lauantai 12. syyskuuta 2015

Vihreän lumoissa




Löysin kirpparilta kauniin vanhanvihreän IB Laursenin valokuvakehyksen. Siitä se sitten lähti. Mieltymys vihreään. Jotenkin aika yllättävää, sillä aikalailla harmaa-musta-valkoisella linjalla ollaan kodin sisustuksen suhteen menty jo useampi vuosi. Mitä nyt kesäisin mukana on ollut vähän vaaleanpunaista, keltaista ja sinisen eri sävyjä. Kehyksen kanssa täsmälleen samaa vihreää on vanhoissa kasvitauluissa, joiden värimaailmaa olen ihaillut niin kauan kuin kasvitaulut ovat meillä olleet. Ja miten hyvin vaaleanpunainen sopiikaan tuon vihreän kanssa. Niin kaunis yhdistelmä! Tuosta vihreästä taisikin kertaheitolla tulla yksi syksyisen sisustuksen lempiväreistäni. 
Ajattelin, että ompelen samasta vihreänsävyisestä kankaasta uusia tyynynpäällisiä, jotka somistan vanhoilla pitsiliinoilla. En kuitenkaan sopivan väristä vihreää löytänyt paikallisesta kangasputiikista, joten päädyin tilaamaan H&M Homesta muutaman yksivärisen vihreän tyynynpäällisen, jotka tuunaan sitten mieleisekseni. Niitä odotellessa :)

Täällä meillä syksyn ruska on värjännyt puut ja pensaat mitä kauneimpiin keltaisen ja punaisen eri sävyihin. Aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta viikon jokaisena päivänä, tänäänkin. Miten tämä vuodenaika taas voikaan tuntua niin ihanalta, vaikka kovasti sisimmässäni taistelinkin syksyn tuloa vastaan. Syksyn kuulaudessa on jotain tavattoman herkkää. Nämä tällaiset päivät ovat kuin luotuja retkeilyyn. Taidetaankin pakata eväät reppuun ja lähteä pienelle ruskaretkelle. Koko perhe.

Aurinkoista viikonloppua täällä blogissani piipahtaville :)

-Kaaru-

p.s vielä ehtii osallistua edellisen postauksen ARVONTAAN

22 kommenttia:

  1. Vihreä ei ole koskaan kuulunut lempiväreihini...paitsi nyt...jostakin kumman syystä vihreä on alkanut miellyttää...ja juuri tuollainen tumma, onko sammaleenvihreä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin jännä, että melkein inhokkiväri on yhtäkkiä alkanutkin näyttää hyvältä?! Tuo sammaleenvihreä on kyllä niin kaunis väri, että oikein hämmästelen miten en ole aiemmin tuon värin kauneutta ymmärtänyt :)

      Poista
  2. Samettista sammaleen vihreää, herkkää oliivin vihreää ja kaunista merenvihreää...
    Kaikki niin hämmästyttävän ihania sävyjä!
    Vihreä kuuluu aina minun väriluettelooni, kärkipäähän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanasti ja niin osuvasti kuvailit vihreän eri sävyjä - eivätkö olekin kauniita?! Minä taas en ole oikeastaan koskaan erityisemmin tykännyt vihreästä väristä. Ja nyt ihmettelen miten olen voinut ollakin niin sokea tuon värin kauneudelle? Niin ne mieltymykset muuttuu :)

      Poista
  3. Kauniin vihreä kehys! Tuollaisen toivoisin itsekin löytäväni, kehys on malliltaankin niin viehättävä. Vihreä on kyllä yksi lempiväreistäni, sävystä riippuen. Meidän olohuoneen pöydän jalat ovat muuten aika lähellä tuota sävyä. :)

    Täällä ruskan värit ovat rajoittuneet vielä koivun kellertäviin lehtiin, mutta syyskuun loppupuolella vaahterat alkavat loistaa upeasti punaisen ja keltaisen eri sävyissä. Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin! Kehyksen malliin minäkin ihan ensimmäiseksi ihastuin. Kirpputorin hämärässä valaistuksessa erehdyin luulemaan sitä ensin yönsiniseksi, kunnes nostin se pimeästä nurkasta päivänvaloon :) Luulenpa, että jos kehys olisi ollut tasaisen vihreä, en ehkä olisi siihen ihastunutkaan. Mutta tuo rosoisuus kiehtoi ja lopulta värikin! Aika ihmeellistä, miten värimieltymykset voivatkin näin muuttua. Ennen suorastaan yhdestä inhokkiväristäni onkin tullut aivan hetkessä yksi lemppareistani :)

      Poista
  4. Ainoa vihreä minun makuuni on juuri tuo tumma, metsänvihreä. Luonnossa vihreän sävyt ovat upeita, mutta esim. tapetiksi en niitä ottaisi millään. Jännä juttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tuo tumma vihreä minuakin nyt kiehtoo, eivät niinkään vihreän vaaleammat sävyt. Pieninä yksityiskohtina tuo vihreä on kaunis. Tapetiksi en minäkään sitä laittaisi. Se olisi minun makuuni vähän turhan synkkä laajoilla pinnoilla ollessaan.

      Poista
  5. Kauniin vihreän olet löytänyt suosikiksesi. Itsekin olen vierastanut vihreää sisustusvärinä, vaikka meillä aika riemunkirjava koti onkin. Jonkin aikaa sitten päivitin omaa resorivarastoa ja huomasin, että vihreät oli menneet ihan minimiin. Tilasin sitten aikamoisen nipun vihreän eri sävyjä ( ja tuli siinä muutama muukin väri ;) ). Kun ne tulivat, pidin niitä monta päivää ompeluhuoneen pöydällä ihan siistä syystä, että ne olivat niin kauniin värisiä. Juurikin noita sävyjä, joita Susanna yllä luetteli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin kaunis vihreä! Minunkin pitäisi vihreitä resoreita ostaa taas, sillä vihreän värin inhossani myydä täräytin kevään korvalla kaikki vihreän sävyiset resorit pois. Miten tuo mieli voikin näin muuttua?! Ihan itseänikin hämmästyttää. Ehkä se on tämä syksykin, joka saa vihreän värin näyttämään taas niin ihastuttavalta. Luonnossa kun tuo lehtivihreä alkaa hiljalleen kadota.

      Poista
  6. nätti väri,kynttilässä hempeänä <3 Ite en erikoisemmin vihreästä välitä,muuta kuin luonnossa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kynttilän vihreä väri on tosiaan astetta vaaleampi kuin kehyksessä. Kaunis sekin. Vihreä on värinä sellainen, joka jakaa mielipiteitä. Minäkään en ole siitä koskaan aiemmin välittänyt, siksi oikein ihmettelen mikä kummajainen minuun on iskenyt, kun kaikki entiset inhokkivärit ovat yhtäkkiä alkaneet näyttämään todella viehättäville :) Aika hassua. Luonnossa olevat vihreän sävyt ne vasta kauniita ovatkin!

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Joskus tekee sellaisia löytöjä, joiden löytymisestä on itsekin aivan ihmeissään :)

      Poista
  8. Kauniit kehykset, <3
    Vihreä on muuten täälläkin ruvennut miellyttämään, johtunee rakkaudestani vanhoihin esineisiin, nekun on yleensä maalattukin vihreällä....
    Eikös se vihreä ole kaiken lisäksi että on kaunis, niin myös rauhoittava väri?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, eikö olekin! Totta muuten tuo, että useimmat vanhat huonekalut on maalattu juurikin tuolla vihreällä. Siksiköhän se on omaakin silmää alkanut miellyttää :) niinhän sitä sanotaan, että vihreä rauhoittaa ja niin se kyllä tekeekin. Mikäpä sen rauhoittavampaa kuin katsella merenvihreää silmänkantamattomiin ulottuvaa meren ulappaa tai samoilla vihreän eri sävyjä täynnä olevassa metsässä? Eikö olekin jännä, miten jotkin värit yhtäkkiä miellyttävätkin niin kovin? Sellaisetkin, joiden ei koskaan uskonut kuuluvan suosikkiväreihin :O

      Poista
  9. Kyllä näyttää kauniilta tuo vihreä sävy. Se on aivan unohtunut kokonaan. Kiva kyllä kokeilla välillä uusia sävyjä. Se on kyllä piristävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö, niin mukava kokeilla välillä ihan uusia sävyjä sisustuksessa ja pukeutumisessakin. Tosin omissa vaatteissa kartan edelleenkin joitain tiettyjä sävyjä. Ne eivät vaan sovi sitten mitenkään minulle. Sisustuksessa värejä onkin tosi helppo muuttaa, kun niin pienillä muutoksilla saa ihan eri ilmeen aikaiseksi. Se jos mikä todellakin piristää!

      Poista
  10. Ihanat kehykset oot löytänyt! Se on kyllä mukava kun löytää uusia lempivärejä, vieläpä sellaisista joista ei ennen oo välittänyt. Mullakin tahtoo mennä nuo värit jotenkin kummasti, että toisella hetkellä miellyttää toinen ja toisella toinen. Ikinä ei tiiä mikä väri seuraavaksi on lemppari, joten koskaan ei passaa sanoa ei koskaan :D Kyllähän ne erilaiset värit monesti piristääkin niin valtavasti mieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos T! Kehys on kyllä kaunis. Eikö olekin jännä, miten noi värimieltymyksetkin muuttuu? Ihan itteäkin hämmästyttää miten jotkin inhokkivärit ovat alkaneet näyttää hyvältä. Mutta ehkä siinä on sitäkin, että aiemmin ei oo oikein edes tajunnut, miten hyvin tuollainenkin vihreä sopii vaikkapa just vaaleanpunaisen kanssa, puhumattakaan monesta muusta väristä, joiden kanssa se mätsää uskomattoman hyvin! Totta, niin mukavaa ja piristävää kokeilla uusia värisävyjä sisustuksessa :)

      Poista
  11. ♥onpa ihanat asetelmat ja kauniita sävyjä!

    VastaaPoista
  12. Vihreää ei meillä juuri ole sisutuksessa, vaikka väristä kyllä pidänkin. Juuri tuollainen sammaleen vihreä voisi kyllä sopia kivasti näin syksymmällä jonnekin. Hm, täytyypä miettiä. :) Hyvältä näyttää ainakin teillä! :)

    VastaaPoista