sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Makeita herkkuja



Auringonpaisteinen, kuulas mutta kovin kylmä sunnuntai. Niin täydellinen vastakohta viikon takaiselle sunnuntaipäivälle. Tämä syksy on ollut kyllä käsittämättömän kaunis. 
Ei ollenkaan sellainen kuin syksyt yleensä ovat - sateinen, harmaa ja niin säkkipimeä ettei eteensä näe. Tästä syksystä olen nauttinut. Kuulaat, pakkasen puremat aamut ovat olleet valoa täynnä. Siis valoa, jota tähän vuodenaikaan ei täällä tavallisesti juuri näe! Tänäänkin niin aurinkoista. 
Useana aamuna olen ihastellut auringonvalon leikkiä mäntymetsässä ja sen takana pilkottelevassa suomaisemassa. Henkäyksen ohut usvaharso kaiken kruununa. Niin henkeäsalpaavan upeaa luonnon kauneutta!



Eilen vietimme ainokaisen poikamme synttäreitä, jonka virallinen synttäripäivä oli jo maanantaina.  Olipa mukava, kun saimme yhden kummipariskunnankin päivänsankaria juhlistamaan. Kiitos vielä A&K suloisesta lahjasta ja mukana olosta! Siinä kaiken hässäkän keskellä eilen unohdin aivan tyystin kaivaa kameran esille! Muutamia räpsyjä otin kyllä puhelimella, mutta eiväthän ne niin hyvälaatuisia ole kuin kameralla otetut kuvat. No, aina ei voi kaikkea muistaa vaikka näin jälkikäteenhän se aina harmittaa. 

Kuten aina, eilisistäkin juhlista jäi tarjottavaa ihan reilusti yli vaikka söimmekin itsemme eilen ihan ähkyyn asti. Tänä aamuna olikin mukava syödä aamukahvin (tai kaakaon) kyytipoikana palanen eilistä kakkua. Tällä kertaa en jaksanut leipoa juhliin ollenkaan täytekakkua, vaan tein vaihteeksi kahta ihan muunlaista kakkua. Kinuskikissan sivuilta löytyi jälleen aivan ihana ohje, tällä kertaa mutakakkuun, jonka koristelin kermavaahdolla, mansikoilla, mustikoilla ja valkosuklaalla. Toiseksi kakuksi kokeilin testimielessä uusimmasta Pirkka-lehdestä löytynyttä Puoloffee-kakkua. Kylläpä vaan olikin niin hyvää, että teen varmasti toistekin!


Tässä viimeisessä kuvassa tuleekin samalla esiteltyä uusimmat kirpputorilöydöt: Green Gaten harmaa pilkullinen lattemuki ja kaksi pientä kirkasta mariskoolia. Lattemukia ihastelin jo viikko sitten kirpparikierrosta tehdessäni, mutta jätin kuitenkin nuukuuksissani ostamatta, sillä hintaa oli 8 euroa. Nyt kiertäessäni jälleen samaisen kirpputorin läpi, osuin saman pöydän ääreen ja hintaa olikin enää 4 euroa, sillä kaikki kyseisen pöydän tuotteet myytiin -50% alennuksella. Eipä tarvinnut kauan miettiä otanko mukin mukaani vai en. Samasta pöydästä tarttui mukaan myöskin nuo kaksi pientä mariskoolia yhteishintaan 10 euroa. Hymyssä suin päättyi kirppiskierros tällä kertaa :) Harvemmin kuitenkaan näin hyvä tuuri löytöjen suhteen.

Mukavaa sunnuntaita ja huomenna alkavaa uutta viikkoa kaikille!

-Kaaru-

21 kommenttia:

  1. Niin samanlaiset ajatukset syksyn suhteen minullakin. Olen kyllä nauttinut ja kuvannut luontoa näinä päivinä kovasti. Ehkä innostanut myös uusi kamerani, mutta erityisesti kauniit aurinkoiset, lämpimän sävyiset päivät.
    Ihanat löydöt olet tehnyt kirppikseltä ja kuvat ovat kauniin tunnelmalliset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! Syksy on kyllä siitä jännää aikaa, että siitä joko tykkää tai sitten ei. Tämä syksy on ollut kyllä positiivinen poikkeus ihanien ilmojen vuoksi <3 Luonnossa kuvaaminen on kyllä rentouttavaa puuhaa! Pitäisipä kaivella esille taas tuo luontokuvausopas, jollainen tuli kameran mukana. Pääsisi taas vähän paremmin kiinni tuohonkin luontokuvaukseen :)

      Poista
  2. Ihana syksy ♡ Ihanan näköistä kakkua! Olipa sinulla hyvä tuuri kupin ja maridkoolien suhteen! Ihanaa sjnnuntaita ja onnea vielä sankarille ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä syksy on ollut kyllä aivan ihana <3 Kiitos Jassuntassu! Välillä kirpputorilöytöjen suhteen käy näin hyvä tuuri kuin nyt. Usein on kuitenkin niin ettei niitä löytöjä kamalasti tee. Mutta siksihän kirppistely niin mielenkiintoista onkin, sillä koskaan sinne mennessä ei voi ennalta tietää mitä sieltä lähteekään mukaan ja millaisia löytöjä sieltä tekee :) Mielenkiinto siihenkin puuhaan säilyy juuri sen vuoksi.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Riitta Sinikka! Hyvää se olikin, kannattaa kokeilla!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Herkullista oli tuo kakku, kokeile joskus!

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Nyt oli hyvä tuuri. Harvemmin kuitenkaan näin. :)

      Poista
  6. Aiai, mitä herkkuhetkiä ja kirpparilöytöjä!
    Iloa alkavaan viikkoosi<3

    VastaaPoista
  7. Ihania löytöjä ja onpa herkullisen kuuloisia tarjottavia ollut siellä synttäripöydässä! Onnea vielä päivänsankarille- ja äidille myös ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos P! Kakku oli kyllä mahdottoman hyvää, kannattaa kokeilla joskus :)

      Poista
  8. Niin kauniisti kuvailit syksyn kauneutta siellä!
    Ihanaa että syksyn lumo on pitkä kolean kesän jälkeen.
    Ihanat kuvat ja hyvät kirppislöydöt!

    Lisää kuulaita syysaamuja sinulle ensiviikolla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Tämä syksy on ollut kyllä aivan äärettömän kaunis. Jospa syksyt olisivatkin aina yhtä ihania - sitähän saattaisi oppia tykkäämään tästäkin vuodenajasta ;)

      Poista
  9. Ihan samoja ajatuksia tästä syksystä mullakin. Ja niin kaunis tunnelma noissa sun kuvissa! Ja aika herkulta näyttää toi kakkukin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Muusa! Eikö olekin ihmeellistä, miten tuo kaunis ilma on muuttanut käsitystä syksystä! Tällaisia jos syksyt alkaisivatkin tästä lähtien olemaan, siitähän oikein nauttisi :)

      Poista
  10. Suloinen syksy jatkukoon! <3
    Ihan mun näköiset kirppislöydöt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että syksy jatkuu kauniina vielä pitkään! Ainakaan minä en vielä kaipaa luntakaan maahan. Näin on ihan hyvä nyt :)

      Poista