tiistai 29. syyskuuta 2015

Sadonkorjuuta



Vuodenaikaan nähden tavallista lämpimämpi ilma on hämännyt luulemaan ettei syksy ole vielä laisinkaan saapunut. Viime viikolla havahduin kuitenkin siihen tosiasiaan, että syksyhän on oikeasti jo tosi pitkällä. Siitä kielivät lähes paljaat pihakoivut, silmiäsärkevän kirkas maaruska ja niin moni muukin syksyinen muutos luonnossa. Mutta sadonkorjuuta nekään seikat eivät silti ole vauhdittaneet. Ainakaan meillä. Eilisaamun kirpeydessä oli kuitenkin aistittavissa hienoista talven tuoksua, joten päätin kipaista kasvimaalta yrtit kuivumaan tänne sisälle. Tillit kuivatinkin jo aiemmin ja jauhoin ne pieneksi pilttipurkkeihin. Nyt oli sitten vuorossa persiljat. Niitä taisikin tulla kasvatettua vähän liiankin kanssa, sillä kuivattua persiljaa en ole ainakaan aiemmin osannut mausteena hyödyntää. Täytyypä korjata tilanne :) 
 Vielä olisi porkkanat nostamatta. Jonain päivänä täytyy nekin käydä nykimässä maasta ennen kuin lumi peittää maan (vaikka tuskinpa lunta on vielä pitkään aikaan luvassa). Sittenpä olisi syksyn sadonkorjuuhommat tehty ja aika siirtyä muihin syksyisiin pihatöihin. Toivottavasti ei käy kuten viime vuonna, että talvi pääsi yllättämään ennen kuin olin pihaa aloittanutkaan haravoimaan :O Vaikka eipä silti, koivunlehtiähän ei tarvitsisi pois haravoidakaan, sillä maatuessaan se ovat vain hyvää lannoitetta nurmikolle. Taidan minä silti pihan haravoida, sillä onhan se haravoituna paljon siistimmän näköinen :)



Eilen aloittelin viimeinkin kunnostamaan vanhaa kaappia, jonka ostin toukokuussa ja josta kerroin täällä. Se olisi tarkoitus kunnostaa ennen talven tuloa, jotta saan sen viimeinkin tänne sisälle tuvan kaunistukseksi. Olin ihan unohtanut miten mukavaa hommaa huonekalujen kunnostus onkaan! Niin mukava, kun saa näkyvää muutosta aikaan ja kaappivanhukselle lisää elinvuosia.

Aurinkoista viikkoa teille!

-Kaaru-

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Callunoita ja hopealankoja



Viime keväisen aitan siivouksen yhteydessä kaivoin esille mintunvihreän taikinakorvon ajatuksenani kunnostaa sitä hieman. Siinähän sitten kuitenkin kävi se klassinen, että sata muuta paljon tärkeämpää asiaa meni tuon kunnostamisen edelle ja korvo jäi nököttämään puuvajan nurkkaan. Muutama päivä sitten kannoin sen taas paremmin "hollille". Taaskaan ei ollut aikaa eikä intoakaan ruveta tekemään sille mitään, korvon sisällä kun oli ja on edelleen ties miten vanhat taikinanjämät odottamassa seuraavaa leivontakertaa ;) ja onpa korvo-parka aika huonoon kuntoon muutenkin päässyt. 
Ajattelin, että tuossa asussaan se voisi kuitenkin toimittaa kukkapurnukan virkaa, joten kannoin sen nyt sitten tuohon porraspieleen. Sinkkivatiin asettelin sitten callunat ja hopealangat kera sammalen ja upotin vadin korvon sisälle. Sopivasti se siihen sopikin. Eipähän tarvinnut koko korvoa täyttää mullalla. Nyt sitä on kevyt siirrelläkin, jos tarve vaatii. Vanha työkalulaatikkonakin toiminut puinen laatikko sai sisäänsä myöskin omat talvikukkansa ja sammaleensa. Nyt on sitten helposti ja nopeasti aseteltu syys-/talvikukkaset porraspieltä kaunistamaan. 



Huomasinpa muuten, että blogissani on nyt tasan 100 kirjautunutta lukijaa. Sitähän täytyy juhlistaa pikapuolin jollain kivalla tavalla. Pysykäähän siis kuulolla :) 

Lämpimästi tervetuloa vielä kaikille uusille lukijoille!
Iloista loppuviikkoa!

-Kaaru-

torstai 17. syyskuuta 2015

Arvonnan voittaja ja syksyisiä puuhia


Arvonta päättyi puolenyön aikaan eilen. Tänä aamuna heti ylösnoustuani arvoin perinteisellä lippulappu-menetelmällä arvonnan voittajan. Onnettarena toimi meidän 5-vuotias neitokainen. 

Arpaonni suosi tällä kertaa sinua, KRISTA :)Onneksi olkoon!!

Laitan sinulle sähköpostia tänään tulemaan, niin saadaan paketti matkaan :)


 Kiitokset vielä kaikille arvontaan osallistuneille sekä Signorinaan yhteistyöstä :)
Lämpimästi tervetuloa vielä kaikki te, jotka liityitte arvonnan aikana blogini lukijaksi <3 


Täällä on ollut nyt pari päivää kovin harmaata. Satelee hissukseen vettäkin. Kunhan tuo ilma tuosta jälleen selkenee, olisi tarkoitus maalailla vielä muutamia huonekaluja uuteen uskoon ennen talven tuloa. Pihakoivutkin ovat aikalailla varistelleet lehtiään, joten haravointihommiakin olisi. Kaikki kesän kukkaset ovat nyt kukintansa kukkineet, joten ostin kauppareissulla callunoita ja hopealankoja, tarjouksessa kun olivat. Niistä teinkin jo asetelmia porraspieleen. Puolukatkin ovat alkaneet kypsyä ja kasvimaa tarjoaa parasta antiaan tällä hetkellä. Porkkanoita ja yrttejä ollaankin nyt oikein urakalla popsittu poskiimme ihan sellaisenaan. 
Mukava, kun on ollut niin lämmin syksy. Viime vuonna suunnilleen näihin aikoihin (tai no, viikko tästä ajassa eteenpäin) satoi ensilumi! En minä sitä muuten olisi muistanut, mutta paikallislehdessä oli siitä kuvallinen juttu tällä viikolla. Tarkemmin kun muistelee, kylmä syksyhän se oli. Eivät ole vuodet veljeksiä keskenään. Niin pitkälle on nyt lämmintä syyssäätä luvassa, ettei ainakaan vielä ensi viikolla ole lunta luvassa. Hyvä niin.


Ihanasti ovat ruskanväreissä nuo juolukanlehdetkin. Piti ihan käydä nippu oksia tuohon vanhaan kannuun keräämässä. Pieniä arjen iloja :)

-Kaaru- 

keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Arvonta muistutus!




Tulin muistuttelemaan blogissani piipahtavia käynnissä olevasta ARVONNASTA
johon voi osallistua vielä tämän päivän ajan. Käykää ihmeessä osallistumassa siihen, vaikka teiltä löytyisikin jo entuudestaan tuo arvottavana oleva Mekkotehdas-kirja, sillä voihan sen antaa lahjaksikin :) Ja onhan siinä kylkiäisenä myöskin palanen pienikukkaista Tilda-kangasta syksyn uutuusvärissä sekä Tilda-kuviopaperilehtiö. Suoritan arvonnan huomenna ja palaan tuota pikaa julkistamaan arvonnan voittajan :)

-Kaaru-

lauantai 12. syyskuuta 2015

Vihreän lumoissa




Löysin kirpparilta kauniin vanhanvihreän IB Laursenin valokuvakehyksen. Siitä se sitten lähti. Mieltymys vihreään. Jotenkin aika yllättävää, sillä aikalailla harmaa-musta-valkoisella linjalla ollaan kodin sisustuksen suhteen menty jo useampi vuosi. Mitä nyt kesäisin mukana on ollut vähän vaaleanpunaista, keltaista ja sinisen eri sävyjä. Kehyksen kanssa täsmälleen samaa vihreää on vanhoissa kasvitauluissa, joiden värimaailmaa olen ihaillut niin kauan kuin kasvitaulut ovat meillä olleet. Ja miten hyvin vaaleanpunainen sopiikaan tuon vihreän kanssa. Niin kaunis yhdistelmä! Tuosta vihreästä taisikin kertaheitolla tulla yksi syksyisen sisustuksen lempiväreistäni. 
Ajattelin, että ompelen samasta vihreänsävyisestä kankaasta uusia tyynynpäällisiä, jotka somistan vanhoilla pitsiliinoilla. En kuitenkaan sopivan väristä vihreää löytänyt paikallisesta kangasputiikista, joten päädyin tilaamaan H&M Homesta muutaman yksivärisen vihreän tyynynpäällisen, jotka tuunaan sitten mieleisekseni. Niitä odotellessa :)

Täällä meillä syksyn ruska on värjännyt puut ja pensaat mitä kauneimpiin keltaisen ja punaisen eri sävyihin. Aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta viikon jokaisena päivänä, tänäänkin. Miten tämä vuodenaika taas voikaan tuntua niin ihanalta, vaikka kovasti sisimmässäni taistelinkin syksyn tuloa vastaan. Syksyn kuulaudessa on jotain tavattoman herkkää. Nämä tällaiset päivät ovat kuin luotuja retkeilyyn. Taidetaankin pakata eväät reppuun ja lähteä pienelle ruskaretkelle. Koko perhe.

Aurinkoista viikonloppua täällä blogissani piipahtaville :)

-Kaaru-

p.s vielä ehtii osallistua edellisen postauksen ARVONTAAN

lauantai 5. syyskuuta 2015

Arvonta



Iki-ihanasta Signorinan verkkokangaskaupasta löysin ihastuttavia Tilda-kankaita syksyn ja talven tilda-ompeluksiani varten. Tarttuipa mukaan muutakin mukavaa :) 
Signorinan nettipuodista löytyy kauniita puuvillakankaita, esileikattuja tilkkukangaspakkauksia, käsityöhuopaa, ompeluohjeita, Tilda-tuotteita ja -kankaita ym. ihania käsityötarvikkeita! 
Käykäähän tekin kurkkaamassa Signorinan nettiputiikkia TÄSTÄ.
Nyt jos koskaan kannattaa nimittäin tehdä ostoksia siellä, sillä tällä hetkellä puodissa on meneillään SUURI SYYSALE, jonka myötä kaikista puodissa myytävistä tuotteista saa -25% alennuksen alekoodilla: SYYSALE. Ja mikä parasta, alennus koskee myös jo kertaalleen alennettuja tuotteita!! 

Puotia pitää ihana Hannele, joka taatusti ottaa tilauksesi sydämen asiakseen. Jäi niin mukava mieli lämminhenkisestä asiakaspalvelusta, että aivan varmasti pistäydyn nettipuodissa vielä monta kertaa tulevaisuudessakin ja voin lämpimästi suositella teitäkin asioimaan siellä :)

Yhteistyön merkeissä päätimme järjestää arvonnan teille ihanille blogini lukijoille. Minulla onkin nyt ilo ja kunnia ARPOA kaikkien lukijoiden kesken Kirsi Etulan ja Sunna Valkeapää-Ikolan ideoima ja kirjoittama Mekkotehdas-kirja, 24 arkin lehtiö Tilda-kuviopaperia sekä pieni pala syksyn uutuus Tilda-kangasta.


Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

  • Yhden arvan saat kommentoimalla tätä postausta
  • Kaksi arpaa saat olemalla blogini kirjautunut lukija (lukijaksi voi kirjautua arvonnan aikanakin)



Arvonta alkaa tänään 5.9.2015 ja päättyy 16.9.2015
 
ONNEA ARVONTAAN!

Anonyymit kommentoijat, jättäkää yhteystietonne kommenttinne yhteyteen :)

Alla vielä kuvat arvonnan sisältämistä tuotteista:

Mekkotehdas-kirja. Sisältää kaavat useisiin suloisiin lasten puuvillamekkoihin sekä liudan ohjeita ja kaavoja muidenkin ihastuttavien käsitöiden tekemiseen.
Pieni pala syksyn uutuus Tilda-kangasta (puuvillaa) sekä Tilda-kuviopaperilehtiö
Muutama otos Mekkotehdas-kirjasta. Tämä kirja valloittaa ihastuttavilla, inspiroivilla kuvillaan.
-Kaaru-

Blogiyhteistyö

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Syksyn kirpeyttä





Kesä kääntyi syksyksi. 
Syyskuu. Syksy. Sanoissa niin surullinen kaiku. 
Kesästä luopumisen tuskaa kaiketi. Sitä kun ei sitten millään haluaisi päästää kesästä irti. 
Suven suloisesta lämmöstä, auringosta, hyönteisten surinasta, luonnon heleistä väreistä ja kaikista ihanista kesän äänistä. Jäljelle jää vain hiljaisuus. Syksyisen luonnon rikkumaton rauha.
Kaikki äänet ovat vaienneet. Linnutkin nousevat kohta siivilleen ja lentävät kauas pois. Tämä siirtymävaihe on kai se kaikkein haikein. Kun ei ole vielä kunnolla syksy, muttei enää kesäkään. 
Mutta niin se on kaikkien muidenkin vuodenaikojen siirtymävaiheissa. Samalla kertaa luopumisen tuskaa menneestä ja sitten kuitenkin se malttamaton odotus tulevasta. Niin kuin nytkin.
Koen suurta tuskaa kesän luopumisesta ja silti odotan syksyä. 
Sillä onhan syksyn värikylläinen luonto aivan hengästyttävän kaunis. Synkimpinäkin sadepäivinä tuntuu kuin aurinko paistaisi, niin kirkkaan värisiksi lehtipuut värjäytyvät. Aamun kirpeys tuntuu jo nenänpäässä, sormissa, varpaissakin. Villasukat on mukava vetää jalkojen lämmikkeeksi, sytyttää takkaan tunnelmatulet ja käpertyä sohvannurkkaan lukemaan sisustuslehtiä. 
Meidän syksyyn kuuluu aivan oleellisena osana kaikenlaisten luonnon ja puutarhan tarjoamien marjojen, hedelmien ja vihannesten säilöminen. Muodossa tai toisessa. Säilömispuuhat ovatkin päässeet jo hyvään vauhtiin. Kotiakin on tullut laiteltua siinä sivussa syksyisempään asuun. Oikeastaan tämä on aika mukavaa aikaa. Syksy.


Mukavaa syyskuuta jokaiselle :)

-Kaaru-