttu kun haaveenne on toteutumassa ja toivottavasti muutto kaikkinensa menee hyvin ja viihdytte koko perhe uudella paikkakunnalla! Täällä on myös ollut pakkasöitä, mutta ensilumi on vielä vasta haave. Nyt kellojen siirron jälkeen pimeä tulee taas niin aikaisin ettei kyllä haittaisi jos kohta saataisiin lunta tännekin. Ja minä muuten ajattelin ripustaa huomisen viikkosiivojen jälkeen joulutähdet ikkuinoihin naapureiden kauhuksi (tai ehkä ne on jo tottunut) ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä se vähän itestäkin tuntuu, että oho, nytkö se vuosien haave tosiaan on täyttä totta! Ei sitä meinaa vielä oikein todeksi uskoa. Mutta näin se elämä kuljettaa. Onhan se samalla vähän jännittävä ja jopa pelottavakin asia, ollaanhan sitä kuitenkin kaikessa suhteessa ihan uuden edessä. Haluan kuitenkin uskoa, että kaikki menee kuten on tarkoitettu menevän. Avoimella mielellä pääsee jo pitkälle. Se on tosiaan suurin toive, että me kaikki viihdymme uudella paikkakunnalla ja löydämme kukin paikkamme siellä. Se ei kuitenkaan ole itsestään selvää sekään. Mutta elämä menee kuten on mennäkseen ja me kuljemme sen tuomissa käänteissä mukana. Itseasiassa kyllä minäkin nyt pyhäinpäivänä ajattelin ne tähdet ja kynttelikötkin ikkunoihin asetella, olkoot naapurit siitä sitten mitä mieltä tahansa ;) Eipä sillä ole edes mitään merkitystä mitä ne ajattelevat, lienevät jo tottuneet meidänkin naapurit siihen, että tämän talon väki aloittaa joulunvieton jo lokakuussa :D Kellojen siirtämisen myötä tuli kyllä kammottavan pimeä. Onneksi satoi lunta, niin maisema valostui kummasti. On se tuo ensilumi vaan joka kerran niin kaunis! Valonsäteet kimaltavat puiden oksilla ja koko maisema on niin satumainen <3 Taitaa vaan tuo lumi sulaa ensi viikolla täälläkin, kun on taas niin lämmintä luvassa. Joten varmaan siellä etelässä saa lumentuloa vielä hyvän tovin odotella, jos nyt ei sitten ihan äkkinäistä muutosta tapahdu sääennusteissa :)

   Poista