torstai 10. heinäkuuta 2014

KesäkukkiaKesäkuu hurahti ohi niin joutuisasti, etten ehtinyt blogiakaan yhtään kertaa päivittämään. Kesäkuun alkuvaiheilla kävin paikalliselta puutarhalta pihan somistukseksi kesäkukkasia. On se vaan niin ihana paikka! Väriloistoa joka kasvihuone pullollaan. Jos vain sitä kukkien kauneutta ja väri-ilottelua voisikin säilöä purkkiin, säilöisin sitä niin paljon, että se riittäisi seuraavaan kesään saakka. Tämä pohjoisen kesä kun on kovin lyhyt. Mutta ei murehdita tulevaa talvea vielä, vaan nautitaan nyt täysin siemauksin siitä kun luonto on jälleen puhjennut täyteen loistoonsa eikä yötä ole ollenkaan! 

Vanhan vajan siivous/korjaustöiden myötä löytyi aivan ihana rautapata, josta oli kuitenkin pohja ruostunut puhki. Käyttötarkoitus oli kuitenkin jo selvä, siitä tulisi kukkapata pihakoivun juurelle. Siihen sen asettelin, pohjattomana ja täytin mullalla. Mukava oli istuttaa siihen sinisiä ja valkoisia orvokkeja kevään koittaessa :) Myöskin tuo toisessa kuvassa näkyvä teräskorvo on puuvajasta löydetty. Se olikin säilynyt aivan moitteettomassa kunnossa. Siihenkin istutin orvokkeja. Tykkään orvokeista. Ne kukkivat lähes koko kesän ajan ja tyytyvät vähäiseen hoitoon. Oikea laiskan puutarhurin unelmakukka!

Kesäkuu on meillä synttärikuukausi. Synttärimaratooni alkaa kuun alkuvaiheilla ja päättyy Juhannukseen. Sitten, reilun kuukauden tauon jälkeen kuopuskin täyttää taas yhden vuoden lisää. Silloin kun lapset olivat pienempiä, vietettiin monesti kolmoissynttärit kesäkuun sankareille. Enää se ei kuitenkaan onnnistu. Jokainen kun haluaa viettää omansa kera ystäviensä. Mikäs siinä. Tykkään leipoa kakkuja ja muita herkkuja ja koristella kotia juhlakuntoon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti