Marraskuun toiseksi viimeinen päivä alkaa kääntyä ehtoopuolelleen.
Ensimmäinen adventti on aivan nurkan takana.
Voi miten nämä päivät vierivätkään niin nopeasti!
Talvinen maisema on ilahduttanut meitä täällä
ja tuonut kaivattua valoa yhä vain syvenevään pimeyteen.
Tänään aurinkokin pilkahti hetkeksi esiin pilviverhon takaa
ja pyyhkäisi säteensä yli talvisen tienoon.
Vain lyhyt, pieni hetki ja ilo syttyi sydämeen.
💛
Tämänpäiväiseen päiväkahvihetkeen tein helppoja ja herkullisia piparikuppeja,
joiden pohjat, nuo perinteisen piparkakun malliset,
painelin taikinasta lauantaisen piparinleivonnan yhteydessä.
Nämä ovat siitä ihania, etteivät vaadi kovinkaan suuria ponnistuksia tullakseen valmiiksi.
Ja jos paistaa kuppipohjia valmiiksi yhdellä kertaa isomman määrän,
ei tarvitse kahvihetken koittaessa kuin sekoittaa sisälle tulevat ainekset keskenään,
pursottaa seos kupin sisälle ja koristella nonparelleilla.
Helppoja ja nopeita joulunajan suupaloja vaikkapa pikkujouluihin tai nopeaksi vierasvaraksi.
Täytetyt piparikupit
Piparikupit syntyvät helposti kotitekoisesta tai kaupan valmiista taikinasta.
Piparkakut painellaan taikinasta piparimuotilla ja asetellaan nurinpäin käännettyjen muffinsivuokien päälle uunipellille, jonka jälkeen ne paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa n.8-10 minuuttia.
Täytteeksi sopivat erilaiset rahka- tai moussetäytteet.
Täyte pursotetaan kupin sisälle ja lopuksi koristellaan nonparelleilla,
piparimuruilla, karkeilla tai marjoilla.
Itse täytin kupit tällä kertaa luumurahka-kermavaahtoseoksella,
joka sopii oikein oivaksi makupariksi piparkakulle.
Mikseipä kuppien täytteeksi voisi laittaa jotain suolaistakin!
Kannattaa kokeilla, ovat vähän liiankin hyviä!
💛
Marraskuun viimeisten päivien iloa Sinulle, joka täällä piipahdat!
-Kaaru-
Olipa tosi kiva pipariohje. Ja hyvä vinkki tuo suolainenkin mahdollisuus. Teen näitä viikonloppuna, kun saan vieraita. Kiitos 🙂
VastaaPoistaMukava, jos inspiroiduit tästä! Suolaisella täytteellä minäkin ajattelin kokeilla tehdä näitä seuraavaksi. 😋
PoistaKiitos ohjeesta. Ovat varmasti herkullisia ja kauniitakin vielä!
VastaaPoistaOlepa hyvä, Satu! Sehän tässä parasta onkin, että ovat paitsi kauniita myös mahdottoman hyviä!
PoistaTätä herkkua kokeilen ihan varmasti. Kiitos helposta vinkistä.
VastaaPoistaKokeilepa! Puolukkainen, kinuskinen täytekin sopisi varmasti ihanasti 😋
PoistaIhanan herkulliset kuvat♥ Voi miten loistava idea! On kyllä kivannäköisiä:) Mukavaa marraskuun viimeistä päivää♥
VastaaPoistaKiitos! Tämä on kyllä oiva idea ja herkullinenkin vielä! Ihanaa joulukuuta sinulle!
PoistaNämä piparikupit on kyllä tosi kiva idea 👌 Pitääkin paistaa piparitalkoissa muutama kuppi varastoon. Tuli heti mieleen, että näistä saa kivan pienen jälkkärin johonkin jouluajan ruokailuun.
VastaaPoistaTiedätkö, mimäkin mietin näitä tehdessäni, että taidan tehdä näitä jälkkäriksi jollekin joulupäivälle. Joku puolukkainen tai karpaloinen/kinuskinen täytekin olisi varmasti ihana ja sopisi piparin maun kanssa hyvin yhteen 😍
PoistaOlipa kiva ohje. Kannattaa kokeilla.
VastaaPoistaLeena
Kokeilepa ihmeessä! Hyviä ovat 😋
PoistaOn kyllä niin herkulliset kuvat! Nams!❤️
VastaaPoistaIhanaa alkavaa joulukuuta sinulle!❤️
Kiitos, Sari!
PoistaIhanaa ja tunnelmallista joulukuuta sinullekin 😙
Niin nätti ja makoisa idea! :)
VastaaPoistaKiitos, tämä on kyllä oivallinen idea ja helppo toteuttaa. Tykkään! 😍
PoistaIhania.👍 Minäkin kokeilin näitä eilen puolukkatäytteellä. Hyviä olivat!
VastaaPoistaNämä ovat kuin lumpeenkukkia - koristaisivat joulupöytääkin ihanasti. ❤
PoistaPuolukkainen tai karpaloinen täyte minullakin kävi mielessä, johon voisi lisätä päälle vielä kinuskikastiketta. Aijai! 😋Olisikohan jo liiankin täyteläistä?! 😉
Se oli täyteläinen makunautinto; kerma, tuorejuusto, valkosuklaa, puolukka yhdessä! 😘
PoistaVoi miten herkullisen näköisiä! Ihanaa viikonloppua <3
VastaaPoistaNäitä kannatta kokeilla kyllä - ovat vähän liiankin hyviä 😉
PoistaKiitos, ihanaa joulukuuta sinullekin!
Ihanan näköisiä! Minä jo luulin että meidän piparit on tehty tälle vuotta näitähän on pakko tehdä kyllä pakastimeen vierasvaraksi 👍 tuohon sopisi hyvin täytteeksi puolukkarahkakin, johon vaniljarahkaa, kermaa ja puolukoita (itse ruukaan blenderillä vetää jäiset puolukat soseeksi.) Tuo on pelkkänä rahkanakin meillä erittäin tykätty herkku 😊
VastaaPoista